Reklama

Reklama

Kmotrův přítel

  • Itálie L'amico del padrino (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Klasická italská mafiánka ve stylu Kmotra. Richard Madock, veterán z vietnamské války, pracuje pro mafii. Žije na romantickém ostrově v Turecku a čas od času vyplouvá vykonat „práci“. Jednoho dne připluje na ostrov loď s jeho „starým známým“ Atčevem, který mezitím začal v utajení také pracovat pro podsvětí. Richard dostane novou zakázku, která spočívá v odstranění bose znepřátelené mafiánské rodiny. Do cesty mu ale vstupuje právě Atčev... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Slabší taliánská eurokrimoška, ovlivněná americkou klasikou "KMOTR". Na to že to vyšlo na dvd u nás, tak kvalita nic moc, typický sleazy projekt, český dabing si snad ani nepouštějte:-) Film se natáčel v zavšiveném a špinavém Istanbulu, který mě moc nenadchl, k ději (příběhu), nemá cenu více dodávat, vše podstatné je již řečeno v obsahu, jen bych dodal že je typickým pro tento druh filmů, hierarchie mafie, obchod s drogami, válka gangů a jednotlivců o moc. V některých scénách film bohužel působí docela nesmyslně a směšně, akčních scén a násilí tu taky moc není, ty dramatické jsou o něco lepší, nahoty si divák docela užije. Hlavní tahák Richard Harrison (Maddock úkladný vrah mafie, silně poznamenám strašlivými okamžiky s mládí) ač se snažil mi moc nesedl, do podobných filmů mi moc nezapadal (člověk ho má stále zaškatulkovaného jako předního herce peplum filmů '50 a '60 let), Erica Blanc, známá především z gialla rovněž, trochu překvapila jiná eurobabes Kristy Nell v roli prostořeké a sexy Layly, které se zde setká s tragickým koncem. Cynický konec a morálně dvojznačný tón+příjemná hudba, to jsou asi největšími překvapeními a taháky tohoto jinak průměrného filmu z této dekády. Podobných filmů z tý doby jsou mraky, teď mě například napadl podobný "Long Arm of the Godfather" rovněž s Erikou Blanc. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Klasická mafiánka, kterou až neskutečně ohlodal zub času. Námět nijak nevybočuje od zvyklostí na dané téma. Vše očekávané se odehraje a tak snímek ničím nepřekvapí. Jenomže skvělou podívanou narušují pošetilé a nudné erotické scény, kterých je tu nezvykle nějak moc. Dramatické chvilky a hlavně vypravěčský rytmus vezmou za své. Mnohé dialogy taktéž trhají uši. Zkrátka, tohle dílo dokoukat do konce vyžaduje značné úsilí. ()

Reklama

Reklama