Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný hororový snímek. Důvod? Příčina? V prvé řadě mně šíleně neseděla hudební stránka filmu. Totálně bořila napětí; pokud měla vytvořit onu komediální atmosféru, tak to v mém případě nezabíralo. Zůstalo jen u jakéhosi diváckého rozladění. Za druhé: propojení hororu a westernu mi nikdy moc nesedělo - western mi vždy ubírá na hororovosti. Je to pak téměř vždy western s napínavými momenty, ale málokdy westernový horor nebo horor ve westernovém hávu. Hereckým výkonům nemám vcelku co vytknout - byly velmi dobré. Právě ty plus cool téma napomohly, abych film dokoukal do konce. Shrnuto a podtrženo: Zajímavé téma, vcelku príma zpracování, ale současně příliš mnoho prvků, které film srážejí do lehkého nadprůměru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

John Boyd dostáva medailu za "statočnosť". Za "odmenu" je prevelený do zapadákova v Kalifornii. Po pár dňoch sa v nočných hodinách do opustenej vojenskej základne priplazí ranený muž. Potom ako sa preberie, rozpovie šialený, hrôzostrašný príbeh z neďalekej jaskyne. Ako sám uvádza, pre svoju záchranu na danom mieste, zanechal mladú ženu, ktorá je v ohrození života. Skupinka vojakov poskytne výpravu na jej záchranu. Mám akési zmiešané pocity. Film sa mi páčil. Príbeh jednoznačne najsilnejšou stránkou. Pointa s indiánskou legendou dodáva filmu ten správny "šmrnc". Ale komický hudobný doprovod v určitých pasážach mi neprišiel, ako najšťastnejšie riešenie. Mňa osobne dosť negatívne rozlaďoval. Vytrácal sa mi pocit napätia, ktorého je bez tak v tomto snímku pomenej - 60%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ravenous" možno považovať za špecifický kanibalský horror. Film o jedení ľudského mäsa, opierajúci sa o indiánsky mýtus Weendigo. I keď je dej situovaný do Sierra Nevady, filmári si vybrali pre miesto natáčania Slovenské hory. Kde dobrým nasnímaním vytvorili dokonalú ilúziu Kalifornie v 19.storočí. Vynikajúci herecký výkon sa tu podaril Robertovi Carlyle, z ktorého miestami ide naozaj strach. Ale nezaostávajú ani ďalší herci. A pri tej finálnej konfrontácii ma ešte vždy zamrazí. To je veru ostrý stret. **** ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

no tak konečně jsem viděl ten léta opěvovaný zázrak i já... musím přiznat, že počáteční skepse z kvality tohoto snímku a špatný dojem z nezvyklého soundtracku byly záhy ty tam a já jsem si film opravdu užíval. nechápu, že si na sebe snímek ani zdaleka nevydělal při tak nízkém rozpočtu. zřejmě je třeba ho více šířit na diskuzích, že... zvrácenené, úchylné, specifické, dobré. a příště kašlu na lékárnu a raději někoho ohlodám. 70% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Cože? Ted doteď neviděl výborný Dravce? Jop, tenhle rest jsem napravil až před pár dny a jsem spokojen. Tak já teda začnu vyjménovávat proč. 1. Snad až nepravděpodobná dvojice Damon Albarn a Michael Nyman složila výbornou hudbu. 2. Odehrává se to v zimě, je tam plno sněhu, bude vám zima a atmosféra funguje skvěle. Ano, zimní horory to u mě vždy měli lehčí. 3. Robert Carlyle tu hraje naprosto neskutečně 4. Nebudete mít šanci odhadnout, kam se příběh bude za dalších deset ubírat. V průběhu filmu jsou dobře čtyři twisty a z toho snad dva čekat fakt nebudete. Takže spokojenost, rest dohnán. Pokud jste to snad doteď taky neviděli, tak koukejte "kupovat". Když už vás nenálakali předchozí odstavce, tak by snad mohlo to, že se to natáčelo vedle Durovy salaše. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Syndrom windigo je reálně existující popsaná psychotická porucha projevující se krom jiného nutkáním požívat lidské maso. (kwaicheng)
  • Obaja hudobní skladatelia, Michael Nyman a Damon Albarn, podpísaní pod týmto filmom sa narodili v ten istý deň - 23. marec. (beso74)
  • Ako reklama na film pred uvedením do kín boli na internete uverejnené recepty na úpravu ľudského mäsa. (andykovac)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama