Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všechno co Josey Aimes (Charlize Theron) chce, je slušná práce, která jí umožní postarat se o své děti. Místo toho zažívá strach, urážky, obtěžování, ponížení, útoky a sprosté nadávky. „Ber to jako bys byla chlap!“ – to je rada od jejího šéfa. Ona se k problému postaví jako člověk a začne rány vracet zpátky. Tím odstartuje první případ žaloby za sexuální obtěžování. V emotivním příběhu o boji proti předsudkům dále uvidíte Frances McDormand, Sissy Spacek, Woody Harrelsona a Seana Beana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Josey má jedinou chybu - že je bez chyby a že kumulace mužů, kteří jí ubližují, mi trochu zavání - učitel, otec, manžel, syn, spolužák, kolegové. Ale budiž. Niki Caro ukázala na problém, který nespočívá v rozmazlenosti a nedostatku smyslu pro humor. Každý(-á) má hranici toho, co vydrží, jinde a nikdo nemá právo posměchem, ponižováním a agresivitou opakovaně zkoušet kde. Charlize už je dávno mimo role přicmrndávaček hlavním hvězdám, teď je ona tou "stár". Frances McDormand a Sean Bean mi tady nebyli ničím menším. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velice intenzivní a osobitě zpracovaný film, který pojednává o velmi citlivém tématu způsobem věru zaníceným a možna právě proto tak zajímavým. Jméno režisérky udiví, neboť zkušeností na rozdávání nemá, přesto to na kvalitě filmu ani omylem neubírá a zručnost by mohla rozdávat jiným. Charlize Theron se hlavní role ujala se svou typickou vervou a emancipací a starostlivá matka je v jejím podání fantastické pokoukání. Citlivě vykreslená vazba venkovské rodiny je výborná a diváka chytne za srdce, stejně jako drsné scény z dolů, které jsou zajímavé svou obrazovou strohostí a syrovostí. Inteligentní a chytlavá podívaná plná nevšedních okamžiků. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velice emočně založený snímek na reálném podkladu o hrůzném způsobu života žen v odlehlých částech Států, kde jedinými prac.místy jsou "mužské" profese v důlních společnostech. Nelehká situace se má jednou pro vždy změnit v přístupu krásné tvrdé ženy, která se "mužskému monopolu" postaví!!! Charlize Theron ve své možná nejlepší roli, prozatím. Docela vyvedené dílko. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Až do pohádkovosti zidealizovaný dramatický skutečný příběh o vzniku soudního prcedentu o zákazu sexuálního obtěžování na pracovištích ve Spojených státech. K absolutní dkonalosti chybí to, že je zde všeho moc: moc sprostoty šmahem všech chlapů, moc tragiky v životě Aimes, moc nepochopení a nakonec moc pochopení její rodiny, a tak by se dalo jmenovat dál. Ale jako na dramaticky stavěný příběh se na to dívá hezky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych něvěřil že se dokážu vydržet dívat na film s podobným námětem, protože upřímně řečeno mě tyhle filmy, kdy někdo bojuje za svá práva v případu sexuálního obtěžování, nějak nezajímají. Tentokrát jsem ale udělal vyjímku a určitě nelituju. Charlize Theron potvrdila svůj talent. Film místy dokáže být i řádně nechutný. No abych to zkrátil, my chlapi umíme být někdy i pořádné hovada:( Jinak Woody Harrelson po dlouhé době v pořádné roli, která mu sedla. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Některé z žen stojících v závěrečné scéně ze soudní síně, byly skutečné žalobkyně. (CliffLee)
  • Převážně se natáčelo v Novém Mexiku a Severní Minnesotě. (Terva)
  • Některých scén se zúčastnili skuteční horníci a při davových scénách byl docela problém je zvládnout. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama