Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým oceňujem originálny nápad s atypickým parazitom. Uznávam tiež režisérsku zručnosť a cit pre kvalitnú horrorovú atmosféru (počnúc geniálnym úvodom). V neposlednom rade stojí za pozornosť výborná hudba. Na druhej strane však stojí neprehľadnosť útočných scén. Rýchly strih a kamera prakticky znemožňujú vidieť dolámanú chodiacu mŕtvolu - parazita v plnej kráse dlhšie ako cca jednu sekundu... Napriek tomu som s týmto filmom nadmieru spokojný. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný malý horůrek. Jde hlavně o tu Věc, kolem které se to všechno točí. Je originální. Není to žádný magor se sekerou v ruce, ani žádný zombík či ufoun. Je to naprosto záhadná forma života. Do konce filmu se o ní dozvíme tak málo, že špekulovat o tom, kde se vzala, proč zrovna tady, jestli jde opravdu úplně zničit a podobně, můžeme ještě dlouho. Navíc ta Věc nemá mozek, nepřemýšlí. Chová se jako živý organismus. O to je působivější je a o to větší strach a respekt z ní máme. Prostě nevíme, co udělá příště a jak se dá před ní utéct a zachránit si holou, zatím nebodlinatou kůži. Další hororové igredience jsou také namíchány tak akorát. Sympatická trojka hlavních hrdinů, kde ženská naštěstí histericky neječí, ale přemýšlí, kde se z padoucha vyklube citlivý chlapec a z brýlatýho blbečka skoro Mac Gyver. Střih a občasné použítí "autentické kamery" se také hodí, hudby jsem si nevšimnul. Potěší i velmi sympatická délka. Jo, líbilo se mi to. ()

Reklama

kalap 

všechny recenze uživatele

Uf to Vám bol horor už dávno som sa tak nebál, srdce mi búšilo až kdesi v hrdle zimomriavky mi chodili po celom tele aj pod kožou a čo najhoršie strašne som potreboval na záchod, močové cesty ma doslova pálili, ale bál som sa vstať, tak som to chcel nejak prekonať, až som sa začal strašne potiť a zrazu na záchod som už nepotreboval, lebo ja som ten moč jednoducho vypotil a vlastne som sa osprchoval vlastným močom, no hrôza. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr, od kterého jsem ani moc nečekal ale docela překvapil. A to tím, jak se postavy chovali reálně, ať už když jednají s jejich únosci nebo v situaci, kdy musí čelit největším záporákům filmu. Záporáci ale jsou nic moc, skoro je nevidíme a když už, tak jenom skrz roztřesenou kameru, což je určitě škoda, protože by mohli vypadat děsivě. Takhle je to ale jen jeden z mnoha horrorů podobného ražení. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ucházející nízkorozpočtové béčko, které se (bohužel) projevilo na obyčejném vizuálu, drasticky zmatečném stříhání zejména akčních scén i na jednoduchosti postav, na druhou stranu si tahle zajímavá malá potvora dokáže udržet pozornost i přes všechny zmíněné nedostatky filmu. Parazit je originální a tajemný, akorát možná trochu škoda, že kvůli rozpočtu jde nějaké jeho větší zapojení mimo, dočkáme se jen takových minimalistických, přiblížených scén a nevidíme jej ve větším formátu. Na Splinteru po dlouhé době oceňuju taky fakt, že postavy se nechovají úplně debilně a v rámci možností se film v tomhle ohledu hýbe v realistických mezích. Ve výsledku je to neurážející průměr a řekl bych "za málo peněz hodně muziky" i když je třeba brát to trochu s rezervou. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Oklahoma City. (Terva)
  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)

Reklama

Reklama