Reklama

Reklama

Kaidan nobori rjú

  • Japonsko Kaidan nobori ryu (více)
Trailer 2

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (4)

ORIN 

všechny recenze uživatele

70. léta byla pro japonský film hodně výbušným a rozmanitým obdobím. Během jednoho desetiletí prošly dominantním postavením filmy plné expresivních barev a různých žánrů - od ninkjó a džidaigeki eiga, přes různé duchařské příběhy a ero-guro filmy až k džicuroku, pinku eiga a pinky violence. Nadmíru populární pak v tomto desetiletí byly exploatační fláky (často různá jakuza eiga), kde se v titulní úloze objevovaly ženské postavy. Tradiční oblečení bylo vystřídáno za poněkud "volnější", často postrádající vrchní část oděvu. Svých několik let slávy v těchto filmech zažilo velké množství hereček jako Meiko Kaidži, Reiko Ike, Miki Sugimoto, Džunkó Fudži, Džunkó Mijazono, Jumiko Nogawa, Reiko Ošida a mnohé další. Paradoxní je, že tytéž herečky rovněž ztvárnily bezpočet rolí manželek, přítelkyň či dívek lehkých mravů ve filmech, kde dominantní úlohu zastávali muži. [==] The Blind Woman's Curse je vlastně taková raná všehochuť. Kombinuje typický jakuzácký příběh pomsty s lehce hororovou tematikou a zobrazené násilí s jistou groteskností. Je škoda, že úvodní motiv kletby je využit jen minimálně a vyprávění na něj odkazuje jen v několika málo momentech včetně finále. Málokdo přitom ví, že The Blind Woman's Curse není samostatný film, ale závěrečnou částí volné trilogie zvané Nobori rjú neboli Rising Dragon. Celá trilogie vznikla ve studiu Nikkacu, přičemž první (Rising Dragon's Iron Flesh) a třetí díl režíroval Teruo Išii, u druhého (Rising Dragon's Soft Flesh Exposed) kvůli vysokému vytížení spojeného především z prací u studia Toéi předal režisérské křeslo debutujícímu Masami Kuzuovi, který asistoval Seidžunu Suzukimu u filmů mezi léty 1963 a 1967, a na place se objevoval pouze příležitostně jako supervizor. Co se týká hlavní ženské role, tu v prvních dvou dílech obsadila Hiroko Ogi. Ve třetím se hlavní ženské postavy (s jiným jménem) zhostila Meiko Kaidži, pro níž to byla jedna z prvních velkých herecký příležitostí. Více o filmu k přečtení zde: http://www.midnighteye.com/reviews/the-blind-womans-curse/ ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, ale docela zdařilá všehochuť. V podstatě jde o klasickou yakuza akci o pomstě, kombinovanou s horrorovými (a trošku také komediálními) prvky. Vzhledem k typu filmu nepřekvapí značná stylizace; některé momenty jsou poněkud brutální, nikdy však nad únosnou míru. Akční stránka je ucházející, ne však oslnivá. Obě hlavní protagonistky (známá, neopakovatelná Meiko Kaji a japonská zpěvačka Tokuda Hoki, dříve manželka o více než 40 let staršího Henryho Millera) odvádějí dobrou práci a na konci předvedou poměrně zajímavý souboj s velmi ženským rozuzlením:). Lepší ***, na **** to však spolehlivě žene konec, který mě svou pointou opravdu pobavil. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Slabé 4*, a to především zásluhou skvělé Meiko Kaji. Ta zde nemá nějak výrazně moc prostoru, také akce je méně, než bychom od Lady Snowblood čekali. :) Tyto nedostatky docela vyvažuje výrazná stylizace, místy decentně hororová atmosféra a závěrečná akce, včetně finálního duelu..Nenudil jsem se, naopak. Jistě někdy zkouknu znova.. ()

Reklama

Reklama