Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbenou firmu Mystery Inc. reprezentovali samolibý Fred Jones a kráska Daphne Blake, byli její tváří před veřejností. Skutečná práce však ležela na inteligentní brýlaté Velmě Dinkleyové a zručném Norvillu Rogersovi, přezdívaném Shaggy, který se staral o fyzickou práci společně s věčně hladovým mluvícím psem jménem Scooby. Před dvěma roky se ale pohádali, dokonce se od té doby ani neviděli. O nové nečekané setkání se postará Emile Mondavarious, majitel Strašidelného ostrova, oblíbeného výletního místa plného různých atrakcí. Ten všechny členy bývalé Mystery Inc. pozve na svůj ostrov. Děje se na něm totiž něco velmi podivného a chce, aby tomu přišli na kloub. Studenti, kteří se sem přijíždějí pobavit, se totiž záhadně mění v bezduché loutky obdařené prázdnou hlavou a velkou silou. Bývalí kamarádi se nedokážou dohodnout a rozhodnou se po tajemství záhady pátrat každý na vlastní pěst. Všichni členové týmu se však nechají vlákat do strašidelného zámku. Zatímco Fred s Velmou objeví místnost s videoprogramem, který slouží k vymývání mozků studentů, Daphne najde svatyni, ze které sebere podivný skládací jehlan s nápisy. Velma se v baru seznámí se sympatickým studentem, zatímco Shaggy se tu setká s Mary Jane, do které se zamiloval už cestou na ostrov. Zábava je přerušena monstry, která přepadnou bar. Shaggy a jeho čtyřnohý kamarád se ocitnou v podzemní jeskyni, kde se jim podaří zachránit všechny tři kamarády. Konečně se dají znovu dohromady a společně odhalí tajemství ostrova i skutečný důvod, proč na něj byli pozváni. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

tron 

všechny recenze uživatele

Ja to beriem. Kedysi som zbožňoval kreslený seriál s touto netradičnou detektívnou partou a ak vezmeme do úvahy fakty (= celovečerná hraná adaptácia animovaného seriálu, plného duchov, strašidiel a hovoriaceho psa milujúceho sucháre), je výsledok taký dobrý, aký len mohol byť. Aspoň si myslím. Scenár je sympaticky drzý, herci presní (vrátane pišišvoriaceho sa Rowana Atkinsona a zábavného Matthewa Lillarda), rozuzlenie šokujúce (pre fanúšikov seriálu určite, ale to by som spoileroval) a pestrofarebná vizuálna stránka správne bláznivá a bizarná (kostýmy, dekorácie, výprava). Nechýbajú seriálové trademarky (dodávka, stratené dioptrické okuliare, svižná titulná pesnička) a celé by som to prirovnal k rovnako bláznivým (prvým) FLINSTONOVCOM. Ale tak zrovna Kubrick to neni :-)) Kino Považan NMnV 2002 ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Scooby a jeho parta, byla většinou doména animáků, takže když přijde filmová verze pouze s tím že Scooby je animovaný začnete se trošku strachovat ať to nevypadá až moc uměle. Navíc je to věc pro děti, takže dospěláckou zápletku nehledejte a drží se to animovaných fyzikálních zákonů podobně jako ve space jamu,.. jenže Space jam funguje a tohle taky. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Určujúcim faktorom kvality tejto adaptácie je jej vernosť predlohe. Tá je skoro dokonalá. Takže casting je výborný, je to infantilné, deti sa výborne pobavia a docenia takmer až burtonovsky ladený vizuál. My odrastenejší doceníme aj zástup teenagerov s vymytými mozgami, opúšťajúcimi ostrov, ktorí symbolizujú absolventov stredných škôl. Takže treba si ich dať do súvislosti s našou free partičkou, ktorá žije bohvie z čoho, asi im dobre platia za riešené prípady a žijú podľa známeho hesla "We dont need no education!". Škoda, že z toho nevznikla nejaká poriadna séria a zaseklo sa to na nepodarenej druhej časti, potenciál tu bol. Mimochodom dobová Cinema aj Premiere hodnotili osemdesiatimi percentami. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru, ide o čisto detský film. Pozeral som ho s dcérami, tie sa náramne zabávali a chichotali. Ja som len sedel a pozeral ako puk. Sem-tam aj mne troška podvihlo kútik úst, ale to na dobrú komédiu nestačí. Keby som mal hodnotiť za seba, tak váham medzi 1-2 hviezdami (hlavne vďaka extrémne dobre pozerateľnej Gellar), ale keďže sa to dievčatám tak páčilo dávam 3. 50/100 ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tak trochu produkt svého času (vzpomněl jsem si ze stejného období i na Jesus Christ Superstar). Zároveň je to ale hezká připomínka klasických starých Scooby-Doo kresleňáků s příjemnou dávkou sebeparodie, věrnosti k originálu, ale i s určitou dávkou trapnosti. Freddie Prinze Jr. zábavný, Sarah Michelle Gellar typicky správně Buffy-ovská, Linda Cardellini taky zábavné, Matthew Lillard občas otravný. CGI zkousnutelné. Zcela chápu, proč do toho James Gunn šel a jsem za to rád, že do toho šel. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Sarah Michelle Gellar nenávidela na sebe ružové go-go topánky, ktoré musela nosiť jej postava Daphne. Prezúvala si ich za pohodlnejšie tenisky, kedykoľvek to bolo možné. (misterz)

Související novinky

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama