Reklama

Reklama

Před dvěma lety dobyl film Noční hlídka, první díl fantasy trilogie režiséra Timura Bekmambetova celý filmový svět. Tisíce fanoušků okouzlilo propojení moderní sci-fi, fantasy a východních mytologií. Denní hlídka pokračuje ve vyprávění příběhu o souboji Světlé a Temné strany, který se odehrává v současném Rusku, ale v podstatě i napříč celými dějinami civilizovaného světa.

Anton se dostane do komplikované situace. Ač je sám členem Noční hlídky, jeho syn Jegor je na straně Temna. Anton se snaží svého syna uchránit i přes jeho excesy a zametá po nich stopy i před vlastními lidmi. Naopak Temná strana trpělivě vyčkává, až v sobě Jegor po narozeninách probudí monstrózní sílu. Mír mezi oběma stranami je příliš křehký na to, aby ho nedokázalo narušit sebemenší nedopatření, kterého se hlavní hrdinové v nastalých zmatcích dopustí. Až když je Moskva téměř srovnána se zemí, přijde na řadu Křída osudu, posvátný předmět, který může Antonovi dovolit vrátit se v čase a zabít své vlastní dítě. Cesta zpět však nebude jednoduchá.

Film byl do ruských kin uveden v lednu roku 2006 a během několika málo dní se stal komerčně nejúspěšnějším domácím titulem všech dob. Oproti prvnímu dílu film vznikl s daleko větším rozpočtem, což je nejvíce patrné v akčních scénách, historických reminiscencích a v tricích. Diváci se tak dočkají nejen fascinující historické bitvy, ale i divoké automobilové honičky končící na stěně jedné z moskevských moderních budov. Film, jehož strhující tempo se okolnímu světu představilo až letos na několika klíčových filmových festivalech přichází do českých kin přesně dva roky po úspěchu Noční hlídky, kterou vidělo přes šedesát tisíc diváků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (355)

castor 

všechny recenze uživatele

Místy vizuálně sympatický bordel.. Ani formalistické orgie značně nevyrovnaného Bekmambetova (po dravém Wanted každý čekal další pecku, ale následující americká štace o skrytém životě Abrahama Lincolna nedopadá podle recenzí nejlépe) přesto nevytáhnou tenhle ujetý hokus pokus do nějakých slušných čísel.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

že rusové jsou špatní herci vim už dávno.no oni třeba tak špatní nejsou,ale já východní tvorbu prostě nechápu.neřikám že koukám jen na americký filmy,to ne.mám rád hodně dánskou tvorbu,španělskou,francouzkou i maďarskou,jen to rusko mi leží v krku.takovou blbou debilitu sem jak živ neviděl,už v jedničce jsem se naprosto ztrácel a dvoika není vyjímkou.laciné triky,herci neherci běhají zmateně v hrozných lokalitách,jenž diváka ničím nezaujmou,mluví a nemluví o ničem,jako by ani neměki scénář a jestli ho měli,tak ho psal debil po dvanácti lahvých vodky.jednu star za jízdu autem po baráku,jinak srovnání s matrixem je jaksi mimo a timur mě vyrazil dech,protože jeho wanted je boží,tohle je jenom hodně blbé. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nevím, kam se poděla atmosféra a zajímavý příběh z jedničky. Tohle bylo překombinované, nesrozumitelné, zahlcené postavami, prostě špatné pokračování opravdu dobrého filmu, kde nějaký smysl toho všeho ukážou v posledních deseti minutách. 5.8.2009 doplnění komentáře po přečtení knihy : S předlohou to má společný jen název a pár postav, což je velká škoda. Navíc mi kromě samotného Andreje a Jegora všechny postavy přijdou naprosto otřesné vzhledově - Olga a Světlana by měly být nádherné ženské a o Olze ani nemluvím. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät je to podobny mix chaotickeho deja ako aj pri NOCNEJ HLIADKE (2004), ale za to je tu na ruske pomery este viac velmi kvalitnych vizualnych a akcnych efektov (zaver filmu), ako v prvej casti, len chvilkami je to az moc chaoticke a niekedy som bol v deji strateny, ale to este dokazem odpustit. Bekmambetov ma talent na taketo filmy, pricom nie kazdemu moze jeho styl natacania vyhovet. Mne sa pacil aj Wanted (2008), ale celkom som zvedavy aj na tretiu cast Twilight Watch (2009)... 16.02.2009 ____ Konstantin Khabenskiy - (Anton) +++ Mariya Poroshina - (Svetlana) +++ Dmitriy Martynov - (Yegor) +++ Vladimir Menshov - (Geser) +++ Galina Tyunina - (Olga) +++ Hudba: Yuriy Peteenko +++ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 1/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Efekty 6/10/// +destruktivní závěr, dobré triky -chaotické, nepřehledné, divné postavy, nechutní herci, přeplácané prostředí, nepochopil jsem motivaci postav, ani příběh/// Ještě jsem neviděl Noční hlídku a mám obavu, že by mi to stejně nepomohlo jestliže svět je v obou filmech totožný. Ruskou kinematografii moc probádanou nemám a dokážu pochopit, že jak je tam odlišná kultura, tak je tam odlišná i filmařina. Jenže jestli tohle má být ruský fantasy velkofilm, tak ať jsi jdou tvůrci raději pálit vodku a nás tady nezahlcují něčím co středoevropan nedokáže vstřebat. Tohle šlo úplně mimo můj vkus a měl jsem problém to dokoukat./// Celkem 27%/// ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • V závěru filmu je možné na posledním billboardu zahlédnout režiséra Timura Bekmambetova. (ČSFD)
  • S promítáním začali v Rusku na první lednový týden, kdy mají Rusové volno, takže magickou hranici deseti miliónů dolarů překonal film za pouhých 5 dnů. (suicide)
  • Uvedení filmu předcházela masivní reklamní kampaň. Představitel hlavní role Konstantin Chabenskij pak dokonce 1. ledna zahajoval promítání v Moskvě a coby vosková figurína tentýž den pózoval na premiéře v Petrohradu. (suicide)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Reklama

Reklama