Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní svižný francouzský akčňák se sympatickou ústřední dvojicí Damienem a Leitem, kteří roztáčí parádní dynamickou jízdu plnou neuvěřitelných akrobatických "parkour" prvků (při kterých musí klouby dostávat pěkně zabrat) a neskutečně pohledných soubojů. Námětem mi přijde rozhodně povedenější než druhý díl. Poctivá akční záležitost, která stojí za vidění. Možné nedostatky: 1) Ve scéně, v níž chce K2 se svými kumpány zabít Tahu, tak můžeme vidět, že je hladce oholený, přičemž zanedlouho nato už má na bradě vousy. No, bylo-li by to v jiný den, tak budiž. 2) Pokud jsem si dobře všiml, tak na začátku filmu, když Leito utíká před K2, zavře dveře zevnitř, poté je vykopne na druhou stranu, což podle všech dostupných informací dovede pouze jeden člověk. Chuck Norris. :) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Stylová parkourově-akční hříčka s vizuálem typickém pro zbytek podobně zaměřené francouzské produkce strhává veškerou pozornost na skvělou režii a neméně skvělou choreografii, protože scénář od autora Leona je ostudně triviální a kdyby jej napsal kdokoliv jiný než právě Luc Besson, těžko by to takového projektu někdo strčil peníze. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Mašíbl< ... Mám pocit, že s relevantním komentářem k téhle magořině musím počkat napříště. Tenhle film je prostě třeba vidět vícekrát, už pro ta artistická cvičení... ;-) Ty čtyři hvězdy proto jsou víceméně odrazem jakési mé patafascinace, cože je v současné postmoderní cinematotální popkultuře možné... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Mafiáni, drogy, zbrane, vytunované autá, namakaný poskoci bez mozgu, Le Parkour, karate, bomba, šialený šéfovia, zbesilé naháňačky, kopa srandy - to všetko nájdete v tomto filme. Bezmyšlienková akcia kde jeden človek vymláti dvadsiatich ľudí aj so zbraňami prípadne im zdrhne tak, že by to aj Spidermana zarazilo. Bolo by to absurdné, keby to nebolo tak dobre natočené. A to ja rád. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jesus f_cking Christ... Besson se rozhodl, že udělá reklamu parkouru a k dvaceti minutám(!) průměrně natočené akce (Campbell kope Morela do koulí každým záběrem z úvodu Casina Royale) dodal svůj extrémně lobotomický guláš, který nedává v žádném filmovém vesmíru smysl a svou snahou o společenský přesah brutálně znásilňuje mozkové buňky, jejichž počet se v závěru dostává až do záporných hodnot. Raffaelli a Belle se můžou snažit, jak chtějí, ale pokud se k jejich snaze přidá pouze Bessonův imbecilní scenaristický um, budou se pachtit až do konce života na dně béčkové produkce, kam zamíří jen ti nejvěrnější. Jinými slovy: Nuda k posr... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Behom filmu sa Leïtove (David Belle) tetovania menia a má ich stále na inom mieste. (ČSFD)
  • Klávesnice na bombě se v jednotlivých scénách mění. (KucC)
  • Leïto (David Belle) počuje cez celú miestnosť potichu hovoriaceho Tahu (Bibi Naceri), a to napriek tomu, že je okno zatvorené. Na takú vzdialenosť cez zatvorené okno ho počuť nemohol. (ČSFD)

Reklama

Reklama