Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

mira007 

všechny recenze uživatele

První Policejní akademie (1984), považuju za jeden z nejlepších filmů v historii své kategorie bláznivých komedií říznutých akcí, ale všechny další pokračování považuju trochu za méněcenné, ikdyž jako samostatné zábavné filmové útvary splní svůj účel a pobaví. Pátý díl, kdy parta z akademie jede k moři do Miami na policejní kongres samozřejmě na jedničku vůbec nemá, ale člověk se zasměje.  Je to ale asi jediný film ze série, kde je pro mne hlavní postava velitel Lassard kolem kterého se to všechno točí. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Plán byl jasný: přesunout partu těch, kterým ještě není blbé hrát v nastavované kaši Policejní akademie, do divácky atraktivního prostředí pláží Miami. Oproti prvnímu dílu je zde ale kupodivu mnohem méně obnaženého poprsí, což je jasný příznak rostoucí upjatosti americké mainstreamové kinematografie. Záporák je jeden velký déba a logická honička na vznášedlech (must have ve filmu z Floridy) je docela hezky natočená nuda. Celkově otrava... ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Taková změna prostředí je sice fajn, ale kromě té pasáže s únosem Lassarda ten film moc nezachrání. Gutenberg, kterého jsem považoval za symbol série, se vzdal účinkování a představitel Lassardova synovce byla pravděpodobně vymyšlena jen na zaplnění jeho díry ve scénáři, představitel ovšem nemá nemá zdaleka takové charisma a role je víceméně nevýrazná. Herci Sweetchucka a Zeda tu také nejsou, což je další ztráta. Stand-out role zaujímá Lassard se svou demencí, která je větší než dřív a ten podřízený se svým poskokem. Navíc pátý díl jde podle pohádkového schématu, takže zhruba dopředu víte, jak bude děj probíhat a jak skončí. Navíc se tu už nemluví sprostě (ale může to být dabingem) a humor je jen infantilnějším odvarem z minulých dílů. Jinak o moc nepřijdete, pokud si před ní budete číst třeba televizní program a jen poslouchat ušima. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, jestli si z nás filmaři dělají srandu nebo to myslí vážně, ale pátý díl, to už je moc, navíc, když se nejedná o bůhví jaké dobré filmy. A to nás ještě dva čekají! Tady ten, no tvůrci už neví co by, je to ohrané, sem tam se zasmějete, ale nic moc. Navíc pokus o parodii Čelistí... hm, to fakt už ne. A navíc u toho filmu dokážu číst knížku, takže mě to moc nezaujalo, to rozhodně není dobře! ()

RottenFox 

všechny recenze uživatele

Proč se už dneska netočí takovéhle filmy? No jo, protože by to každej okamžitě odsoudil jako úplnou blbost. Hm, nu což, film je z roku 1988, z Miami, je to komedie s akčními prvky a zároveň to není nějak extra zamotané, spíš taková oddechovka. Pro mě je to dokonalá kombinace. Záporáci jsou tu také skvělí, takoví ti správní bad boys a na druhé straně klaďasové nejsou žádní super heroes, ale fajnové postavičky. Pro mě za jedna. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 19,5 milionu dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama