Reklama

Reklama

Gorgonas

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Horor
Argentina, 2004, 14 min

Obsahy(1)

Když na popovou scénu vtrhla skupina Elektra, složená ze tří sester, vypukla po světě obrovská mánie a snad každý chtěl být na jejich koncertech. Podmanivá hudba a chytlavé texty okouzlily nejednu generaci. Jednoho dne se však sestry přímo na pódiu proměnily v bájné Gorgony a svět se ponořil do tmy. Většina lidí se proměnila v kámen a ti co přežili, se všemožně snažili bájná stvoření za každou cenu zlikvidovat. Leč marně. Nyní se odvážná dvojice rozhodla, že zkusí svůj osud a postaví se nebezpečným sestrám tváří tvář. (SOLOM.)

(více)

Recenze (9)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Gorgóny sú postavy z gréckej mytológie. Tri sestry, dcéry morského boha. Ich zjav bol desivý. Boli to obludy s rozškľabenou tvárou a na hlave namiesto vlasou sa im krútil prepletenec hadov. Stačil jediný pohľad na ktorú koľvek z nich a človek sa ihneď premenil na kameň. To ako túto pôvodnú predlohu spracovali argentínski filmári v krátkometrážnom, animovanom filme "Gorgonas" mi vyrazilo dych. Tiesnivá atmosféra napätia, strachu a očakávania je prítomná počas celého snímku. Za silnej podpory prefektných hudobných podkladov a pôsobivých animácii prikuje diváka k obrazovke. Dokonalé je aj adaptovanie tejto starovekej povesti do súčastného, moderného sveta. ***** ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozně sympatický počin, pro mě osobně i díky použité stylizaci, která evokuje klasickou animaci v převážně dobrodružných filmech (napadá mě třeba Legenda o Orinovi, nebo Gandahar) s lehkou příměsí anime (nebo si to jenom představuju díky chorobnému nedostatku čaje, kdo ví). Je pravda, že by hrozně pomohlo zkrácení, hlavně ve "vysvětlovací" pasáži (což ovšem může být taky tím, že je to ve španělštině, kterou ovládám asi jako můj pes částicovou fyziku) a hudební motiv by nemusel být tak provařený, že už byl použit v přibližně osmnácti veletuctech filmů, ale na druhou stranu, pořád funguje perfektně. Povedené. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Určitě si všichni pamatujete na staré řecké báje a pověsti, ve kterých figurovala také Medúza. O tomto stvoření bylo natočeno hned několik filmů a tak rozhodně nebylo od věci, že se někdo rozhodl natočit i krátkou animovanou verzi. Ta je sice pojata hodně moderně, ale Argentinci to zvládli s opravdovou bravurou a získali si můj nesmírný obdiv. Skvěle vybudovaná atmosféra je asi hlavní doménou celého snímku. Její postupné gradování je úplně dokonalé a byl jsem jí doslova vtáhnut doprostřed dění. Tisíce zkamenělých těl, chátrající budovy a nádech strachu jsou jen předzvěstí toho, co bude následovat. V okamžiku kdy na scénu přijde ohromující hudební doprovod, nastává totální destrukce nejen sluchového ústrojí. Pozadu nezůstává ani samotná animace, která se pánům povedla na jedničku. Když k tomu přidám ještě komiksový příběh, který nám poodhalí jak to všechno vlastně začalo je o zábavu postaráno. Asi nejvíce mě dostal onen pověstný pocit beznaděje a utrpení, který zde „smrdí“ na sto honů snad ze všech stran. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Najprv vás to pekne uspí, len aby to malo výhovorku pre svoju slabú prvú desaťminútovku. A ak sa zobudíte, naštartuje vás adrenalín v podobe pekne dôstojného horor kraťasu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příběh bájné stvůry znovu ožil pod rukama zručných Argenticů a ti si s ním poradili na výbornou. Všechno tady sedí naprosto perfektně. Bavila jsem se a všechno, co se předemnou odehrávalo, jsem si užívala. Hudební doprovod je v některých pasážích skutečně ohromující, ale sem to patří. Více takových příběhů by určitě prospělo. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Temný, atmosférický a napínavý počin, kterému bych vytknul jen onu vysvětlující první polovinu. Jinak je to skvělé!!! 80% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Naozaj ponurá a temná atmosféra sa skrz brilantnú animáciu ťahá prakticky od začiatku po koniec. Staroveký grécky mýtus je spojený s dnešnou dobou, najmä s jej konzumnou stránkou a s fenoménom "rýchlo-celebrít" a bez zbytočných odbočiek nám priamočiaro predostiera katastrofický scenár a dianie v ktorom nieje ani štipka nádeje. Tento argentínsky kraťas bol pre mňa obrovským prekvapením. 100% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Dievčenské popové trio sú príšery ničiace svet a meniace ľudí na sochy, to je ako priamo zo života, he-he. Pri správnom výbere všetkoodhaľujúcich kostýmčekov istá časť publika skutočne tvrdne na kameň. Ale späť k téme, apokalyptická atmosféra je tu vážne vymakaná a záver neutešený. Každopádne si myslím že sa tvorcovia tak trochu sekli. Dievčenský pop je síce príšerný, ale v trhaní vnútorností je omnoho účinnejší dementný Hip-Hop v podaní zlatom ovešaných gangsta jebov. YO-YO... bléééé... ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Geniální námět, povedená animace, skvělá hudba a temná atmosféra apokalypsy, která nebyla vykonána rukama lidí, přírodními ani vesmírnými silami, ale mýty. ()

Reklama

Reklama