Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, který se točí kolem skvělého Johna Malkoviche a samozřejmě kolem pořádně ujetého příběhu o důvěřivosti a hlouposti lidí na jedné straně a o krutosti a vypočítavosti na straně druhé. Tady se krásně ukazuje, jak lidé prostě nemají svědomí a dělají si, co chtějí, když k tomu dostanou prostor a jednou jim to vyjde. Ani to ale nezachrání skutečnost, že ten film je hlavně takovou zajímavostí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Obsazení Malkoviche do hlavní role, coby vykutáleného manipulátora, bylo šťastné a herec, který téměř nesleze z plátna, dělá hotové divy a z jinak celkem tuctového filmu dokáže vykřesat příjemnou podívanou. Přitažlivá je taky samotná zápletka, kdy se homosexuální podvodníček vydává za slavného režiséra. Tím je ale výčet kladů v podstatě u konce, protože přitažlivý námět filmový scénář nerozvádí a na to, jak velký měla zápletka potenciál, je v ní až nepříjemně málo komických situací. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to trochu viac, ako keď som to kedysi videl prvý raz (na Štedrý večer a čakal som podvodovú krimikomédiu, nie divadelný indie queer). Takže to zvyšujem, furt má ale ten film naozaj len veľmi jemne vtipný humor, podpriemerného režiséra a ťažko prepáleného Malkovicha. 55% Ps: Scéna dvaja gayovia sa rozprávajú v reštaurácii. Kukám tú scénu už tretíkrát dokola a to musí byť nejaký Albarnov dvojník, lebo v titulkách nebol a tá podoba je mega. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Výborná, troufám si říct, že naprosto bezchybná podívaná. Jsem fanouškem Stanleyho Kubricka a na tento film jsem se velice těšila. Velkým lákadlem pro mě byl hlavně fakt, že hlavní roli si v něm zahrál John Malkovich, kterej je podle mě jeden z nejlepších a nepřesvědčivějších herců vůbec. A nezklamal - už jsem ho viděla hrát různý cvoky ale v téhle roli opilce a teplýho podvodníčka který rád "loví" a okrádá mladíčky kterým nabulíkuje že je slavný režisér vážně neměl chybu. Báječně jsem se bavila a užila si to :) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Pokud nebudeme brát v potaz to, že zápletka a Conwayovy vyžíračské vtípky byly pro potřeby filmu jistojistě upraveny, je až neuvěřitelné, kolik se ve společnosti najde pitomců, kteří jsou pošahanému týpkovi v přihřátém kostýmku ochotni uvěřit naprosto vše. Kdo viděl jediný Kubrickův film, ten by si nevsadil ani zlámanou grešli na to, že ten chvástavý blbeček, co má kontakt na všechny a se všemi točil (a přitom si ani není schopný zapamatovat jména všech Kubrickových filmů), chodí po gay barech a buduje kariéru queer zpěvákům, je opravdu Stanley Kubrick. Conway se chová jako úplný protipól božského génia. Z filmu jsem měl chvíli zmatek v hlavě, pak se ale tempo usadilo. Navíc jsem při něm pocítil touhu znovu se podívat na Barryho Lyndona a Olověnou vestu. (663., 22. VII. 2011) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Ruth Negga (ve filmu Lolita) si zahrála ve stejnojmenné divadelní hře v irském Národním divadle. Byla to její první profesionální herecká role. (MeanWhile)
  • Ken Russell a Peter Sallis si zahráli své cameo role jako dva pacienty v blázinci. (MeanWhile)

Reklama

Reklama