Reklama

Reklama

Co je nového, kočičko?

  • Česko Co je nového, kotě? (více)
Trailer

Mike má problém – příliš mnoho krásných žen najednou. Navštíví tedy psychiatra. Čím víc se ale doktor dozvídá o Mikeových výbojích, tím víc roste jeho vlastní touha. Mikeovy “potíže” ničí jeho vztah se snoubenkou Carol, ale on se přesto nedokáže přimět k tomu, aby se jiných žen vzdal. Jeho kamarád Victor má opačný problém – nedokáže si najít vůbec žádnou dívku. Carol řekne Mikeovi, že pokud se nevezmou, jejich vztah skončí. Mike se při svých romantických dobrodružstvích zaplétá do celé řady vzrušujících eskapád, které mají neuvěřitelně legrační následky. Carol flirtuje s Victorem, aby v Mikeovi vzbudila žárlivost. Mike se pokouší podstrčit jednu ze svých dívek svému psychiatrovi. Skutečný zmatek ale vypukne, když přijedou na návštěvu Carolini rodiče a zapletou se do této strategické hry. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Rozpustile bláznivý kabaret na lechtivé téma, ale vzhledem k době vzniku samozřejmě (sexy) nevinnost sama. Neodolatelný sukničkář obklopený ženami probírá s excentrickým psychoanalytikem svou panickou hrůzu z manželství, protože to by znamenalo se vším útrum. Mnohé až "slapstickové" fórky pobavily, jenže jiné zase byly útrpně přetažené a závěr se pak zvrhl do takové grotesky (honění v hotelu a úprk na motokárách), že jsem se nestačil divit. 5/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Teatrálne, afektované a mdlé. Napriek tomu, že film je šialený a plný pomaly až absurdných situačných gagov, všetko vychádza naprázdno. Môže za to aj dej, ktorý nemá hlavu ani pätu a tak zbrklo, ako sa začína, tak nezmyselne sa aj končí. Vzťahy medzi postavami sú umelé a je doočíbijúce, že slúžia len na to, aby sa všetci stretli na konci v jednom hoteli. Ak nefunguje chémia, vďaka ktorej majú byť gagy vtipné, nemôžu fungovať ani samotné gagy. PS: Veľké plus za ústrednú pecku Toma Jonesa! ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně prdlá komedie s dobovou (dobrou) hudbou Bacharacha a šíleným (a mizerným) scénářem Woodyho Allena. Začátek dobrý, ale postupně se všechno rozplizává v hroznou frašku, postava kterou hraje Woody Allen je naprosto zbytečná, což se postupně dá říct o většině dialogů, konec je ve stylu grotesky. Kapitolou samou pro sebe je dabing (1. v pořadí ČT 1995), kde Postránecký velmi snaživě dabuje Sellerse, Soukup solidně O´Toolea, ale Sobotka příšerně Allena (to, že se k němu vůbec nehodí, by měl režisér dabingu poznat sám). A to vám třeba taky zkazí celý film. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Je věčná škoda, že tento film má tak slabý scénář. Děj je v podstatě o ničem a samotný vtip je dost jednoduchý. Zjevné nedostatky jsou kompenzovány kvalitním obsazením. Osobnosti jako O'Toole, Sellers a Schneiderová dokážou udělat z nicotného základu dobrou scénku. Sellersův ujetý psychiatr nemá chybu, stejně jako O'Toolův beznadějný „balič“. Herci mají takové charisma, že zaujmou i prostou formou projevu, čímž zachraňují často plytké dialogy. Film lze označit jako bláznivou komedii. Bohužel bláznivou příliš prvoplánově. Když do filmu ještě přidáme mladého Woodyho Allena, jedna ztřeštěná scéna střídá druhou. Člověk pak moc neví, co si má myslet a spíš jen sleduje další herecké kreace v absurdních situacích, které gradují až k hotelovému finále, kde se soustředí všichni cvoci (myšleno postavy) na jednom místě. Film je doslova našlapán pěknými dívkami, takže je se na co koukat. Divák není ochuzen ani o „osobní přítelkyni Jamese Bonda“ Ursulu Andress, která v hotelovém pokoji zkouší sbalit našeho notorického baliče, který chce naopak s balením skoncovat. :-) Ve výsledku hodnotím film pozitivně, ale ani zdaleka nevyužívá potenciál, který má v hereckém obsazení. Málokdy se stane, aby se tolik dobrých herců sešlo v jednom filmu. U komedie to platí dvojnásob. Tohle byla příležitost, která zůstala po hříchu nevyužita. 64% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám problém s filmami a špeciálne s komédiami, kde sú mi všetky postavy nesympatické. Najmä vtedy, ak je zámerom tvorcov vzbudiť v nás voči nim sympatie. Aký vzťah si mám vypracovať k permanentnému pretrtkávačovi? K zle nadabovanému Allenovi, rámujúceho svojim autom mesto? K Sellersovi s najhorším účesom v histórii kinematografie? K naivke, ktorá sa nikdy nepoučí a nechá si srať na hlavu? To potom nevytiahne ani zopár vydarených fórov (väčšina je však zúfalo priemerných) a solídne tempo. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (6)

  • Capucine hraje postavu jménem Renée Lefébvre. Rodné jméno Capucine je Germaine Lefébvre. (HellFire)
  • Woody Allen byl v průběhu natáčení natolik nespokojený s tím, jak režisér, producenti i herci chtiví improvizace (Sellers a O'Toole) neustále měnili jeho scénář, že nakonec spolupráci zcela přerušil. Ve výsledku pak je film velmi vzdálený Allenovu původnímu textu. "Producenti nikdy nerozuměli ani slovu ve scénáři. A samozřejmě že můj hlas neměl váhu. Kdybych se jen ozval, tak by mě umlčeli nebo vyhodili. Proto se mi tedy nelíbila ani tato zkušenost, ani film." okomentoval Allen. (Nin)
  • Scéna, ve které Woody Allen oslavuje své narozeniny, se točila 1. prosince – tj. v den Woodyho 29tých narozenin. (HellFire)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

09.02.2023

V požehnaném věku čtyřiadevadesáti let odešel do muzikantského nebe oceňovaný americký skladatel popmusic, pianista, textař a hudební producent Burt Bacharach. Médiím tuto zprávu předala jeho mluvčí… (více)

Reklama

Reklama