Reklama

Reklama

Lady Terminator

(festivalový název)
  • Indonésie Pembalasan ratu pantai selatan (více)

Obsahy(1)

Vraždenie Kráľovnej južných morí, ktorá zabíja mužov svojou vagínou, zastaví až jej manžel Elias. Kráľovná ešte pred smrťou vyriekne kliatbu, že sa vráti o 100 rokov a pomstí sa na jeho potomkoch.
O mnoho rokov neskôr americká študentka antropológie Tanya cestuje do Indonézie kvôli diplomovej práci o Kráľovnej južných morí. Posadne ju zlý duch Kráľovnej s cieľom nájsť a zavraždiť speváčku Eriku, ktorá je Eliasovým potomkom. Tanya zabije každého, kto sa jej postaví do cesty. Medzitým sa americký policajt Max snaží zničiť monštrum a ukončiť zmätok. Podarí sa mu zastaviť "Lady Terminator" skôr, ako nájde Eriku? (helljahve)

(více)

Recenze (60)

Cimr odpad!

všechny recenze uživatele

Nedá se tomu upřít obrovská zábavnost (parkrát jsem doslova brečel smíchy), přesto je tenhle film tak špatný, jak jen film špatný může být. Pro příklad uvedu jen začátek filmu: Na svém zámku dlí Královna Jižních moří, která vraždí lidi vagínou, až se jí postaví mocný hrdina, který jí z vagíny vytrhne hada, promění ho v dýku a tou královnu zabije. Ona se naposledy postaví a zařve: "Pomstím se za 100 let na tvé pravnučce!" a zmizí. Ten film neskutečným způsobem míchá klasická americká klišé s indonéskou mytologii, přičemž z toho vzešel takový paskvil, že mu prostě musíte dát buď pět hvězdiček nebo odpad. Vyjde to nastejno. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(FESTIVAL OTRLÉHO DIVÁKA 2010) Neočekávejte zábavné béčko od začátku do konce ani vzhledem k zemi vzniku genderově radikální podívanou, protože guilty pleasure potenciál je přítomen pouze ve scénách nekopíruících první díl terminátoří ságy a vtipnost napodobování scén z Cameronova techno-noir thrilleru se brzy omrzí. Mužský machismus a americké herojství je zde sice karikováno a ženské postavy jsou prezentovány jako ty silné, schopné na rozdíl od těch chlapských vyřešit problém, ale... ženy jsou zde především na pohled a potěchu mužského diváka. Ten není znepokojován detailními scénami vaginy dentaty v akci (film o kastraci nevyvolávající kastrační komplex?), naopak se usmívá zjevné lacinosti celého projektu a hloupé doslovnosti. Ve výsledku "ani tak špatné, až je to zábavné", ani "genderově radikální", fungující nejspíš jen se správně naladěným publikem, posíleným patřičnými substancemi. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Něco jim ukouslo ptáky." ,,Úhoř?" ,,Orál od ryby je prej nejlepší!" Povedená taškařice o vraždící vagině, nezničitelné Královně v looku 80.let a jejím téměř nezničitelném autě. Typická béčková osmdesátka s vloženým discoklipem, automobilovými honičkami a nekonečnými přestřelkami. Jasně, terminátorská likvidace policejní stanice i vstávání z ohně nepokrytě kopíruje Terminátora, ale to se podle názvu dá čekat. Na rozdíl od něj je však tohle dílko notně krvavé, takže krev šplouchá plným proudem, a nešetří záběry na velmi pěkné obnažené tělo hlavní likvidátorky. Masakr, který nám spustí, strčí hravě do kapsy běsnění v RoboCopovi a ještě ho předčí. A prcháte-li s krásnou dívkou před vraždícím strojem, co uděláte ve chvilce krátkého oddechu? Správně, romanticky se s ní pomilujete...u přírodního krbu, jak jinak. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Komentář pro otrlého čtenáře: „H. Tjut Djalil vytvořil dílo dalece přesahující původní záměry. Na indonéské lidové moudrosti a tamním folklóru vystavěl snímek výjimečné směsice kvalit. Terminátorský motiv západního umělého materialismu ustupuje genderovým tématům vztahu muže a ženy, ovšem ani zde se Djalil nenechává ukolébat a genderová paradigmata kriticky nabourává a vede tak latentní polemiku nad úkolem ženy v dnešní společnosti. Vše je vkusně prostoupeno indonéskou lidovou moudrostí, která ovšem funguje na pro Evropana zcela odlišném a těžko pochopitelném způsobu uvažování. Způsob, jakým se kladné postavy vypořádávají se skrytým zlem, nachází své kořeny v prastarém tamním vědění, které je ostatně personifikováno záběrem v městské knihovně. Ovšem i to je zdiskreditováno a ukáže se jako neúčinné. V tomto kontextu tak můžeme Penbalasan ratu pantai selatan chápat jako demýtizaci mýtu spojenou s nástupem globální doby, kdy způsoby staré a osvědčené ustupují novým radikálnějším. Pro pozorného diváka se tak otevírá množství alternativ, které ve své poučnosti, otevírají zcela nové hranice. Takové filmy dříve nesly označení: „Pro školu a dům“.“ [FESTIVAL OTRLÉHO DIVÁKA 2010] ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V rámci mého zvědavého a láskyplného mapování filmového braku jsem objevil i tenhle kousek. Už jeho zdejší (skvělá!) anotace dávala tušit, že jsem se možná dostal k jednomu z (ne)slavných vrcholů žánru, a že proti němu budou retardované příběhy ze softerotického cyklu Playboy Late Night duchaplné a intelektuální záležitosti. Nebudu to prodlužovat - nemýlil jsem se, je to přesně takové, jaké byste od indonéského filmu s všeříkajícím názvem Lady Terminator asi čekali... vlastně ještě mnohem, mnohem horší... tedy: Frontálně lobotomizovaný scénář se zdrogovanou zápletkou a absurdními až psychedelickými dialogy (tady už ale končí legrace, protože chvílemi jde opravdu o zdravý rozum!!), hrůzné herecké výkony (ovšem královsky vaginální antropoložka Lady T. je fakt kus), děsivá hudba i zvuk, příšerné triky, atd atd. Kromě několika hlavních herců je naprostá většina těch zbylých indonéského původu (natáčí se někde na Jávě), což filmu dodává další halucinační rozměr. Takže - milovníci braku a šíleností budou jásat, ostatní nadávat, proklínat, zvracet, nebo uvažovat o sebevraždě... Moje reakce při sledování Lady Terminátorové byly střídavě výbuchy nevěřícného smíchu, nechápavé zírání s pootevřenou hubou a perplexní výkřiky typu "Jo!", "Ne!", nebo "Ty krááávo!" (P.S.: Příště mám políčeno na turecké hvězdné války, ale zatím jen sbírám odvahu, po tomhle si musím dát chvíli pauzu...) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama