Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (158)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není divu, že si John Pasquin vybral zase Tima Allena, už spolupracovali na seriálu Kutil Tim. Zajímavé také je, že se jedná o první film mimo televizi i pro režiséra a scénáristy. Pravda je, že film nevybočuje z klasických vánoční amerických klišé. Opět tu nějaký člen rodiny, nejčastěji to bývá otec a zde neučinili v tomto směru výjimku, zanedbává syna kvůli práci. Zde navíc nevěří na Santa a Vánoce jsou pro něj pouze možností prodat více zboží. Samozřejmě, že se to změní poté, co se sám stane Santa Clausem. T. A. má tu výhodu, že mezi komediálními herci má zábavný obličej. Na druhé straně to nikdy žádný velký herec nebyl. Filmaři nám alespoň poodhalí pravdu o tom, že i na severním pólu to vlastně může a musí vypadat jako v úřadu. Jistou atmosféru to má a sem tam jsem se i pobavil. Bohužel hlavní devízou nejsou triky, ty vskutku vypadají hodně průměrně, ne-li podprůměrně. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Dvě zajímavosti...za prvé, je možné spatřit elfy (skřítky) i v lidském světě, kterak dohlížejí na Scotta a Charlieho...jeden kluk ve třídě má špičaté uši a vůbec se nesměje, když Charlie oznámí, že jeho otec je Santa. A pak je možné spatřit jednu dívčinu, která prochází za lavičkou, na níž Scott naslouchá dětským přáním. Za druhé...v zavěrečných titulcích je možné slyšet dvě různé písničky podle kopie filmu...buď Christmas will return  nebo Jingle Bells od Yello...ta druhá verze byla určena pro Británii, ale odvysílána i u nás. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

[obsahuje spoilery] Za měsíc jsou Vánoce a tak nastává čas na jejich přípravu. Já místo uklízení a pečení cukroví jsem se rozhodl, že si pustím všechny tři díly Santy Clause v podání "kutila" Tima Allena. První díl jsem viděl v dětství, ale rozhodl jsem se, že si ho musím zopakovat. Je velmi povedený a bavil mě i dnes v mé dospělosti. Film zajímavě začíná. Na Timově domě přistane Santa a zanedlouho spadne ze střechy. Najednou zmizí a zůstane po něm jen jeho oblečení XXXL:-). Tim najde vzkaz, že si Santův kroj má obléci a plnit jeho úkoly, což je každoroční rozdávání dárků. Tim se nejprve zdráhá, ale podlehne doléhání jeho syna a stane se Santou. Během pár hodin se mění i jeho celková vizáž. Rychlý růst vousů a nabírání santovské váhy:-). Vtipných scének je sice poskrovnu, ale i tak se pobavíte. Např. proměny Tima Allena jsou povedené a když přišel do kanceláře na jakési jednání s velkým břichem, tak moje smíchová bránice se chvěje ještě dnes:-). Tuto komedii považuji za povedenou vánoční oddychovku a můžu ji každému doporučit. Doufám, že se bude vysílat i letos, aby ti, co ji ještě neviděli, se skvěle pobavili a naladili se na vánoční atmosféru. Hodnotím ji čtyřmi hvězdičkami. 2. díl Santy Clause sice už nedosahuje kvalit dílu prvního, ale pořád si drží nastavenou laťku poměrně vysoko. Děj je zajímavý. Tim je Santou už několik let a na Vánoce se připravuje na Severním póle, ale začne mu chybět jeho syn, který je v "říši" lidí. Najednou přijde seznam dobrých a zlých dětí. Timův syn je překvapivě uveden mezi zlými a Tim se tedy rozhodne, že musí za každou cenu syna dostat mezi hodné děti. Tim v tomto díle je pořád dokonalý a pobaví. Tomuto filmu dávám tři hvězdy. 3. díl je nejhorší, ale tak už to bývá. Tim zestárnul a snaží se zabránit Jackovi Frostovi jeho cíl, který je překazit Vánoce. Objevují se nové postavy, zejména Jack Frost v roli "mrazíka":-). Zajímavé je, že se tento díl odehrává převážně na Severním pólu. Myslím si, že tento snímek už se točit neměl, protože to tak trochu kazí dojem z předešlých dvou dílů, které se povedly. Dávám dvě hvězdy. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

První Santa Claus je z neplánované trilogie nejlepší díky své jednoduchosti. Kutil Tim s humorem a neschopností sobě vlastními shodí Santu ze střechy a následně za něho musí převzít noční šichtu. Pořádné triky v té době ještě nebyly k dispozici, takže se sází na správné hodnoty a Allen občas prohodí stylovou hlášku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Škriatkovia sú chlapci v zelených teplákových súpravách a s motorčekmi na chrbtoch a darčeky nosí Tim Allen... wtf? Ako dieťa som tento film neskutočne chcel vidieť - keď k nám šiel do kina, mal som okolo 13 rokov a ukážky a tarilery som sledoval bez dychu a s otvorenou pusou. Lenže z návštevy kina nakoniec nič nebolo. Už ani neviem, kedy som Santa Clausa nakoniec videl, ale každopádne videl a trailery a ukážky boli lepšie. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • V jednej zo scén je možné vidieť, že na prvej strane Santovho (Tim Allen) zoznamu sa nachádzajú mená Andre Agassi a Armand Assante. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie bolo na vyše 2 roky pozastavené, lebo počas nakrúcania našla polícia u Tima Allena (Santa Claus) vyše pol kila kokaínu. Herec mal byť odsúdený na 3-7 rokov väzenia, prepustili ho však už po 2 rokoch a 4 mesiacoch. (Raccoon.city)
  • Scott Calvin po tom, čo si oblečie kostým, dá v druhom dome dievčatku bábiku Annabelle - skutočnú bábiku, ktorá bola predlohou hororu Annabelle. (Budisovie)

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama