Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ravenous" možno považovať za špecifický kanibalský horror. Film o jedení ľudského mäsa, opierajúci sa o indiánsky mýtus Weendigo. I keď je dej situovaný do Sierra Nevady, filmári si vybrali pre miesto natáčania Slovenské hory. Kde dobrým nasnímaním vytvorili dokonalú ilúziu Kalifornie v 19.storočí. Vynikajúci herecký výkon sa tu podaril Robertovi Carlyle, z ktorého miestami ide naozaj strach. Ale nezaostávajú ani ďalší herci. A pri tej finálnej konfrontácii ma ešte vždy zamrazí. To je veru ostrý stret. **** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čudný mix kanibalského hororu, indiánskeho folklóru, čiernej komédie, survivalu a vojnového thrilleru. Možno by mi to všetko nevadilo, ak by film nemal tak zlú krkolomnú réžiu (strih záverečného súboja vyzerá ako z amatérskeho filmu) a ak by nevyzeral aspoň o desať rokov staršie ako píše jeho dátum výroby (a zrejme aj spotreby). ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEN, KTERÝ BOJUJE S MONSTRY, BY SI MĚL DÁVAT POZOR, ABY SE MONSTREM NESTAL.".... /// Pevnost Spencer, Kalifornie, Západní Sierra, Nevada. Divný místo s divnejma postavama. A pak ta legenda… Weendigo… Soráč, ale mně je to spíš k smíchu, než aby to bylo jakože vtipný. Westernovej nádech a survivalovej kanibalismus – hmm, béčko točený v našich krajích a zajímavá role pro Roberta Carlyle. Víc tady hledat nebudu. Vlastně ani nemůžu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Parchant se nám vrátil z tábora nějakej rozežranej... 2.) Zjistím, proč je lepší chcípat v lese s libovým frajerem, než z nějakým tlusťochem. 3.) Thx za titule ,,Petrozkoz“ a ,,cmudik“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To se jen tak říká, že jíme proto, abychom žili. Ve skutečnosti je tomu přesně naopak.. Nádherné slovenské exteriéry, hudba patřící do jiného filmu a "fiend" Carlyle, který by při účinkování v "Jste to, co jíte" snědl Vindigo Cajthamlovou i se štábem.. Závěrečný souboj na chladné zbraně je delikátní jako uzená lidská kýta. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak až takovou parádní podívanou jsem teda nečekal. Ravenous jsou přesně tím prototypem filmu, který mám rád - tedy poměrně netradiční příběh s úžasnou, výraznou hudbou. Velmi pěkné výkony odvedli herci v čele s Robertem Carlylem, já si ale nejvíc užíval roztomilou roli mého oblíbence z Lostu, Jeremy Daviese. Horror movie of the year ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Herec Jeffrey Jones využil své přítomnosti v České republice během nátáčení Dravců a v únoru 1998 se na pozvání tvůrců zúčastnil předávání Českých lvů. (TheRaven)
  • Syndrom windigo je reálně existující popsaná psychotická porucha projevující se krom jiného nutkáním požívat lidské maso. (kwaicheng)
  • Natáčelo se také v Durangu v Mexiku. (Chatterer)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama