Reklama

Reklama

Pavoučí teror

Trailer

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta veze chemikálie a jeden sud mu spadne do jezera. Nedaleko odtud je pavoučí farma, kam týden po havárii přijíždí chlapec Mike. Joshua, který farmu vede, krmí své pavouky cvrčky nachytanými u jezera. Pavouci po nich nejen více rostou, ale jsou stále agresivnější. Když Mike odjede, jeden z pavouků, který utekl, kousne Joshuu. Ten ve snaze se ho zbavit rozbije všechna okolní terária a pavouci utečou... Mikeova matka Sam Parkerová pracuje jako šerif a spolu s kolegou Peterem vytahují z jezera sud. Když Mike zjistí, že je voda kontaminovaná, chce informovat Joshuu, ale matka mu zakáže k němu jezdit. Do městečka se po deseti letech vrací Chris McCormick a zjišťuje, že město je na dně a velká společnost má zájem o koupi všech pozemků kolem města a obnovu dolů jeho otce. Starosta Wade prosazuje zájmy této společnosti a Chris na veřejné schůzi prohlásí, že věří otci, který před smrtí ve svých dolech údajně našel zlatou žílu, a důl odmítne prodat... Mike se mezitím dostane na Joshuovu farmu, která je celá obalená pavučinami, a stopy pavouků vedou do starých dolů. Tam najde kus obrovské pavoučí nohy. Cestou domů si stopne Chrise a řekne mu o Joshuových pavoucích i o tom, že se ukryli v šachtách. Tam už ale zatím začali Chrisovi muži obnovovat práce... Jednoho z pracovníků dolu napadne a sežere obří pavouk. Starosta telefonuje se zástupci společnosti a vychází najevo, že společnost chce v dolech skladovat toxický odpad. Navíc v noci zmizí několik chovných pštrosů, stejně jako v okolí záhadně mizí psi a kočky... Samina dcera Asley má rande s Bretem, ale ten začne být dotěrný, a tak ho Asley vyhodí z auta a odjede. Na Breta a jeho kamarády pak zaútočí obří pavouci. Bret jako jediný přežije a vjede na motorce do štoly, kde se za ním sesype vchod... Chrisově tetě Gladys mezitím zmizí ve sklepě pes a teta najde obrovskou díru ve zdi, která vede do štol. Jde se tam podívat, ale to ještě netuší, že tam číhají zmutovaní a velmi nebezpeční pavouci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka americké trapnosti. V hlavních rolích tak dvanáctiletý intelektuál radící celému městečku jak na pavouky, mentálně zaostalý policista, mentálně zaostalý správce supermarketu, superman volající armádě, zhulenej černoch skákající z budov a neohrožená žena zákona s brokovnicí, kosící od pasu hordy pavouků se zavřenýma očima. Zbytečné promrhání dobrého nápadu. Škoda. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Skoro geniální ptákovina, u které jsem se skvěle pobavil. Absolutní oddechovka u které prostě a jednoduše stačí vypnout mozek a budete se královsky bavit. A hlavně po dlouhý době je to blbůstka u které jsem vůbec neřešil nějaké nelogičnosti a že jich je tam určitě hafo, ale teror má takový spád, že je ani nestihne nějak řešit. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Pavouci jsou oblíbenou rekvizitou filmových hororů či thrillerů už od nepaměti a přijít s něčím inovativním v tomto směru už snad ani nejde. Autoři tohoto snímku nás ale přesvědčili o opaku. Jednoduše pavouky zvětšili a celý film pojali s hodně velkou nadsázkou. Logika a přírodní zákony jdou povětšinou stranou a cílem je hlavně pobavit diváka, což se v mém případě víceméně podařilo. Nenudila jsem se ani chvilku a některé scény měly opravdu hodně silný náboj (např. skákavky a motokrosaři v poušti). Tuto hororovou komedii doslova 'žeru' a pavouci, ti byly dokonalí a dost dobře ztvarnění. Navíc to, že se místy chovali komicky a vydávali vtipné zvuky, to bylo třešničkou na dortu. V podstatě jsem dostala, co jsem nečekala a odcházela jsem od obrazovky v dobré náladě a spokojená. Tohle byl prostě film na hraně geniality a stupidity, ovšem v tom nejlepším slova smyslu. Milovníkům tarantulí, křižáků, sekáčů a podobné osminohé havěti jenom doporučuji. - "Don't make any movements or noises. There's a giant tarantula headed your way." ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nechcem prísť o panenstvo na predných sedadlách auta." - "Môžeme ísť na zadné." Papagáj posadnutý filmom Šiestym zmyslom, Jason Voorhees, sadrokartón, baník vycucávajúci zapchatú hadicu, pštrosy, buranská výzbroj v nákupnom centre... David Arquette alias Dewey z Vreskotov zvládol hlavnú rolu so cťou a v ponuke večera je aj Scralett Johansson. Dravé béčko so schválne (?) brakovými trikmi a schválne (tým som si istý) béčkarskou zápletkou, ktoré sa nehanbí za svoju béčkovosť. Skôr naopak. Divákov to každopádne neuchvátilo: rozpočet 3O miliónov, celosvetová tržba 45. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Monster-movie zabalené v arachnofólii humoru. Okrajový žánr o přerostlé, přemnožené (nejlépe obojí) a krvelačné fauně se obyčejně vyznačuje mizernou formou, triky i obsazením. Samozřejmě je to většinou otázka peněz a pak až autorských schopností, nicméně o Osminohých stvůrách lze říct, že se ve všech těchto aspektech dostaly nad průměr a navíc je s těmi toxickými tkalci občas i prdel. Nevím, čím to je, snad tím náhlým jarním oteplením, ale při pohledu na mamá Wuhrer a dcerušku Johansson mou mysl zaplavily myšlenky na číslovku spojovanou za jistých okolností s jedním skandinávským státem.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně na střeše obchodním domu, Chris (David Arquette) s Harlenem (Doug E. Doug) visí na anténě a střílí pavouky, tak Chris řekne Harlenovi, aby polezl výš a do toho si mezitím nabijí brokovnici, kterou v následujícím záběru ihned zahodil aniž by vystřelil. Ještě k tomu bylo vidět na pažbě brokovnice, že v pouzdře mu ještě 2 broky zbývaly přichystané. (OndrejKW)
  • Mike Parker (Scott Terra) sleduje v jedné scéně v televizi relaci „Monster Movie Marathon“, v jejímž rámci zrovna běží klasický monsterfilm Them! (1954). (Israha)
  • Název filmu nepochází ze scénáře, od režiséra, nebo od studia. Při jedné scéně herec David Arquette improvizovaně řekl frázi "Eight Legged Freaks" a tak vznikl název. Původní název byl Arac Attack (ve většině evropských zemí je tento film známý pod tímto titulem). (viperblade)

Reklama

Reklama