Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1983 sa Chuck Norris objavil vo filme "Osamelý vlk McQuade" (Lone Wolf McQuade). Vtedy už bol známy herec s dobre rozbehnutou kariérou. V tomto snímku stvárnil postavu texaského muža zákona J.J.McQuadeho, ktorý nekompromisne stojí na strane práva a poriadku. Spolu so svojim novým parťákom Kayom sa musí postaviť na odpor neľútostnej bande mexických kriminálnikov. Chuck Norris tu predviedol to, čo sa od neho čakalo. Kladný hrdina, ktorý nemá žiaden súcit s tými, čo stoja na opačnej strane zákona. V záverečnom súboji sa proti nemu postavil David Carradine. Bol to obstojný duel dvoch karate borcov, ktorí boli v osemdesiatych rokoch minulého storočia ikonami béčkových akčných filmov. Obaja sa v tomto starom, drsnom titule predviedli vo veľmi dobrej forme. **** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Keby som zavrel každého, kto sa po mne zahnal, bolo by pol štátu v base." Chuck je frajer ako vždy, no tento krát, v úlohe texaského šerifa, je tak trochu aj drsný Harry, čo vôbec nieje na škodu. Osamelý vlk McQuade nieje film, kde sa vo veľkom kričí hurá do boja ako v jeho iných filmoch. Tu sa Čakino drží celkom pri zeme a seka zloduchov predovšetkým pohladom, hláškami a potom až kopom s otočky. V závere sa to slušne rozbehne, príde samozrejme aj na duel Čak vs Carradine, ktorý je celkom dobre natočený a aj hudba tu má svoje čaro. Jeden s tých lepších filmov s nesmrteľným Čakom. 65% - 3* ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Westernovější akčňák aby člověk pohledal, ale hlavně - pokud byste chtěli znát klíčový inspirační zdroj pro Chuckovu nejznámější (byť zdaleka ne nejlepší) roli, tady jste na správné adrese. Nepřemožitelný vousáč tu představuje samotářského texaského rangera (!), jenž zákon prosazuje tvrdě a velmi svérázně. Nutno však dodat, že na rozdíl od otravně správňáckého mudrlanta Walkera je McQuade docela sympaťák, jenž má moc rád pivo (a pro osvěžení se jím dokonce i polívá!) a jemuž to s obří bouchačkou v ruce dost sekne. Navíc má parádně vytuněný jeep, s nímž se dokáže vyhrabat (doslova) z jakékoliv šlamastyky. A oproti většině svých sólovek tady náš oblíbenec dostal plnohodnotného soupeře v podobě Davida Carradina (Kill Bill 2) - na konci mezi nimi pochopitelně dojde k "osudovému" pěstnímu souboji, který (kupodivu) ani dnes nevypadá vůbec špatně. 65 % ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bylo v tomto filmu, a něco mi říká, že ano, ale jediný husarský kousek Cucka Ňourise je ten, jak se vyhrabe s autem z 3 m hluboký díry, kam ho padouch zakope. To jsem si tenkrát říkal, ty jo, to je ale kára:-)) Pak už jsem si při jeho filměch říkal jen: Ouvej, ouvej, to je ale shit:-( ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cak Norrrys mal v 80. rokoch este predsa len hodne do seba. Ba dokonca sa miestami dalo uvazovat o tom, ze je borec. Akcny, pochopitelne. Chvalabohu, tieto bojove kreacie, co Cak predvadzal, ma nijako nezaujimaju, ale ich choreografia je na vysokej urovni, to nemozno prehliadat. Raz za cas je dobre vyplachnut hlavu takymto akcnakom. 77 % ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • David Carradine jezdí v autě, které má na SPZ napsáno "Texas Carate". (smrtubohem)
  • Film dostal pôvodne rating R, no po odvolaní sa nakoniec v kinách premietal s ratingom PG, ktorý bol v roku 1983 ekvivalentom dnešného ratingu PG-13. A to aj napriek tomu, že obsahuje priveľa násilia a hrubých výrazov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama