Reklama

Reklama

Sedmý hřích

  • USA Original Sin (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kuba, devatenácté století. Bohatý obchodník Luis Vargas (Antonio Banderas) hodlá upevnit své společenské postavení sňatkem s Američankou. Nehledá skutečnou lásku a dohoda je uzavřena čistě na obchodním základě. O to víc je pak překvapen, když mu do života místo prosté ženy vstoupí svůdná Julia (Angelina Jolie). Netrvá dlouho a Vargas se do ní zamiluje. Zanedlouho se objeví i tajemný a podezřívavý Walter Downs (Thomas Jane), který tvrdí, že Julia není tím, kým se být zdá. Vargas sice zpočátku odmítá uvěřit, ale když manželka zmizí i s jeho penězi, rozhodne se zjistit, jak se věci doopravdy mají. Vydává se na pouť temnou stranou vášně, která jej může zavést až do pekel... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (178)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Nedělalo mi problém přistoupit na pravidla hry. Koneckonců ten příběh má strašně silný potenciál. Ve výsledném filmu to však strašně skřípe. A nejen u režie, ale i u technických věcí. Střih je jedním slovem otřesný, kamera neschopná nějak pracovat se scénou (vyjma dvou, tří dobrých obrazů), její hloubkou a vedením divákovi pozornosti. Režie je nevýrazná a nijak osobitě neuchopená. Například při scénách, kdy se Banderas a Agelina spolu milují, neví Michael Cristofer jak to natočit. Zakrýt intimní místa, či nezakrýt? Když je natáčí oba nahé z nadhledu, je vidět jak je to uměle zinscenované, aby se jejich dolní "partie" navzájem nedotkly... Vidím v tom režisérův rozpor v tom, jakým stylem natáčet. Realisticky a "natvrdo" nebo méně kontroverzně a vše skrýt? Film mě začal oslovovat až v druhé půli, kdy přišly i zvraty, které jsem nečekal, a díky nimž se mi v hlavě začaly rodit hypotézy, jak by to mohlo dopadnout... Ke konci se ze mě tedy konečně stal aktivní divák, jenž však nebyl osloven filmem ale tím příběhem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý film v štylizovaní sa do niečoho tajomného a zahaleného do rúška, ktoré treba odhaliť, aby z toho vznikol prekvapivý zvrat. Avšak problém je, že viac než odhaľovanie toho neznáma tu šlo o odhaľovanie Angeliny. Nie je dobré, ak si po istom čase divák v podstate ani nepamätá dej filmu, len si je na istom, že sa v ňom odhalila istá celebrita. ()

Reklama

bittersweet 

všechny recenze uživatele

Příliš detailní záběr na "smyslné" rty Angeliny Jolie hned na začátku mě celkem vyděsil. Poté jsem se vpravila do příběhu, ze kterého jsem byla pravidelně vyrušována její zpovědí ve vězení. Příběh odsýpá a náhlé zvraty, kterými se odchýlí od vámi předpokládaného pokračování příběhu hodnotím pozitivně. Ovšem happyendový závěr filmu ruší celkový dojem. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně slibně vypadající podívaná, ale postupem ubíhajícího času se film měnil v nepříjemnou, zatrpklou pachuť, která mi nemizí ani po filmu. Film začal vysoko a pak už jen klesal a klesal až se dostal téměř na úplné dno. Nevím jestli se scénář držil striktně knižní předlohy, ale to pomalu rozpletájící se rozuzlení mi připadalo dosti směšné. Chování postav bylo hodně k smíchu, hlavně ke konci. Angelina se mi tu dost líbila. Antonio za to moc ne. Ale aspoň za ten začátek a Angelinku ty dvě hvězdy dám. 35% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nepovedený film. Žádná atmosféra, napětí ani erotické dusno. Zato scénář natolik špatný, že těžko chtít po hercích, aby to uhráli. Dokonce ani Angelina Jolie mi tentokrát nepřipadala moc sexy. Hrůzu završil ořez do televizního formátu: takhle dlouhý záběr na prázdný prostor mezi dvěma herci už jsem dlouho neviděl. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Dům s plantáží je skutečný velkostatek s cukrovou třtinou, ale opuštěný. (HappySmile)
  • Některé scény byly vystřiženy, aby film v USA nedostal rating "NC-17"- tj. do 17ti let nepřístupno ani v doprovodu dospělého. (HappySmile)

Reklama

Reklama