Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Xavierovi je neuvěřitelných třicet let. Co se to s ním děje? Není ani student, ale ani opravdu dospělý člověk, který ví, jak se věci mají. Kariéra opravdu nic moc, sny o renomovaném novelistovi se rozplývají. Jeho zaměstnáním je pak psaní reportáží a projevů a vrcholem jeho skvělé kariéry je spolupráce na scénáři pro TV seriál. Jeho sentimentální povaha ho vede v rytmu dobrodružství života ze dne na den, z noci na noc. Zdá se, že i když svede každou ženu, není s nimi schopen vydržet - i když jde o tak krásné a ušlechtilé bytosti, jako jsou Kassia nebo Wendy. Je schopen se už konečně srovnat a zaměřit svůj život na nějaký cíl?

Film Erasmus 2 navazuje na první díl, Erasmus a spol. (2002), který si získal v evropském kontextu velmi dobrý zvuk. Svěží romantická komedie s velmi kvalitním mezinárodním obsazením dává najevo svůj velký potenciál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale tohle pokračování se mi líbilo o kousek více než ten původní se studenty v zahraničí. Tohle je totiž úplně jiný film se stejnými postavami. Tohle je spíš taková neotřelá romantická komedie, a v jedné chvíli jsem si uvědomil, my chlapi jsme "občas" pěkný svině a Xavier je její příklad, jenže většina chlapů se nezachová jako tady Xavier. A pokračují býti sviní, jenže nikdo neví co se stane po konci asi se Xavier vrátí zpátky k tomu býti sviní. Rozhodně, ale oceňuji božskou scénu s ženou na ideální ulici. P.S. Rozhodně nedoporučuji tento film s dabingem, to sice žádný, ale tento tuplem, jelikož není nijak rozlišeno jakým mluví jazykem, na rozdíl od Erasma a spol., kde byla dabována pouze francouzština a zbytek zůstal v originálu. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Po Erasmovi a spol. klesla kvalita značně dolů. Jednička pro mě byla zajímavým výletem do světa vysokoškoláků, kteří se tak trochu nudí, tohle už je jen přiblblé pokračování, které čerpá z toho, že nás bude bavit, když Xavier budu mít sex s každou pátou holkou, kterou na ulici potká - možná :) Je mu kolem třicítky a snaží se prosadit v tom, co si na konci prvního dílu předsevzal - být spisovatel, scénárista.. prostě psát. Ale moc mu to nejde - psát telenovelu musí být docela pruda, není-liž pravda. A tak sem tam něco napíše a ve zbytku svého času si snaží najít nějakou slečnu - v tomto případě takovou, s kterou by se vyspal. Takže to probíhá tak, že se objeví nějaká nová, večer sex, ráno "ahoj" a za chvíli se rozejdou. A tím je protkán celý film, který prakticky nenabídne nic jiného. Postavy z dřívějška, tak těch je tu jen pár, a zbytek tam je jen tak do pozadí, jen pro to, aby koukali, jaké je Xavier nemehlo. Naproto nelogicky si ty holky vybírá a dělá naprosto stupidní věci, které by si normální člověk, kdyby aspoň na chvíli uvažoval, uvědomil. Ty dvě hodiny se neskutečně vlečou, jako by jste sledovali pořád to stejné, nic pořádného se tam neděje, a nakonec skončí tak, jak by mě ani ve snu nenapadlo. Naprosto zbytečné pokračování, které jedničce sahá maximálně po pás.... ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl mimo jiné o objevování jiných kultur, tento se zaměřuje na objevování sebe sama a hlavně na téma honby člověka za dokonalostí aneb co když tam za rohem nás čeká NĚCO lepšího?! Je to míň civilnější jak první díl, kouneme se do Paříže, Londýna a Petrohradu a setkáme se se všemi Erasmáky - s některými víc (díky za perfektní Isabelle v podání Cécile De France) a některými méně. Wendy krásně prokoukla a Xavier je pořád tak trochu hňup. Mají už jiné starosti a přesto pořád stejné. Nevím jestli to není tím znovushledáním, páč já na to většinou slyším... ale dávám tentokrát o jednu hvězdu víc. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

I would say, that this second part is much better, because characters are older, but in the same way they are the same and even though they have different life, it's funny to watch their stories and progress in live. Some of the connections doesn't make sence, but after all it is movie with some quality. Let's say, that Erasmus 2 is much better than first deal. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Les Poupées russes (doslova ruské panenky:-) jsou takoví "Básníci" po francouzsku. Hlavní hrdina ale není lékař, je spisovatel....."...Tak, to jsem já, bude mi třicet a jsem pořád sám. Při tom jak vypadám, není divu. Já jsem já, pitomej, ale já....Myslel jsem na holky, se kterými jsem spal, po kterých jsem toužil a přišly mi jako matrjošky, ty ruské panenky. Člověk si s nimi celý život hraje a je zvědavý, která bude ta poslední, ta nejmenší, schovaná ve všech. Ale nikdo se k ní nedostane rovnou, chce to své. Otvíráš jednu za druhou a pořád se ptáš:"Už je to ta poslední?".....". Osvěžující příběh jak ranné beaujolais, s trefným komentářem Xaviera, jako ze života :-) Obzvlášť se mi líbily "píšťalkové" scény, ve kterých pisálek své okolí klame :-) Příjemné pokoukání :-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Mimochodem, první díl se jmenuje „L’Auberge espagnole“, tedy něco jako španělský hotel. Je to název domu, ve kterém se odehrával děj filmu, ale ve francouzštině to také znamená místo, kam každý může přinést cokoli svého a podělit se o to s ostatními. (imro)
  • Pro porovnání, první Erasmus měl přibližně poloviční rozpočet, ale jen ve Francii vydělal 17,3 mil. dolarů. (imro)
  • Erasmus je mezinárodní výměnný studentský program. (imro)

Reklama

Reklama