Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlieho Bartletta (Anton Yelchin) vyhodili z další soukromé střední školy, a tak se musí uchýlit na státní. Ne že by tam zrovna zapadl, ale dostane nápad - otevře si psychiatrickou poradnu pro spolužáky. Jenže pak se sám zakouká do ředitelovy dcery…  Soukromá střední škola - prachy kam se podíváš, všichni študáci tu důvěrně znají alkohol i drogy. Charlie Bartlett (Anton Yelchin) do takového prostředí nezapadá a navíc ho ze školy vykopnou, což ovšem není poprvé. Zazobanému mládenci, který žije s neurotickou matkou, tudíž nezbývá než se snížit k docházce na státní střední. Ani tady sice nezapadne do kolektivu, ale časem zjišťuje, že zdejší teenageři se zase tak neliší od těch, co poznal dřív - i oni mají své problémy, se kterými nejsou schopni se vypořádat, i oni tápají. A tak Charlieho napadne spásná myšlenka zahrát si na školního psychiatra. Neoficiálně si otevře “kancelář” na pánských záchodcích, kde ostatním spolužákům radí ohledně rodičů, školy či lásky. Sám posléze zaměří svou pozornost na jednu půvabnou dívku. Bohužel to je ale Susan, dcera školního ředitele (Robert Downey Jr.)... a ten Charlieho bytostně nesnáší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

emma53 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila do čeho jdu a přiznám se, že jsem se trochu obávala u teen filmu spousty vulgárních hlášek, ale byla jsem příjemně překvapená její absencí. Naopak to byla bezvadná a smysluplná komedie, kde jsem poprvé zaregistrovala Antona Yelchina, z kterého jsem nadšená, protože hrál naprosto excelentně. Jasně, že to bylo chvílemi trochu ujetý, ale to vůbec nevadilo, když se k tomu přidalo trošku smutku a trošku romantiky, tak to byl ve výsledku moc fajn film, který jsem si užívala až do konce. Sympatický ředitel Gardner alias Robert Downey Jr. byl jako vždy štramák i se svou sklenkou whisky a Murphey Bivens (Charlieho pomocník v psychologické poradně), kterého hrál Tyler Hilton, ze sebe v jednu chvíli vykouzlil taky moc roztomilý a podmanivý úsměv. Mezitím i skvělá muzika a nějaké ty nedostatky mě tentokrát nechaly úplně klidnou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi ten príbeh a celkovo ako to je natočené. Má to štýl, tempo, je to zábavné a herecký dobre obsadené. Nejedná sa o nejakú výraznú komédiu. Skôr je to mix žánrov kde najprv dostane priestor komédia, potom romantika a nakoniec ta dráma. Každý tento žáner ma niečo do seba a je niečim zaujímavý. Že by som sa na tomto filme nasmial tak to určite nie, ale herecké obsadenie je využité na maximum a aj v nudných scénach sa na to príjemne pozerá. A dej tiež dokáže upútať. Ťažko ohodnotiť tento film, ale za Kat Dennings, ktorá sa mi čoraz viac páči si kludne jednu prihodím na vrch. 80% - 4* ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Charlie Bartlett je inteligentný chlapec z dobre situovanej rodiny a vďaka svojej priebojnosti a dôvtipu sa rýchlo stane na novej škole samozvaným študentským guru. Film ako taký ponúka mierne ironický pohľad na adolescentov na jednej strednej škole a dosť tvrdý pohľad na svet dospelých. V každom prípade je to však (ani nie tak celkom) komédia tak trochu z iného súdka. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o jednom sympatickém, zajímavém, inteligentním a bohatém mladíkovi, jehož největší touhou je být populární. Zvláště, když se po příchodu na novou školu stává otloukánkem a spíše terčem posměchu. Protože má ale za ušima, brzy se mu jeho sen splní. Všichni ho obdivují, zamiluje se do krásné ředitelovy dcery... Je to svéráz a způsob, jakým si ostatní získal, se mi líbil. Charlie Bartlett není komedie, při které byste se řezali smíchy, ale která přináší pohodový průběh, úsměvná řešení situací a skvělé charaktery zahrané výbornými a přesně vybranými herci. Třeba takový ředitel - Robert Downey Jr. je prostě klasik, který má obrovské charisma a už jen jeho účast celé toto dílko pozdvihuje. A Anton Yelchin - tahle role mu padne, ty jeho psí oči, když provede další lumpárnu, musí obměkčit každého... Tento pohodově milý snímek ze středoškolského prostředí jednoznačně doporučuji, pokud si chcete na chvíli odpočinout od vážných témat, zběsilých akcí či jakéhokoliv stresu... A slaďoučká třešnička na dortíčku: Kat Dennings. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná a inteligentná komédia. Obsahovo je tu všetko pekne pomiešané do originálneho koktejlu drámy dospievania, humoru a romantiky. Nič bláznivé ani vyslovene smiešne tu síce nie je, zato však má všetko svoju hlavu a pätu, pričom dej si voľne plynie na komédiu nápaditým a nie celkom vyšľapaným spôsobom. Celkom spokojnosť, za pozretie Charlie Bartlett určite stojí. 75/100 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se převážně v kanadském Torontu a Ontariu. (Terva)
  • V poslední scéně je jméno psychiatra P. Sarossy, stejné jméno nese i kameraman filmu Paul Sarossy. (Hal_Moore)
  • Charlieho limuzína je sběratelský kousek Mercedes-Benz Pullman 1969 kterých bylo vyrobeno pouze 200. (Hal_Moore)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama