Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

LihO 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý horor. Efekty nie sú nič extra, vidieť, že ide o nízko-rozpočtový film. To však vôbec nevadí, lebo atmosféra filmu je brutálna... vžil som sa do deja a vychutnával som si každú scénu. Niektoré scény sú dosť úbohé a pripadali mi fakt vtipné.. napr. pobehujúca ruka ako v rodine Addamsovcov. No aj tak je to dobrý film, škoda, že neocenený. Hodnotenie pod 3* si nezaslúži. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Víc než film samotný mě vyděsilo spíš to, kolik je tady na něho vcelku pozitivních hodnocení. V žánru hororu je sice spousta větších blbin, ale to ještě nedělá z této záležitosti průměr. To už tolika lidem opravdu stačí, aby film nebyl vysloveně debilní, aby byli spokojení?! Jediné co bylo aspoň průměrné, byl výběr prostředí a dialogy. Jinak žádná sláva. Zápletka hrozná, monstrum nenápadité a místy až směšné (a nepomohl ani ten maskovací střih), herci rekrutovaní snad z nějaké herecké farmy někde v Idaho, o nějaké pořádné hudbě se mluvit nedalo... . A konec byl spíš vysvobozením, než vyvrcholením. Co míň si přát? ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu se setkáváme s dvěma páry lidí, jejichž činy nechávají diváka přemýšlet nad tím, kdo z nich je větší smolař. Jestli ňouma Seth a jeho kočka Polly, kteří sice nedokáží postavit stan, zato ale dokáže jeden z nich základní část pro jeho stavbu zlomit; nebo uprchlý zločinec Dennis a jeho zfetovaná holka Lacey, která jednu chvíli pořád mele něco o nějaké Ginger. Ti zase měli ten pech, že jim fáro vypovědělo službu, když to nejmíň potřebovali. Během své pěší chůze po krajnici narazí na právě projíždějícího Setha a Polly, kteří nakonec musí romantické chvíle strávit v zablešeném motelu u cesty, místo pod hvězdami. Přepadnou je. Nikdo z těch čtyř však nemohl ještě ani tušit, jakým hrůzám budou muset čelit a jak se jejich cesty nakonec protnou. V rámci žánru nabízí Splinter poctivou, avšak pořád průměrnou podívanou, která ničím nepřekvapí. Výrazné plus má ona odpudivá "Věc", která je vskutku mimořádně dobře vytvořena a osoby, jí "postižené" mi připadaly jako z The Last Exorcism. Schopnost lámat části končetin proti jejich přirozenému fungování nemá jen tak někdo:) Film rychle utekl a jeho závěr je jen předpokládaným klišé. "Lacey byla stejná." - "Já nejsem jako ta tvoje bílá zfetovaná čůza!" ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Splinter je překvapivě koukatelný a dokonce značně napínavý horůrek, který těží především z nepředvídatelnosti scénáře a originální parazitní příšerky. I když počátečních a konečných 20 minut je vesměs utrpení, kde mozková aktivita klesá k nule, kameram opakovaně hatí možnost cokoli zahlédnout epileptickými záchvaty a nafta hoří popřípadě vybuchuje pouze tehdy, hodíli se to hlavním postavám. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu příšerný střih, zbyde těžce neoriginální survival záležitost (skupinka nešťastných lidiček zavřená v budově, zatímco venku běhá zlosyn). Vlastně si nevzpomínám, kdy naposled jsem viděl takhle debilní horor (ba jo - asi předevčírem). Ona všemi milovaná příšerka je plagiát Věci od Carpentera, s tím rozdílem, že má bodlinky a její přítomnost na plátně vyvolává u střihače epileptické záchvaty. Obzvláště vypečené jsou charaktery. Dobráček stromofil mě svým pseudobiologickým žvaněním rozčílil hned v úvodu takovým způsobem, že jsem mu přál, aby na něj spadla dobře urostlá sekvoj. Když se v závěru jal sebezmrazování, zatímco jeho kolega (uprchlý zločinec) procházel personální glorifikací, pojal jsem podezření, že si tvůrci z diváka dělají regulérní prdel. Dvě hvězdy za nemalé náznaky slušného gore, atmosféry a napětí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)
  • Kabelová společnost HDNet Movies vysílala film dva dny před jeho oficiální premiérou v kinech. (Terva)

Reklama

Reklama