Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Na film Colour me Kubrick jsem se chtěl podívat jen kvůli tomu, že je to o mém nejoblíbenějším režisérovi. Tedy jen to s ním souvisí. Ve skutečnosti jde o Alana Conwaye, který se za něj vydával. Hned na začátku jsem měl chuť film vypnout, protože Alan spíš parodizoval Stanleyho. Skutečný Kubrick měl rodinu a Alan mezitím klátil chlapy na večírcích. Přesto mě svým charakterem udržel u filmu až do konce. John Malkovich je skvělý herec a strašně mi touhle rolí připomnínal Johna Malkoviche ve filmu V kůži Johna Malkoviche. V obou filmech ze sebe dělá srandu a to se mi na něm líbí. Snad nikdy jsem ještě neviděl film, kde by ostatní postavy ve filmu upadaly do pozadí. Neustále byl v záběru jen Alan. Scénář napsal skutečný asistent režiséra Anthony Frewin, který si dal na tom záležet a je vidět, že Kubrick zůstane v jeho srdci stejně jako v mém. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že bych byla zrovna fanynka Johna Malkoviche, ovšem tímhle filmem si to u mě řádně vylepšil. Role homosexuálního podvodníčka Conwaye, vydávajícího se za Stanleyho Kubricka, mu sedla jako pr*el na hrnec. Jeho metody, jak z důvěřivých obdivovatelů vymámit peníze, byly opravdu obdivuhodné a přestože mnohdy častoval posluchače takovými perlami, jako že natáčel film se slečnou Kirk Douglasovou či Avou Gardnerovou, až na výjimky mu všichni jeho historky věřili a s vidinou toho, že je Mistr angažuje do svého filmu či zajistí hvězdnou karieru za něj platili v restauracích, mladí muži pak podléhali celým tělem. Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne, ovšem panu Conwayovi to trvalo poměrně dlouho a nakonec vlastně nedopadl vůbec špatně. O patro výš pak tento povedený film ještě posouvá nádherná a geniálně vybraná hudba. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Scenár ako od Kaufmana (fakt podľa skutočnosti?), úchylný Malchovich, ktorý si svoju rolu užíva,absurdita na absurditu, v hlavnej roli (aspoň prenesene) božský Stanley Kubrick. Tie správne predpoklady na veľké očakávania, ktoré sa aj naplnili, ale stále mám pocit, že potenciál nebol úplne využitý a dalo sa z toho celého vytrieskať viac. Po čase sa námet a pointa opakuje a film stráca trochu drive, ale celkovo určite spokojnosť. Odporúčam fanúšikom a znalcom tvorby kultového režiséra :))) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Obsazení Malkoviche do hlavní role, coby vykutáleného manipulátora, bylo šťastné a herec, který téměř nesleze z plátna, dělá hotové divy a z jinak celkem tuctového filmu dokáže vykřesat příjemnou podívanou. Přitažlivá je taky samotná zápletka, kdy se homosexuální podvodníček vydává za slavného režiséra. Tím je ale výčet kladů v podstatě u konce, protože přitažlivý námět filmový scénář nerozvádí a na to, jak velký měla zápletka potenciál, je v ní až nepříjemně málo komických situací. Celkový dojem: 60 %. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Pokud nebudeme brát v potaz to, že zápletka a Conwayovy vyžíračské vtípky byly pro potřeby filmu jistojistě upraveny, je až neuvěřitelné, kolik se ve společnosti najde pitomců, kteří jsou pošahanému týpkovi v přihřátém kostýmku ochotni uvěřit naprosto vše. Kdo viděl jediný Kubrickův film, ten by si nevsadil ani zlámanou grešli na to, že ten chvástavý blbeček, co má kontakt na všechny a se všemi točil (a přitom si ani není schopný zapamatovat jména všech Kubrickových filmů), chodí po gay barech a buduje kariéru queer zpěvákům, je opravdu Stanley Kubrick. Conway se chová jako úplný protipól božského génia. Z filmu jsem měl chvíli zmatek v hlavě, pak se ale tempo usadilo. Navíc jsem při něm pocítil touhu znovu se podívat na Barryho Lyndona a Olověnou vestu. (663., 22. VII. 2011) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • David Hemmings se měl ve filmu objevit, ale bohužel zemřel ještě před tím, než jeho scény byly natočeny. (MeanWhile)
  • Režisér Brian W. Cook a scénárista Anthony Frewin pracovali spolu se Stanleym Kubrickem na několika jeho filmech. (MeanWhile)

Reklama

Reklama