Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Xavierovi je neuvěřitelných třicet let. Co se to s ním děje? Není ani student, ale ani opravdu dospělý člověk, který ví, jak se věci mají. Kariéra opravdu nic moc, sny o renomovaném novelistovi se rozplývají. Jeho zaměstnáním je pak psaní reportáží a projevů a vrcholem jeho skvělé kariéry je spolupráce na scénáři pro TV seriál. Jeho sentimentální povaha ho vede v rytmu dobrodružství života ze dne na den, z noci na noc. Zdá se, že i když svede každou ženu, není s nimi schopen vydržet - i když jde o tak krásné a ušlechtilé bytosti, jako jsou Kassia nebo Wendy. Je schopen se už konečně srovnat a zaměřit svůj život na nějaký cíl?

Film Erasmus 2 navazuje na první díl, Erasmus a spol. (2002), který si získal v evropském kontextu velmi dobrý zvuk. Svěží romantická komedie s velmi kvalitním mezinárodním obsazením dává najevo svůj velký potenciál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

freddy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu o něco slabší, ale pořád na vysoké úrovni. Zatímco první díl se věnoval bezstarostnému studentskému životu vysokoškoláků, díl druhý se věnuji boji proti stárnutí, stereotypu a nudě. Xavier střídá holky jako ponožky a evidentně se bojí usadit se, a z toho pramení i dějová linie tohoto filmu. Nakonec se všichni staří známí setkávají v Rusku. Děj je opět neotřelý a velmi zajímavý, herecké výkony kvalitní a i režie je dokonalá. Tak proč dávám jen tři hvězdičky? Jednoduše proto, že první díl se mi líbil více a více mne oslovil, tohle byl naprostý odklon od koncepce prvního dílu a zdá se, jako by první díl byl zacílen na jinou skupinu lidí než díl druhý. Zatímco první díl je zacílen na studentský život a tím logicky více oslovuje studenty, druhý díl je zacílen na lidi, kteří nejsou spokojeni s tím, jak rychle roky ubíhají. V tom vidím rozdíl, a protože na mne byl zacílen první díl, tak nyní jednu hvězdičku ubírám. Ale jinak jsem s filmem vcelku spokojen. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale tohle pokračování se mi líbilo o kousek více než ten původní se studenty v zahraničí. Tohle je totiž úplně jiný film se stejnými postavami. Tohle je spíš taková neotřelá romantická komedie, a v jedné chvíli jsem si uvědomil, my chlapi jsme "občas" pěkný svině a Xavier je její příklad, jenže většina chlapů se nezachová jako tady Xavier. A pokračují býti sviní, jenže nikdo neví co se stane po konci asi se Xavier vrátí zpátky k tomu býti sviní. Rozhodně, ale oceňuji božskou scénu s ženou na ideální ulici. P.S. Rozhodně nedoporučuji tento film s dabingem, to sice žádný, ale tento tuplem, jelikož není nijak rozlišeno jakým mluví jazykem, na rozdíl od Erasma a spol., kde byla dabována pouze francouzština a zbytek zůstal v originálu. ()

Reklama

Gore 

všechny recenze uživatele

Měl jsem sto chutí skočit do televize a dát Xavierovi (Duris) minimálně pěstí. Choval se, tvářil a jednal jako absolutní idiot. Ještě, že mu ta lesbička dala pěstí za mě. A Martine (Tautou) se zas chovala jako úplně rozmazlená kráva, co neví, co chce. Takže když ve filmu pobíhaj dvě krajně nesympatický a ještě k tomu hlavní postavy, tak ten film je k nepřežití. A ještě navíc děj filmu je nudnej a natahovanej. Proč, do pr*ele, musí mít přes dvě hodiny. 90 minut by bohatě stačilo. Ta jedna hvězdička je jen za Cecile de France. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Pokračování skvělé komedie z roku 2002 je hrozně přeplácané. Ne že by to bylo na úkor kvality, ale je toho nějak moc. V prvním filmu se děj odehrával převážně v Barceloně. Tady to je Paříž, Londýn a Sankt Petěrburg. K stávajícím postávám se přidávájí nové a nové. Příběhů je příliš mnoho ( vyprávění pohádky je poněkud samoúčelné ) a na některé se ke konci filmu zapomene ( scénář k "Vášni v Benátkách"). Možná to byl záměr ukázat dnešní svět jako bordel , kdy se hlavní (anti-) hrdina vyspí s každou ženou, kterou potká. A množství lokací opodstatnit ve filmu zmíňenou globalizací. Ale po projekci zůstává taková pachuť, že jsem viděl mnoho dobrých nápadů, ale jen tak ledabyle poskládaných k sobě. Jednotlivé nápady jsou však samy o sobě vtipné a dobře vypointované. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečná věc. Už první Erasmus byl tak nějak zbytečně roztahaný a roztěkaný, ale jeho látkou bylo pro mě zajímavé dění během evropských studijních pobytů, kterými se moc filmů nezabývá. Ve druhém díle sledujeme na ploše více než dvou hodin osudy některých aktérů prvního dílu, kteří si již žijí životy ve své vlastní zemi, ale ne všichni dostanou nějaký větší prostor, a tak se vlastně limitujeme na dvě hodiny eskapád Romaina Durise, který neví pořádně, co chce a střídá ženy jako na běžícím pásu. No nijak zajímavá podívaná to rozhodně není. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Mimochodem, první díl se jmenuje „L’Auberge espagnole“, tedy něco jako španělský hotel. Je to název domu, ve kterém se odehrával děj filmu, ale ve francouzštině to také znamená místo, kam každý může přinést cokoli svého a podělit se o to s ostatními. (imro)
  • Pro porovnání, první Erasmus měl přibližně poloviční rozpočet, ale jen ve Francii vydělal 17,3 mil. dolarů. (imro)
  • Snímek s rozpočtem 12,5 mil. dolarů vydělal ve Francii do 5. července něco nad 1,7 milionu. (imro)

Reklama

Reklama