Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu příšerný střih, zbyde těžce neoriginální survival záležitost (skupinka nešťastných lidiček zavřená v budově, zatímco venku běhá zlosyn). Vlastně si nevzpomínám, kdy naposled jsem viděl takhle debilní horor (ba jo - asi předevčírem). Ona všemi milovaná příšerka je plagiát Věci od Carpentera, s tím rozdílem, že má bodlinky a její přítomnost na plátně vyvolává u střihače epileptické záchvaty. Obzvláště vypečené jsou charaktery. Dobráček stromofil mě svým pseudobiologickým žvaněním rozčílil hned v úvodu takovým způsobem, že jsem mu přál, aby na něj spadla dobře urostlá sekvoj. Když se v závěru jal sebezmrazování, zatímco jeho kolega (uprchlý zločinec) procházel personální glorifikací, pojal jsem podezření, že si tvůrci z diváka dělají regulérní prdel. Dvě hvězdy za nemalé náznaky slušného gore, atmosféry a napětí. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Splinter je překvapivě koukatelný a dokonce značně napínavý horůrek, který těží především z nepředvídatelnosti scénáře a originální parazitní příšerky. I když počátečních a konečných 20 minut je vesměs utrpení, kde mozková aktivita klesá k nule, kameram opakovaně hatí možnost cokoli zahlédnout epileptickými záchvaty a nafta hoří popřípadě vybuchuje pouze tehdy, hodíli se to hlavním postavám. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Začátek mě vcelku znejistil. Vizuální stránka byla, jak to říci, špatná. Následující neschopnost těch dvou jelimánů postavit stan znejištění ze snímku zvyšovala, ale naštěstí jak se film více rozjížděl, tak nejistotu vystřídalo očekávání. Očekávání jak to bude dál a jak to skončí. Po úvodním vizuálním failu přišly na scénu naštěstí moc dobré masky. Dost se mi líbila kamera, jelikož ono "monstrum" není víceméně vůbec ukázané v celé "své kráse" a tím je po celý film zahaleno tajemnou mlhou otázek, co to je vlastně zač. Zda to byl záměr nebo jen nízký rozpočet již nehraje roli, jelikož to funguje super. Samotný scénář sice moc zabrat asi nedal (dostali jsme se do průseru, tak jak z toho pryč), ale o to více jsem byl rád s jeho řešením Wilkinse. Body navíc u mě má Splinter za herecké obsazení, jelikož se jen málokdy stává, že si hlavní postavy opravdu oblíbím a přeji jim aby se ze situace dostali. Z většiny totiž fandím záporákům. :) Splinter mohu jen doporučit, který sice pár mušek má, ale jinak se jedná o moc dobrý počin. P.S.: Jsem jediný, kdo pokukoval po těch brambůrkách na benzínce? :D ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned začátek napoví, že tenhle nízkorozpočťák si bude pomáhat chaotickým střihem. No a když jsem viděl ústřední pár, tak jsem věděl, že je zle. Dvě vemena, kteří si nejsou schopni rozdělat stan si vyrazí do přírody. Kvůli své nulové manuální zručnosti jsou nuceni k odjezdu do motelu. Jenže po cestě narazí na druhý ( záporný ) pár. A z kladného páru jsou najednou rukojmí. Jenže to pravý zlo na oba páry teprve čeká. Film sice obsahuje trochu té chaotické ( díky střihu ) akce, krve a napětí, ale taky otřesný herecký výkony. Navíc vše kazí naprosto dementní kamera. Místy mi navíc film připadal jako hodně špatná komedie. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pohodový horor, který mohl mít skutečně ještě lepší hodnocení, než jsem dal. Monstrum je doopravdy originální, takřka nezranitelné, ale co z toho divák má, když si ho za celou dobu prakticky neužije a to hlavně díky zběsilému, ultrarychlému střihu. Není ani jedná akce, kde by střih chyběl a to mě hodně štvalo a snižovalo prožitek. Bylo zde pár nelogičností, ale vše v rámci. Herecké trio je v celku solidní, některé možná potěší Paulo Costanzo, který hrál v seriálu „Joey“ ;-) 6/10* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Oklahoma City. (Terva)
  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)
  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)

Reklama

Reklama