Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příjezd filmařů do malého ospalého městečka způsobí, že tu nezůstane kámen na kameni. Waterford je malinkaté a ospalé městečko ve státě Vermont. Mladá, půvabná Carla zde roznáší v bufetu kávu, knihovnice Annie se celým srdcem věnuje ochotnickému divadlu, pan doktor po ulicích trousí životní moudra a syn starosty se snaží stát politickým zvířetem. Nefunguje zde semafor a na hlavní třídě je už několik let v silnici díra. Tento poklid má být ale brzy narušen. Waterford si totiž vyhlédli filmaři s režisérem Waltem Pricem v čele a hodlají zde po nějaký čas točit. Jejich příjezd okamžitě vzbudí velké pozdvižení a oni sami mají velkou zásluhu na tom, že tu nezůstane kámen na kameni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická komédia, ktorá sleduje natáčanie filmu v jednom malom meste. Pôvodný scenár sa samozrejme neustále mení a výsledok je nakoniec úplne iný ako sa plánovalo. Má to aj celkom hviezdne obsadenie. Hlavne Philip Seymour Hoffman ako začínajúci scenárista takého naivného sympaťáka snáď nikdy nehral. Jeho romantická línia s miestnou knihovníčkou (Rebecca Pidgeon) je tým najlepším na celom filme. Tie vtipné klišoidné situácie a chaos okolo natáčania filmu tu sú podané príliš nezáživne a tuctovo ako to u Mamet býva zvykom. Doteraz ma žiadny jeho film nebavil, ale tento je vďaka romantickej línii konečne znesiteľný. Pekné bolo jak si morálnou skúškou okrem postavy vo filme prejde aj jej autor, ale tiež to mohlo byť spracované ešte výstižnejšie. Takže celkovo to je celkom pohodová jednohubka. 6/10. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Když jsem se náhodou zrovna nebavila (i když takových míst tam bylo opravdu minimum) nad vtipnými dialogy a komediálními zmatky kolem natáčení filmu, tak to vždycky ještě zachránila roztomilá romance mezi knihovnicí Annie a scénáristou, kterému propůjčil své nadprůměrné herecké schopnosti i velkou dávku sympatie P. S. Hoffman. Ona se tady sešla vůbec docela velká plejáda známých herců a musím uznat, že nikdo z nich nezklamal, dokonce ani S. J. Parker, kterou jinak zrovna moc nemusím. Za sebe určitě doporučuji. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Philip Seymour Hoffman hýří charismatem a člověk se nediví, že o něj usiluje tolik žen. Škoda, že Mametův talisman Ricky Jay má tak malou roli. Spousta roztomilých postav a postaviček se objeví v této černohumorné komedii, mnohé mají skvěle našlápnuto, aby se vryly divákovi hluboko pod kůži. Ale nakonec zůstane zajímavý scenárista, starosta a kuchař. Ostatní něco postrádají, jsou luxusním pokrmem, který kuchařský mistr opomenul před podávàním okořenit. Škoda toho nevyužitého potenciálu. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

David Mamet natočil oddechovou komedii, která není vůbec přehnaná, ani nějaká moc volná, ale je tak akorát. Skvělá komedie s parádním obsazením, které se velmi do tohoto filmu hodilo bych řekl. To že byl film z prostředí, kde se natáčí samotný film byl velmi dobrý nápad. Sám jsem se před zkouknutím rozhodoval, jestli se na State and Main vůbec podívat, protože ikdyž má dobré obsazení, tak se mi nějak do něj nechtělo, ale po zkouknutí jsem byl velice rád, že jsem se na tuto skvělou komedii podíval. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Spousta dobrých nápadů zaniklo vinou nedotáhnutého scénáře.Např. záliba hlavní hvězdy v mladých holčičkách,kameram stěžující si na to že nemůže s kamerou projet oknem,hlavní kulisa(mlýn) shořela před 60 lety nebo herečka která se nechce svlíknout před kamerou a další se mohly více dotáhnout ale bohužel tvoří neslaný,nemastný celek.Ale Macy jako vždy za pět. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama