Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (722)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Space-opera, kde ústredná zápletka je predsa len na celovečernú stopáž zbytočne naťahovaná, formálna stránka príbehu ako i usadenie do mixu sci-fi a špinavého industrializmu 19. storočia ochuteného westernovými prvkami vyvoláva neopakovateľný, ale veľmi chytľavý atmosférický feeling. Prekvapí aj práca so žánrovými klišé, ktoré sú miestami naozaj nečakane, ale o to príjemnejšie narúšané. UPDATE: Pozrel som si serial a potom este raz film a priznavam...so serialovym zazemim ide film v mojich ociach do vysin najvyssich. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

protože nás už bývalá země nedokázala uživit, museli být ve sluneční soustavě stvořeny země nové. vznikla aliance, která se stala chloubou civilizace. barbarské planety se však odmítly alianci podrobit. došlo k válce a náš vesmír je nyní bezpečnější. některé planety však stále odmítají poslušnost.... je jí 17, čte myšlenky, jmenuje se River, je moderní zbraní státního bioinženýrství a je na útěku. právě pomalé odhalování tajemství, které skrývá tato mladá dívka je tím, co má poutat naši hlavní pozornost. sci-fi, které bych zařadil do ,,B" kategorie je ovšem celkem dobře ztvárněné. pravda, ne každý efekt se povedl. negativa však vyvažuje pohodovost, zajímavé barevné filtry a závěrečná bitva. to vše spolu se zvukem dělá z tohoto snímku něco víc než podprůměr. žádné Hvězdné války však nečekejte. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Završení vynikajícího sci-fi-westernového seriálu Firefly jako samostatný celovečerní film obstojí jen zpola - právě jen v propojení se seriálem. Bez jeho předchozí znalosti je to jen průměrný sci-fi snímek. Navíc je velká škoda, že se jeho hlavní přednost, ona westernová složka, téměř vytratila...nebo byla minimálně redukována... Jako závěrečná epizoda bezchybná, ovšem coby autonomní celovečerní snímek pouhý průměr... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Obětujete za to svůj život? - Ovšem! Ale mám i plán B." Absence většího množství hlášek kapitána Reynoldse a ukončení nesmrtelnosti členů posádky Serenity jsou pro mne mírným zklamáním velkoplošné Serenity v porovnání s televizní Firefly. Jinak je to skvělý film, který však nemohu doporučit nikomu, kdo nikdy neprudil vojáky Aliance, nehrál si na schovávanou s Plenitely a neorientuje se v jiskřivých vztazích mezi členy posádky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nebejt té poslední nabušené půl hodinky a těch dost nařachaných hlášek,tak by to bylo o stupeň dolů. Neviděl jsem totiž seriál,takže nevím jaké byly vztahy mezi postavami,takže jsem se občas trochu ztrácel. Dále zde bylo až moc nudných míst, u kterých se mi chtělo skoro spát. A navíc na mě tento film působí pořád tak trochu televizním dojmem. Prostě průměrná sci-fi určená pouze fandům ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Na DVD je skrytý, tajný bonus (jako na spoustě DVD, jen se musí umět najít). V pravé části obrazovky uprostřed, co vypadá jako useknutý trojúhelník s kroužkem, je aktivní místo. Po rozkliknutí se objeví DVD bonus s animovanou reklamou v japonském stylu na FruityOatyBars (müssli tyčinky), která aktivovala u River Tam bojové schopnosti v baru. Reklama je, podle slov Josse Whedona, odkaz na pana Sparkla ze seriálu Simpsonovi. (c.tucker)
  • Saturn Award 2006 - Summer Glau nejlepší herečka ve vedlejší roli jako River. (Terva)
  • Na Rotten Tomatoes se film umístil na 5. místě v žebříčku „50 nejlepších TV adaptací všech dob“. (Galadriel)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama