Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (158)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Pohodová vánoční komedie, otec který díky rozvodu nechce přijít o svého synka se o vánoční noci stane novým Santou. Tim Allen jako novej Santa Claus s pořádným břichem, prošedlým vlasem a hustým vousem, fimeček prokládá dobrejma hláškama a ať chce nebo ne postupně se smiřuje s tím že právě on je ten, kdo má o vánoce na starosti tisíce dětských úsměvů. Santova dílna a skřítkové jsou kouzelný. Tato komedie určitě patří k těm lepším, které Vám doma navodí příjemnou vánoční atmosféru. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších vianočných filmov, bez ktorého si akosi Vianoce ani neviem predstaviť. Môže za to skutočne fantastický Tim Allen, ktorý v role Santa Clausa funguje absolútne fantasticky. Má srdce, má charizmu a postupne ako sa mení tak je vidno na ňom aj lásku v to, kým sa stane. Severný pól je tu podľa mňa zobrazený veľmi pekne, škriatkovia ako deti je podľa mňa skvelá voľba a rovnako aj niektoré vtipy vedia pobaviť. Mám pre tento film skutočne veľkú slabosť, lebo je v ňom veľká dávka srdca a príjemná vianočná atmosféra, ktorá ma vždy dostane. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Tim Allen se mění v pěkně vypaseného Santu. S tím souvisí i trable v podobě nevěřících Tomášů :-) a především jeho vizuální změny. Jelikož na toto téma vznikla nespočetná řada filmů, je docela těžké se v nich vyznat, natož jeden od druhého rozeznat :-) I proto zvolím zlatou střední cestu, kterou si S.C.(Scott Calvin) :-) zaslouží... 50% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Když se nad tím zamyslím, nevidím příliš mnoho rozdílů mezi Santa Clausem a Vánoční kronikou, ačkoli oba filmy dělí od sebe více než dvacet let. Úroveň obou je přibližně stejná, subjektivně mi jako Santa Claus více vyhovuje Kurt Russell než Tim Allen. Možná i proto, že celý film bojoval s předsudkem, že Santa Claus nemusí vypadat jako obtloustlý děda, Tim Allen si to panděro více hýčká... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Santa Claus je vianocna komedia mojho detstva s uzasnym soundtrackom,ktory sa fakt vydaril,k tomu sympaticky Tim Allen,ktoremu tato rola sadla ako uliata a je z toho super zabava pre celu rodinu,no a pokracovanie v podobe dvojky a trojky potesilo,aj ked uz to nebolo az take fajn ako prvy diel,ale aj tak som spokojny...:-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Scott Calvin po tom, čo si oblečie kostým, dá v druhom dome dievčatku bábiku Annabelle - skutočnú bábiku, ktorá bola predlohou hororu Annabelle. (Budisovie)
  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví žiaden darebák. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama