Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známý příběh o zrození, životě, smrti a zmrtvýchvstání Ježíše Krista byl zfilmován již mnohokrát. Tvůrci amerického filmu se však nyní soustředili nikoli na samotného Ježíše Nazaretského, ale na jeho matku Marii. Události, známé z biblického podání, jsou tak líčeny z jinému úhlu pohledu a dostávají neobvyklý rozměr: Film zkoumá pocity ženy - matky, která byla vyvolena k tomu, aby na svět přivedla Syna božího a aby mu jako výjimečně vnímavému a nadanému dítěti vštěpila morální zásady. Jako každá matka, i Marie sleduje životní kroky svého dítěte s napětím, obavami i nadějemi. Díky mateřskému poutu s ním sdílí jeho úspěchy i jeho nezdary tak, jako nikdo jiný. Ježíše z Nazaretu ovšem nečeká obyčejná životní pouť: jeho cesta vede k té největší myslitelné slávě, která je však vykoupena největším myslitelným utrpením... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Disk 

všechny recenze uživatele

Vytýkat televiznímu snímku zjevně viditelný nízký rozpočet by samozřejmě bylo mimo, nicméně jde o film, který určitě stojí za podívání. Je dobře, že existuje aspoň jeden snímek, kde je Ježíšově matce Marii konečně dán prostor, jaký si skutečně zaslouží, jelikož ve všech čtyřech evangeliích se s Marií setkáme pouze na jejich začátku a konci. Přitom Marie nebyla jenom rodičkou našeho Pána Ježíše, ale také nesmírně silnou a obdivuhodnou ženou. A Pernilla August ji hrála znamenitě. Velice pozoruhodný výkon tu podává také Christian Bale jako Ježíš. Narozdíl od jiných rolí ve své bohaté kariéře je zde klidný a minimalistický, byť je i zde vidět, že prošel svým typickým hubnutím, aby působil věrohodně. Rozhodně je do své role maximálně ponořený a roli Ježíše mu věříte zcela bez problému. Mezi oběma herci tu funguje zvláštní mateřské a synovské pouto a díky této zachycené chemii je vztah mezi nimi ještě silnější. Mimořádný a netypický film, který vzdává hold silným a inspirujícím ženám. Co tedy vytknout? Asi jenom příliš krátkou stopáž, protože v některých momentech působí Marie, matka Boží trochu zkratkovitě. Nějakých dvacet minut navíc by jistě neškodilo a snímek by určitě prohloubilo. I tak je tento film pozoruhodnou záležitostí hodnou vidění a zamyšlení. Milé překvapení. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Svojho času som dostala hodinovú prednášku na tému "prekrúcanie Biblie" za fakt, že som si dovolila dať v jasličkovej pobožnosti Jozefovi do úst vetu : "Zvládneme to, Mária." Jozef totiž v Biblii nikdy neprehovoril. Neviem, akú dlhú prednášku by museli dostať tvorcovia tohto filmu, keďže ich Jozef nielenže hovorí jedna radosť, ale dokonca máva pravidelné cholerické záchvaty. A ani s ostatnými postavami to nie je o nič slávnnejšie. Výsledkom je rovnako naivná verzia, akú takmer každý rok vyprodukuje Taliansko, ibaže na dôvažok nepresná, čo by mne osobne neprekážalo, keby nebola tak nudná. Čo sa totiž náboženských filmov týka, znesiem len dve typy : filmy, ktoré dogmu búrajú, alebo tie, ktoré sa jej striktne držia. V balanse medzi týmito dvoma možnosťami účelnosť nevidím. ()

Reklama

D28 

všechny recenze uživatele

Och, bože, ja isto skončím v pekle. Nie len preto,že " Brianovi" som dala o 2 hviezdy viac než "Márii",ale i preto,že som prepínala na komerčné stanice, kým sa nezjavil Christian.Je ťažké zahrať najznámejšiu postavu dejín, ale vďakabohu /?/ to zvládol dobre.Jedna z mála pozerateľných verzií príbehu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je to celkom moja vízia tohto príbehu. Dosť civilné a bez znalosti Kristovho života či Nového Zákona v podstate človek tápe, o čom to je. Chápem, že to všetko bolo sústredené na hlavnú postavu, ale bez súvislosti sa neveriaci človek nemá šancu v deji orientovať. Z toho mi vyplýva, že film je definitívne orientovaný len na osoby znalé Biblie, a to je málo. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem od toho moc nečekal a také jsem tudíž nic nedostal . Římani jezdili na koních jak blázni , Geraldine hrála 50ti letou matku Jana Křtitele , ale vypadala tak na 70 let. Myslím , že Ježíš a jeho matka by si zasloužili daleko výpravnější , barvitější a pravdivější příběh , včetně s Maří Magdalénou . A hlavní lež je ta , že On , tedy Ježíš zemřel za naše hříchy ! Taková hloupost až kravina . To spíše naše hříchy způsobily jeho smrt .Tak bych to viděl já . Tento film je , tak nějak po křestˇansku a nic podnětného a nového nelze od něj čekat . Ale pokud to někoho zaujalo , proč ne . Možná , pokud by to někdo natočil dnes , po 20ti letech , byl by její příběh možná mnohem zajímavější , napínavější , pestřejší a nápaditější . . Pevně v to doufám . ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama