Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když chlap s buldozerem potká chlapa s obrněným transportérem, tak ten s tím buldozerem je mrtvej. Šeredná mýlka! Protože kočíruje-li buldozer Chuck Norris, neměl by šanci ani německý Tiger! Klasická chuckovina s neporazitelným, neprůstřelným a nesmrtelným hrdinou. Norris se tu sympaticky ani nepokouší hrát, celou dobu si vystačí s jedním drsně stoickým pohledem, jímž dává najevo svůj vztek, radost, lásku, nenávist, soustředění, vyčerpání a dokonce i vzrušení. Fantastický výkon, za nímž pokulhává i mistr kamenné tváře z Rakouska ve svých nejlepších letech. Ač je však Osamělý vlk slušně napěchován kultovními pamětihodnými scénami (výlet auta ze zasypané jámy lvové, blátivá válenda s polibky a výše zmíněné muchlování dopravních prostředků), tak se projevila Achillova pata většiny Norrisových akčňáků, příšerná choreografie soubojů. Veselé akční scény, kde jeden postávající, případně mírně přikrčený hrdina bez veškerého krytí postřílí desítky pohybujících se nepřátel, k osmdesátkovému béčku neodmyslitelně patří, to je naprosto v pořádku. Ovšem martial art se i v těchto letech dočkal daleko lepších a pohlednějších zpracování. Ale i tak, pohodové trojčení. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Režisér si asi myslel že točí bondovku, skladatel psal hudbu pro western, Chuckova holka si v jedné falešné bondovce dokonce zahrála a sám Chuck je tak drsný, že kdyby byl jen o ždibíček drsnější, tak už je svá vlastní parodie. V tomhle mi trochu připomněl Sylvestra Stalloneho v době kdy měl po čtvrtém Rockym a druhém Rambovi, a ego mu přerostlo soudnost. Sly si napsal a záhrál hlavní roli v Cobře, což sice bylo příjemně přepálené béčko, ale přece jen krok zpátky v kariéře. Chuck Norris byl béčkař vždycky, takže pro něho byl film podobné úrovně velice slušný nadstandard. Pochválím ještě Roberta Beltrana - Chakotay ze Star Trek Voyager, a svinsky odporného Davida Carradina. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu se dá říct jen jedno...Chuck Norris. Chuck Norris je zarostlý, špinavý a smradlavý, ale všichni se bojí mu říct, aby se umyl. Chuck Norris hraje překvapivě texaského Rangera, jezdí autem a ve službě do sebe leje jedno pivo za druhým, ale nikdo se neodváží mu říct, že se to nesmí. Chuck Norris se zamiluje, ale jeho vyvolená mu uklidí bungalov (a vyhodí mu pivo), aniž by si to přál, tak jí pro výstrahu zleje hadicí a vymáchá v bahně. Chuck Norris dostane od padouchů nakládačku??? (jistě to jen předstírá, aby mohl film dál pokračovat) a je zaživa pohřben ve svém autě několik metrů pod zem, tak si hlavu poleje pivem a prostě vyjede na povrch. Chucku Norrisovi unesou záporáci dceru, což ho celkem znepokojí a rozhodne se jí zachránit (za patami má dva vocasy, kteří jsou samozřejmě absolutně zbyteční). Chuck Norris se sám (s vocasy) postaví celé opevněné základně, rozsévá zkázu po bitevním poli, ladně uhýbá kulkám a ze zbraní podouchů dělá neškodné atrapy (vocasové dokazují svůj zbytečný úděl a jsou dobří jen k chytání kulek). Hlavní záporák je největší blázen a omezený pošetilec v celé Mléčné dráze, protože SE ODVÁŽÍ POSTAVIT CHUCKU NORRISOVI v pěstním souboji. Samozřejmě zoufale selže, ale při svém zbabělém útěku zastřelí lásku Chucka Norrise! Chuck Norris se doopravdy zlobí a s příslibem apokalypsy usedá do pásového buldozeru...film končí, protože nikdo nemá odvahu točit dál. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Chuck dostane nakládačku a pokaždý se zregeneruje škopkem. No docela originální... jinak ale dosti nudné. Bitky (včetně té závěrečné) docela slabé, ani akce se moc zázračná nekonala. Sice je tu pár vtipných scén (mě se například líbil asi třikrát téměř totožný záběr na vybíhající vojáky z jakýchsi kasáren, které Chuck zkosil vždycky ve dveřích a přesto tam pořád nabíhali další), ale dohromady je to prostě slabota. Hudba nicméně docela ujde. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Badasss David Carradine proti Bad Badass Chucku Norrisovi - a je to celkem sranda. Z pohledu režie nebo scénáře absolutně nic objevného (to ale nikdo nemohl očekávat), ovšem zároveň se to vyhýbá vyloženě trapným vsuvkám, herci jsou okey (dokonce i Chuck se slabostí pro pivo) a duní do toho skvělá hudba hrdě reflektující Morriconeho. Málokretý film dokázal v osmdesátých letech nostalgicky vzkřísit westernové vzorce tak roztomile jako právě McQuade... 60% ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • Chuck Norris a David Carradine trvali na tom, že záverečnú bojovú scénu zvládnu aj bez záskoku dablérov. (m.a.t.o.)
  • David Carradine jezdí v autě, které má na SPZ napsáno "Texas Carate". (smrtubohem)
  • Film dostal pôvodne rating R, no po odvolaní sa nakoniec v kinách premietal s ratingom PG, ktorý bol v roku 1983 ekvivalentom dnešného ratingu PG-13. A to aj napriek tomu, že obsahuje priveľa násilia a hrubých výrazov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama