Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brankica (S. Savić) je ve svých dvaadvaceti letech stále pannou. Kouří jednu cigaretu za druhou, mluví sprostě a vyvolává výtržnosti. Není se příliš co divit; po svém otci (V. Zivojinović) podědila obrovský a zakřivený nos, který sráží její sebevědomí na bod mrazu. Brankica navíc nosí příšerné oblečení a krajně neslušivý účes. Její otec přistupuje k celé záležitosti s laskavým nadhledem majora, kterým ostatně také je. Zato místní playboy Nenad (S. Goncić), zvaný Neša, jen nevěřícně kroutí hlavou za všeobecného pobavení hezkých dívek, kterých má vždy kolem sebe plno. Jednoho krásného dne Brankica podstoupí plastickou operaci, která ji změní k nepoznání. Velmi překvapen je také Neša, který pozve Brankicu na svou loď, kde dívka pod jeho zkušeným vedením zakrátko vstoupí do stavu dospělých. (ČSFD)

(více)

Recenze (2)

dzira 

všechny recenze uživatele

Hvězdou této komedie není Živojinovič ani Samardžič (v nevelké, přesto zábavné roli úchyla), ale jednoznačně Sonja Savič, jejiž energie žene tuto lehce nadprůměrnou komedii vpřed. Zdatně ji v tom pomáhá také úchvatná jugoslávská osmdesátková pop music (včetně dvou nepřiznaných úryvků od Depeche Mode).... ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že najdu jugoslávský snímek, který bude navádět mladé a nehezké, aby zašli za plastickým chirurgem. Ale upřímně řečeno, když máte nos jako skobu, je plastika docela vhodná. Nejen proto, aby se člověk líbil ostatním, ale především proto, aby se líbil sám sobě. Je to svým způsobem romantická komedie na stejné téma jako skvosty typu Rafťáků, Panenství na obtíž a další, které řeší jen panenskou blánu a penis, jelikož je evidentně strašlivé neštěstí, když vám už bylo patnáct a jste stále panic/panna. Tohle dílko má ale mnohem lepší scénář a herecké výkony (do porovnávání hereckých schopností Kotka, Mádla a Sonji se raději pouštět nebudu), a to i ve vedlejších rolích (otec, úchyl). Sonja Savić totiž holku hulící jako lokomotivu s účesem i ohozem lépe situované bezdomovkyně zahrála skvěle. A ta osmdesátková jugoslávská hudba spolu se dvěma vykopávkami z prvního depešáckého alba se mi také velmi zamlouvala. //Zhlédnuto v rámci Challenge Tour: 30 dní se světovou kinematografií vol. 2// 80% ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama