Reklama

Reklama

Blackadder: The Cavalier Years

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1988, 15 min

Obsahy(1)

Tento přídavek ke čtyřem sériím úspěšného britského komediálního seriálu byl natočen v roce 1988 a trvá 15 minut. Ocitáme se v Anglii, kde má být právě popraven král a lord Bestián (Rowan Atkinson) spřádá plány jak jeho popravě zabránit, aby i on sám nepřišel kvůli puritánům o své jmění. Samozřejmě mu nejde ani tak o záchranu krále jako spíše o svůj majetek. (Slaughter)

(více)

Recenze (37)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Při znalosti obvyklé (tj. nijak nízké) úrovně Černé Zmije jsem tušil, že příležitost kopnout si do Cromwella (kterého angláni kdovíproč nemají úplně rádi;)) bude divácky rozhodně stát za to. A taky že ano, nicméně jakákoliv složka tohoto krátkého výletu do dosud nezmapované epochy zmijácké historie je takřka ničím ve srovnání s - dámy a kavalíři prominou - k posrání dokonale historicky věrným a přitom neodolatelně směšným králem Karlem "yef, ekflnt" Prvním Stephena Frye. Za něj a za pesničku o měšci plném sovereignů je to 90% a klidně si můžete myslet, že stovku nedávám jen kvůli odporně blonďatému Atkinsonovi;) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pro mě zbytečný přídavek ke třetí řadě seriálu. Za mě mohl být klidně součástí jednoho z dílů nebo dalším dílem. Byl také nejslabším přídavkem. Další dva měly vždy něco navíc. Přesto jde o povedenou patnáctiminutovku, která dokáže rozesmát. Pokud vás zaujme, sáhněte po celém seriálu, kde dostanete více prostoru se sžít s postavami a zvyknout si na jejich způsob humoru. Tady jsou to jen slabší tři hvězdy. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Černá zmije - Léta kavalírů. Naprosto dokonalý speciální díl Černé zmije z doby krále Krále I., kdy roku 1648 utíká před lordem Cromwellem. Na scénu přichází "neúplatný" sir Edmund Černá zmije a spřádá nitky k záchraně krále. Ovšem nebyl by to jeho sluha Baldrick, aby nevymyslel něco "chytrého". Ačkoli krátký díl, je plný neskutečně krásných anglických přirovnání a Rowan Atkinson si své role neskutečně užívá stejně jako Stephen Fry svého krále. Naprosto úžasný díl. Hudba: Howard Goodall ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Pěkná Zmijí jednohubka, opět zařazena do jiného časového období, tentokráte se dostáváme k postavě Olivera Cromwella... Atmosféra hodně podobná 2. a 3. řadě. Zmiják je tu za pěkného grázla, který za prachy prodá i svého Krále. Fór s dýni dost povedený, no ale ty vychytralé plány, prostě to nějak nevychází no, ale snaha byla. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k poloviční délce to nebylo tak úplně ono, ale vážně to bylo moc super. Další příběh Černézmije, z historického úseku, který dosud nebyl zmapován, ale velice potěšil. Je to taková moc příjemná jednohubka z kulis ze třetí série a báječný doplněk série. Rowan Atkinson měl i tady samozřejmě dost vyčůrané hlášky, ale pozor... o něco lepší byl tentokrát Baldrick, když se ho ptáli na krále a JEŠTĚ lepší byl excelentní Stephen Fry jako Karel V., ten je oba strčil do kapsy. A moc mě pobavila ta písnička. Parodie na Cromwella se povedla, příběh byl HODNĚ, ale HODNĚ vtipný a černozmijácký, takže já byl spokojen. Dávám plný počet, i když v procentech je to jen 90% a ještě si dovolím malou poznámečku na konec - český dabing á la Prágr á la WWC by tomu slušel... Zmije, zdar!!! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Tato patnáctiminutová epizoda nebyla vysílána samostatně jako ostatní speciály seriálu Černá zmije (od r. 1983). Na obrazovkách se objevila jako součást úplně prvního vysílání pořadu Comic Reliéf (od r. 1986), který se s výjimou let 1988 a 1989 vysílá každé dva roky. (Elyon)

Reklama

Reklama