Reklama

Reklama

Dezertér

  • Velká Británie Simon: An English Legionnaire (více)

Obsahy(1)

Nepravděpodobné přátelství v tavicím kotlíku zmatku. Simon Murray bojuje za francouzskou cizineckou legii. Pascal Dupont bojuje za sebe. Válkou zmítaní muži pochybují o cti, naději, morálce… protože můžete opustit všechno… kromě sebe. (Filmbox)

Recenze (6)

Bruce0659 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov Toma Hardyho, ktorým som aj ja, je to jednoduchý, priemerný ale pozerateľný film. Áno, vydržia to pozerať aj náročnejší diváci. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není zrovna originální. Vlastně takových vzniklo poměrně hodně. Zajímavý je tam snad jenom Tom Hardy, jinak je to čistý průměr. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Reprízy na stanici Filmbox lákajú na meno Tom Hardy, ale fakt je, že tu hrá len jednu z hlavných úloh, ale nie hlavnú. Príbeh dosť priamočiary a jednoduchý, no v tom by som problém nevidel. Réžia je mdlá, film neponúka žiadne silné scény, všetko spadá do kategórie priemer. Vždy keď mi niekto vravel o chlapoch, ktorí boli v légii opisovali mi ich ako by jedli železné klince a zabíjali jedným úderom. Tu som mal zas pocit, že je to banda pozberancov z ulice, stačí, že to hodíš na papier a venuješ im 5 rokov života. Videné výnimočne s českým dabingom, ktorý na kvalite nepridal. 50%. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Absolútne bez iskry.Ponižujúci výcvik vo francúzkych cudzineckých legiách bol už toľko krát omielaný až je to nuda.Mladý Tom má oholenu hlavu, pravdepodobne kvôli súbežnému natáčaniu Star treku X: Nemesis. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vcelku koukatelný film, pokud máte rádi military a hezké kluky a nevadí vám neosobité šablonovité vyprávění. 1) Je tu 23letý Paul Fox (Angličan Simon Murray), 25letý přitažlivý Tom Hardy (jeho kamarád Pascal Dupont), 34letý Dugald Bruce-Lockhart (kaprál Muller), 30letý Aitor Merino (Benito Valdez), Bruno Muňoz-Rojas (Blanco), Bruno Lastra (Vasco), Javier Alcina (Rodriguez) a další. 2) Sledoval jsem tento anglický snímek v českém dabingu bez možnosti volby jazyků na Filmboxu. Když už zřejmě kvůli zvýšení autentického dojmu nechali tvůrci francouzské velitele mluvit mezi sebou francouzsky (bez dabingu), očekával bych, že dialog opatří titulky. Marně... ()

Galerie (135)

Zajímavosti (2)

  • Vojenská akce v tomto filmu ukazuje události alžírského „Generálského puče“ v roce 1962, kdy se francouzští generálové pokusili o státní převrat ve snaze zabránit francouzskému prezidentovi Charlesi deGaullovi v získání nezávislosti Alžírska. (Piercee)
  • Tank, který se v tomto filmu používá v několika scénách, je americký hlavní bitevní tank M-60A1, který byl poprvé vyroben v roce 1959 a který byl sestřelen americkými silami v roce 1960. Tento film se odehrává na konci roku 1959 nebo na začátku roku 1960 a jako takový vyslaný americký tank by nebyl k dispozici francouzským silám, natož FFL, kteří obvykle utrpěli nejhorší vybavení ze všech francouzských ozbrojených sil. (Piercee)

Reklama

Reklama