Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Možná to je tím, že jsem čekal jen další z remaků, které mě jen přesvědčí o genialitě originálu. A ono to bylo nakonec docela dobré! Carpenter vycházel ze samotné situace a nedostatky zakrýval svou razantní režií. Tahle verze vychází spíš z postav a možná má i lepší scénář než originál. Samozřejmě také stála mnohonásobně více a o podobně kvalitním obsazení mohl tehdy Carpenter jedině snít. Není to tak dobré jako původní verze, ale je to skoro stejně dobré (70%). ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Klasická téma o poctivých a nepoctivých policajtoch, a o gauneroch. Hmm, ako pozerám na hodnotenia a komentáre, zdá sa , že ten film videli samí znalci . Ja som pridal hviezdičku. Malo to rytmus, pár prekvapivých scén. Väčšina deja v jednej zabudnutej policajnej budove, napriek tomu to malo spád a aj pár nečakaných momentov. Bavil som sa . ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto přímočarý, ale zato správně Rkový a dobře obsazený akčňák, který překvapí slušnou vizuální stránkou (sníh, samotná akce), ale místy trochu nudí a to i navzdory dobrému tempu. Asi i z části proto, že zvraty se dají velice lehko předvídat a kdo koho podrazí jsem věděl od první scény s onou osobou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to nebolo vôbec zlé, milé prekvapenie, viac prekvapivých momentov ako v originále, ale väčšia predvídateľnosť. Jasné, pár momentov vykráda iné filmy, ale nie je to až tak nápadné a ja som si to až tak neuvedomoval. Film teda celý prebehne veľmi rýchlo, akurát záver je trošku viac pritiahnutý a pretiahnutý. Páčilo sa mi aj mierne psychologické spracovanie postáv, síce len skončilo niekde v polovici, ale cení sa. 75%. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

S Carpenterovou klasikou film nemá okrem názvu a pár (skutočne len pár) drobností nič spoločné. A to je, si myslím, veľmi dobre. Film nebol tak temný ako originál, naopak, klasický priemerný akčný film. Síce s hromadou kvázi-vtipných hlášok, klišoidných scén či scén, ktoré sme videl v tom či onom filme, ale zato obsahoval časti plné napätia, nebol AŽ tak jasný na záver a človek, ktorý od snímky nič nečaká sa môže solídne pobaviť. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Slovo "fuck" zaznie vo filme celkovo 127-krát. (MikaelSVK)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama