Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se pilot malého hydroplánu zřítí při naléhavém letu s dodávkou léků kdesi nad studenými pláněmi Aljašky a pátrání záchranářů je bezvýsledné, rozhodnou se dvanáctiletá Jessie a její starší bratr Sean hledat otce na vlastní pěst. Přestože to není tak dlouho, co se přestěhovali z Chicaga do přímořského Quincy, vydají se na cestu divočinou a doufají, že uspějí tam, kde oficiální pátrání selhalo. Cestou zachrání mládě ledního medvěda, kterého se zmocnili pytláci Perry a Koontz poté, co zastřelili jeho matku. Na další cestě je pak sleduje nejen medvídě, kterému dá Sean jméno Cubby, ale také oba pytláci. Přes obtíže, které jim cesta divočinou i dvojice mužů připraví, jsou odhodláni najít otce, který zatím bojuje o život v troskách letadla. (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film z Aljašky, který je vyloženě dělaný pro děti, aby mohly snít svůj záchranářský sen. Tak by se dala jednou větou charakterizovat tato krásná podívaná pro děti, ovšem bohužel hodně nesmyslná. Nesmyslná v tom, že kdo by vydržel uvězněný v letadle, v mrazech na skále bez jídla a vody. A ještě více nesmyslná v tom, že když už si nevědí rady záchranáři, tak dvě náctileté děti si poradí. Hřebeny hor zdolávají lépe než družina kolem Froda Pytlíka, útesy líp než kdejaký horolezec a dva pytláci je také nerozhází. A k tomu všemu potkají na své trnité pouti roztomilé mládě bílého medvěda. Ačkoliv je to nelogické, tak dívá se na to krásně, stejně tak krásně jako na samotnou Aljaška. [1241. hodnocení, 58. komentář, 53%] ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film Aljaška nenabízí nic jiného, než sníh. Sníh, sníh a zase jenom sníh. Úplně jsem kvůli němu přehlédl skvělé výkony té Thory Bitch a těch šesti ledních medvědů s Cibulkou. Během filmu, aby se mi nezdál tak značně monotónní, jsem se naučil rozlišovat různé druhy sněhu a sněžení. A tak jsem tedy od první minuty začal rozlišovat řídké sněžení od hustého sněžení, lehký a těžký sníh, mazlavý a křehký sníh, sníh přinesený metelicí a navátý sníh, sníh který Charlton Heston nanesl na krásně čistou podlahu v té horské chatě na botách, tvrdý sníh na špičkách hor, sníh, který si pamatuju z dětství a který byl mnohem lepší než ten jejich dnešní moderní sníh byť z Aljašky, neboť byl kropenatý sazemi, jemný sníh, sníh jako peří, sníh na hřebenech kopců, sníh v údolích, sníh, co padá ráno a sníh co padá večer, sníh, který začal padat najednou z ničeho nic, zrovna když se Thora chystala na ryby a sníh, na který se jim vychcali psi přes všechny snahy vycvičit je, aby to nedělali. Ale tak, kdo je z nížin nebo subtropů, si jistě v tomto filmu přijde na své. Hlavně, že je tam dívčí verze boha Thora. ()

Reklama

Luqi 

všechny recenze uživatele

Aj som chcel dať 3 hviezdičky. Napriek tomu, že dospelí z toho asi moc nemajú, keďže príbeh ja strašne naivný ale vravel som si, že je to predsa len film určený viac pre pre deti. Ale potom, na konci, prišiel ten medveď jednu zožral. Veru ten záver asi nemohli natočiť trápnejšie................ Inak pochvala za ten splav. Paradoxne najťažšie scény a v porovnaní so zbytkom filmu natočené najlepšie.............. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když váš tatínek den co den létá deseti obyvatelům zapadlé osady na Aljašce pro toaletní papír, je docela velká pravděpodobnost, že dřív nebo později někde zůstane viset. A protože záchranná služba je tam na úrovni internetového pokrytí, nezbývá než doufat, že ho dolů sundají dva skautíci. Nepotřebují mapu, jídlo ani stan, protože mají medvěda a do vysokých hor vyráží výhradně po proudu řeky. Pěkná pohádka s pěkným pozadím, po které jenom doufám, že až se na Dračí palec jednou sám vypravím, budu mít taky azůro i v noci. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na to, že hrajú vo filme odrastení teenegeri, je film až príliš rodinný - také detské dobrodružstvá, dobrí indiáni a kamarát ľadový medvedík. Záporáci, ktorí iba robia bu-bu-bu, nič viac. Aj keď Heston sa zhostil na staré kolená svojej role v pohode. O ostatných postavách to už povedať nemožno. Film má defakto televízne spracovanie, s typickými klišovitými minizápletkami. Ako-tak to zachraňuje prekrásna aljašská príroda a zábery zhora. Hodnotenie: 50% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama