Reklama

Reklama

Při pátrání po ztraceném důstojníkovi se vesmírná loď Voyager ocitá 70 000 světelných let daleko. (SkyShowtime)

Recenze (37)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosud nejlepší Star Trek, který jsem viděl. Sérii opravdu velkolepě nastartoval a pokud se stejným směrem bude ubírat i zbytek seriálu, máme tu favorita na nejlepší Star Trek sérii... Triky jsou tady opravdu naprosto luxusní a párkrát mi vyrazili dech. Děj byl napínavý, vtipný, akční a postavy velmi dobře zahrané a napsané, obzvlášť doktor Roberta Picarda... Konec tohoto dílu toho dost naznačil a jelikož Voyager vkončil v neprobádané části vesmíru, myslím, že nás čekají velmi zajímavé zápletky... Já jsem tímto pliotem nadšen, 90%. Jinak se mi líbí názor Galadriel. ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál jsem si zamiloval, narozdíl od DSN. Vrátil se zpět k osvědčené šabloně a vedoucí postavy jsou vcelku charismatické i vtipné, viz. doktor. Je trochu obrácený vzhůru nohama, nejedná se o diplomacii kolem, je zaměřen spíše na loď a posádku, ale přecijen, své absolutní kouzlo to pro mě mělo. Řadím ho tedy hned za originální sérii v mém žebříčku sledovanosti ze světa Star Treku. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bon voyage, Voyager. První setkání s novou osádkou nové hvězdné lodě. A povedené, vše "povinné" co musí obsahovat každý pilot zvládá s přehledem (představovačka postav, náznak meziepisodního děje do budoucna, vytasení se s vlastním Vulkáncem..) a dobře funguje, jenže škoda, že nefunguje ještě více, přeci jen, nástup s dalekou cestou domů mohl (a měl) být daleko drtivější a nabitější emocemi, zrovna tohle by byl ideální díl, kde by se mohlo (a mělo) dát víc důrazu na stísněnost, strach a emoce všeobecně (a co teprv kdyby někdo prokázal dostatečnou odvahu hrát si s posádkou Voyageru podobně, jako to o pár let později dělali scénáristé v znovuzrozené Battlestar Galactice). Povedený pilot, který by sice jako samostatný film obstál jen těžko, ale jako úvod k seriálu funguje bez problémů. Jsem jediný, komu přišlo, že zde byla velká inspirace "prvním" pilotním dílem originální série s kapitánem Pikem s názvem Klec? ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voyager má asi nejlepší pilot ze všech Star Trekovských seriálů - pokud nebudu počítat zavrhnutou TOSkovou epizodu The Cage. Jen jedno mě vždy mrzelo - že jsme se o těch lidech kteří s Voyagerem vypluli a nešťastně zemřeli hned při první možné příležitosti, nestihli více seznámit. Kathryn Janeway si pečlivě vybrala posádku nejbližších spolupracovníků, a když padli, tak se o nich už nikdy nizmínila. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdíl od Next Generation posádka ma´am Janewayové debutuje ve velkém stylu. Akcí nabitý pilot disponuje jak dobrými triky, tak chytrým scénářem a působivou atmosférou, která zakrývá i přeci jen trochu slabší a méně nápaditou posádku. Nicméně faktem zůstává, že Kate Mulgrew je kapitánkou na úrovni a zejména s v originálním znění má hmatatelné genderové kouzlo. Napěti v Caretakerovi jako v každém správném Star Treku neobstarává jen střetnutí s neznámem, ale i osobní konflikt, tentokrát střet posádky Federace s odpadlými Maquity pod vedením charismatického indiána Chakotaye. Pilot tak obsahuje všechno dobré, co přináší následný seriál, bez slabých míst a zbytečných mnohomluvů. Mrzí mě jen malá úloha doktora (bezesporu nejvtipnější postavy série) a mnoho místa pro Neelixe (bezesporu nejotravnější postavu série). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • V příběhu se píše hvězdné datum 48 315,6. (Terva)
  • V titulkách první epizody není u Tuvokova jména uvedena hodnost, aby ho diváci předem neidentifikovali jako tajného agenta Hvězdné flotily. (Galadriel)

Reklama

Reklama