Reklama

Reklama

Instantní smích

(TV film)
  • Velká Británie Canned Laughter
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1979, 30 min

Obsahy(1)

Ještě dávno nebyl Panem Beanem a už uměl rozesmávat. Rowan Atkinson v několika rolích britské mikrokomedie.  Robert Box je nesmělý mladíček, marně sbírající odvahu k tomu, aby oslovil dívku svého srdce. Pan Marshall je tvrdý, bezohledný šéf, který se se svými podřízenými příliš nemazlí. Dave Perry je – moderním slovem řečeno – bavič, jehož vtípky ovšem málokoho rozesmějí. Co mají ti tři, tak rozdílní lidé, společného? Jen to, že jsou to všechno postavy jedné britské mikrokomedie a pak – a to ovšem především! – že je všechny se sobě vlastní chutí ztělesňuje herec, který se o pár let později zapsal do srdcí miliónů lidí na celém světě pod jménem Pan Bean… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nevím, jaké byly vtipy v originále, ale jestli mě fakt něco přivádělo k šílenství, byl to dabing páně Rychlého, který mi bohužel velmi připomínal jeho ultratrapné Natočto. Nemám moc rád humor, kde hlavní hrdinou je totální vykradenec a mluví, takže i když byly scénky s tímto hrdinou dobře napsané, spíš jsem se za něj propadal hanbou, než že bych se smál. Zato epizoda, kde Atkinson hrál šéfa v malé firmě, k němuž přišli zaměstnanci žádat o zvýšení platu, je naprosto božská a předznamenává humor, který později vykrystalizoval v Černé zmiji. Hlavní hrdina příběhu se časem přetransformoval do Beana, který díkybohu nemluví a tak je úžasně vtipný :) Celkový dojem ze sit-comu je nakonec těžko hodnotitelný, protože Petr Rychlý to celé shazoval o několik tříd dolů. Celé to bylo kvůli tomu spíš na dvě*, ale díky výborné blackadderovské epizodě dávám tři*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson zde hraje tři postavy - jednu beanovskou, jednu blackadderovskou a jednu postavu neúspěšného šoumena, kterou nemůžu k ničemu z jeho pozdější tvorby přirovnat a jsem tomu rád, protože zrovna tahle postava se mu jaksi nepovedla. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tuším, že kdybych snímek viděl v originále, asi bych se pobavil, ale vzhledem k tomu, že celý výstup Rowana Atkinsona byl překažen trapným dabingem Petra Rychlého, je to za 2/5. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Douglasem, rychlokvaška Petra Rychlého sráží kvalitu o několik tříd dolů. Bohužel většina vtipů působí velmi trapným dojmem, přesto v některých již můžeme vidět Atkinsonovy záchvěvy geniálnosti, především ve zmiňované "blackadderovské" scénce. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ani zkušený vyzrálý Atkinson se během své kariéry nevyhnul přešlapům, omylům a kiksům. Tím spíš to platí o rané fázi jeho televizní dráhy. Instatní smích není vyloženě špatný, ale je zřetelně znát, že Atkinson teprve zkoumal možnosti a meze své komiky. Není náhodou, že ze tří postav, které v mikropříběhu ztvárnil, fanoušci nejvíc oceňují arogantního šéfa - je totiž zahraný civilně, bez trapného přehrávání, které se nevyhnulo beanovskému úředníčkovi z téže kanceláře. Celkový dojem: 50 %. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson coby neurotický mladík, arogantní šéf a neúspěšný bavič. Na mladého začínajícího komika je to velmi dobré, i když druhá a třetí postava mají málo prostoru (možná by se dalo říci "Zaplaťpánbu" :-)). Prim hraje postava nesmělého Roberta, která je zároveň nejvtipnější a při jeho kreacích na večeři v restauraci jsem se opravdu od srdce smál. 70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv beanovské i černozmijácké prvky tu znát jsou (místy dokonce velmi), ještě pořád to není ono. Instantní smích přesto obsahuje řadu věcí, které Atkinsonovy příznivce nezklamou - na mysli mám například skvěle trapnou epizodku se zvaním na rande a následnou večeři (konverzace "How, how, how, how, how, how, how, how, how..." o mrtvém otci) zakončenou partnerku ničícím tancem. Rozesmál mě také Rowan Atkinson coby retro muž ve zvonových kalhotách a s knírem, kráčející za zvuku Mr. Blue Sky po chodníku. Tři a malý kousek - Přesný jako smrt se mi líbí více. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Rowan je zde neobvykle mladý =D Trojrole zajímavá, nejvíce prostoru dostal nesmělý mladík. Rozhodně jsem zvyklý se zasmát více u Beana, ale ani toto není k zahození. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean v mladých letech. Nedá se říct, že by se tu člověk smál, spíše jen pousmál a to pouze pár věcem. Není to opravdu nic extra, ale už zde bylo pár věcí, které připomínaly chování pana Beana. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně by moje hodnocení bylo alespoň o hvězdičku vyšší, nebejt toho, že jsem většinu gagů viděl v později natočeným Beanovi... a tam už taky byly dotažený k dokonalosti. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela slušná mikrokomedie, která ovšem ještě není tak vychytaná jako pozdější Atkinsonovy televizní projekty. Nejvíc mi sednul jako šéf firmy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bez slov a hlavně bez dabingu (Barrandov, 2012) to Bean umí líp. Prager je skvělý dabér, ale na Rowana se nehodí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Atkinson se ještě hledal. Takže jsou tu záblesky gagů a charakterů, které měl ztvárnit v budoucnu. Je to spíš studie ranné fáze komika. /25. 12. 12./ ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Příjemná mikrokomediální podívaná s opět vynikajícím Atkinsonem.Scéna,ve které má knírek a zvony a je za těžkého frajera mě dostala. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Po scénáristické stránce se Rowan Atkinson ještě rozkoukává, jelikož si ještě vystačí s méně účinnými pointami (např. povolání otce jeho partnerky), nicméně už zde najdeme i pár geniálních vtipů, které si zaslouží vytesat do kamene (holení všech částí obličeje, které je ale dnes známější z celovečerního Beana). Scénáristická slabost ale na jeho výkonech není znát a svojí první výraznější rolí vůbec Rowan nepřipomíná vyjukaného zajíce. Ona postava stand-up komika, která je zde poměrně kritizovaná, mi nepřišla až tak špatná, byť její party v baru mě přišly jako nejslabší část snímku. Rozhodně dobrá miniaturka, která také naznačila další potenciál Atkinsonovy komiky - střídání více roli a'la Peter Sellers mohl využít častěji. "Yeah, he was drunk like Irish goldfish." ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Rowan ještě není mistr Bean, ale některé gagy si zkouší i tady. A koukám, že oproti jiným jsem měl štěstí, neb jsem byl ušetřen dabingu pně rychlého a viděl verzi s dabingem Jirky Pragera a celkem spokojenost, i když ještě musím pozřít originál.... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Trošku nechápu proč si tu Rowan střihl tři role, když dvě z nich nemají v mini filmu své opodstatnění. A trošku mě mrzí na jeho kariéře, že dokola recykloval některé vtipy (zde holení jazyka), které samo sebou nejlépe vystihl v Mr. Bean sérii. To stejné zklamání jsem zažíval, když jsem viděl poprvé seriál Police Squad s Leslie Nielsenem, který pak stejné vtipy používal v sérii Bláznivá střela nebo francouzské Návštěvníky, kteří přetočily svůj film pro americké publikum se stejnejma fórama. Opakovaný vtip.. a tak dále. To by se dít nemělo, protože to potom nebaví a kolikrát člověk předvídá co se v které situaci stane a to není zábava. Co se mi tady ale hodně líbilo, tak to, že tu hrál song King Rocker od Generation X, což je jedna z mejch nejoblíbenějších kapel a zaujal mě konec, který byl pojatý tragicky. To jsem opravdu nečekal. Viděno v originále. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Rowana Atkinsona jsem byl na Barrandově velmi zvědavý na toto minidílko. Instantní smích, který vznikl tři roky před Černou zmijí, mě velmi mile překvapil. Bylo to fakt vtipné, mělo to děj, dobře napsané postavy i slušný scénář. Líbil se mi i klasický dabing Jiřího Prágera. Atkinson tu má několik rolí - nejvíc se mi líbil jako svůj šéf firmy, ve které pracuje ten hlavní Atkinson. Já se tedy příjemně pobavil a jistě se podívám znovu. Jako rozjezd jedné hvězdy je to senzace. Vlastně by to mohlo být i v Beanovi.... Za mě 90%. ()

Reklama

Reklama