Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když pominu tu absolutně příšernou změnu jmen, byla to parádní krasojízda. Musím se přiznat, že dabing mi nevadil, ale Jiří Prágr je prostě nepřekonatelný. Parádní tečka za jednou geniální sérií, ve které uvidíme i dosud nepoznané příslušníky rodu Černých zmijí. Edmund s Baldrickem tentokrát cestují časem, v parádním kousku se dozvíme jak vyhynuli dinosauři, opět navštívíme fenomenální královnu Akžbětu I., Napoleona i Shakespeara v podání Colina Firtha. Ta hláška s Kennethem Brannaghem mě dostala...Samozřejmě nesmím opomenout i lady Marion v podání Kate Moss. Prostě naprosto úžasné zakončení fenomenální ságy se všemi starými známými mě absolutně dostalo a zrovna smutním - a asi nějakou chvíli smutnit budu. Protože ten konec, ten konec byl naprosto parádním závěrem, takovým, že lépe to tvůrci ani zakončit nemohli. Chci pátou řadu... Vážně senzace, ať navždy žije rod Blackadderů. Jo a ten Baldrick na konci (překladu na Packala si už nevšímejte) mě taky dojal.... Mohl se objevit i Percy, ale to mi nakonec ani nevadilo. Paráda. Paráda. Geniální dílko a bez diskusí ten nejlepší závěr čehokoliv, co jsem zatím viděl. Takže hodnocení je jasné. Prosím jen o jedno. Předabovat!!! 100%. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Podareny komedialny kratas, kde si zahral moj oblubeny komik:) K dokonalosti filmu este chybalo lepsie prevedenie komedialnych scenok, aby to vyzeralo skvele, ale ani tento pokus neni spatny a velmi rad som si to skuknul a to mi cas pri nom ubehol extremne rychlo, co naznacuje, ze to nebola zbytocna snaha o vytvorenie tohoto stareho britskeho kusku:) ()

Reklama

havLord 

všechny recenze uživatele

Dlouhých deset let po klapce, která ukončila natáčení Černé zmije IV, se její tvůrčí tým vrací a přináší nám další dobrodružství prospěchářského Zmijáka. Humor už bohužel působí vyčpěle a použitě a kadence vtipů již není tak zběsilá, jako tomu bylo u dřívějších příběhů. To samé můžeme říct i o jejich kvalitě - jakoby lord Černá svině vyměkl a jeho dříve tak ostrý jazýček citelně otupěl. Ale i přesto se najde několik vydařených momentů a vidět po těch letech Baldricka Táhni je příjemné shledání. 70% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Slušné zakončení ságy Černé zmije. Podle mého názoru filmu možná uškodil rozpočet. V seriálu odrhrávajícím se v papundeklových kulisách bylo více prostoru pro skvělý pronikavý britský humor. Sem se ho bohužel tolik nevešlo, a to asi na úkor spíše efektní kostýmové show a snahy ukázat co nejvíce v co nejkratší době. Škoda, spíš bych ocenil další sérii. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Humorem se lze sytit neustále, pakliže jste na jeho specifickou chuť citliví. Na rozdíl např. od sci-fi, kde stejné myšlenky jsou při opakování na výsost nudné a žánrově hledáte potravu novou, popř. připravenou více rafinovaně. ____ Avšak mně tento způsob humoru moc nesedí, přijde mi příliš průhledný, prvoplánový, až naivní. Kontrastující dvojice, spolu s frenetickou společností, každou větou směřuje k trapnosti. Díval jsem se na dabovanou verzi, možná, že tím se to vysvětluje, ale patrně ne-e. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)
  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)
  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)

Reklama

Reklama