Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

akisha 

všechny recenze uživatele

V záplavě skutečných hororů, které je utrpení sledovat (Mlha, Prokletí domu slunečnic, prakticky všechno od Bolla) je SPLINTER rozhodně nadprůměr, i když tak slavné to taky není. Co by se dalo vyzdvyhnout je obsazení, protože všechny postavy hrají přirozeně, takže jim budete fandit, a potom také nápad s hlavním "záporákem", který sice nezapře slabší rozpočet, ale tajemno, strach a napětí utáhne. Škoda jen toho tolik kritizovaného zběsilého střihu, i já se musím přidat se svou troškou do mlýna, protože toho ve vypjatých momentech fakt není moc k vidění, když to vypadá, jako kdyby kameru držel někdo stižený nervovým šokem. Za tu skotačící utrženou ruku ale přidávám *, pro někoho se silnou arachnofobii patřičně hororový zážitek. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Z filmu jde cítit zřejmě malý rozpočet, atmosféra se daří tvořit, člověk se místy cítí trochu napjatý. I zde se vyskytujou takové ty tradiční napínáky, kdy pak něco spadne a veškerou mravenčí snahu hrdinů zhatí. Škoda rychlého střihu, monstrum nevypadalo špatně, jen kdyby nám ho pořádně ukázali. Taková večerní koukajda co by zapadla do programu většiny TV. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu příšerný střih, zbyde těžce neoriginální survival záležitost (skupinka nešťastných lidiček zavřená v budově, zatímco venku běhá zlosyn). Vlastně si nevzpomínám, kdy naposled jsem viděl takhle debilní horor (ba jo - asi předevčírem). Ona všemi milovaná příšerka je plagiát Věci od Carpentera, s tím rozdílem, že má bodlinky a její přítomnost na plátně vyvolává u střihače epileptické záchvaty. Obzvláště vypečené jsou charaktery. Dobráček stromofil mě svým pseudobiologickým žvaněním rozčílil hned v úvodu takovým způsobem, že jsem mu přál, aby na něj spadla dobře urostlá sekvoj. Když se v závěru jal sebezmrazování, zatímco jeho kolega (uprchlý zločinec) procházel personální glorifikací, pojal jsem podezření, že si tvůrci z diváka dělají regulérní prdel. Dvě hvězdy za nemalé náznaky slušného gore, atmosféry a napětí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by to ti tři (čtyři) lidi nezahráli napínavě. V tomto případě tu nebyla o hustou atmosféru nouze. Ale co to bylo za zmutované ježky?! Nebo to byli dikobrazi? Vím já? To se tedy domnívám z těch problikávajících a zběsile sestříhaných záběrů, ze kterých už mi bylo trochu šoufno. Je až neuvěřitelné, jak taková prkotina může zhatit solidní horůrek. 40% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ucházející nízkorozpočtové béčko, které se (bohužel) projevilo na obyčejném vizuálu, drasticky zmatečném stříhání zejména akčních scén i na jednoduchosti postav, na druhou stranu si tahle zajímavá malá potvora dokáže udržet pozornost i přes všechny zmíněné nedostatky filmu. Parazit je originální a tajemný, akorát možná trochu škoda, že kvůli rozpočtu jde nějaké jeho větší zapojení mimo, dočkáme se jen takových minimalistických, přiblížených scén a nevidíme jej ve větším formátu. Na Splinteru po dlouhé době oceňuju taky fakt, že postavy se nechovají úplně debilně a v rámci možností se film v tomhle ohledu hýbe v realistických mezích. Ve výsledku je to neurážející průměr a řekl bych "za málo peněz hodně muziky" i když je třeba brát to trochu s rezervou. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Kabelová společnost HDNet Movies vysílala film dva dny před jeho oficiální premiérou v kinech. (Terva)
  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)

Reklama

Reklama