Reklama

Reklama

Student medicíny David je zpočátku štěstím bez sebe, když je přijat jako laboratorní asistent proslulého hadího experta – doktora Stonera. Brzy ale zjišťuje, že za zavřenými dveřmi ordinace se odehrávají prapodivné experimenty, jejichž cílem je přeměnit člověka ve vládce hadů – kobru královskou. A Davidovi rychle dochází, kdo má být další obětí šílené vědcovy mysli. Pod režijní taktovkou velezkušeného režiséra Bernarda L. Kowalského (hlavní tvůrce seriálů Mission: Impossible, Wild Wild West a Columbo) a v produkci oscarového Richarda D. Zanucka (Čelisti, Rozsudek, Planeta opic) vznikl sci-fi horor, který patří ke kultovním kouskům daného žánru. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si zasloužil trochu lepší hodnocení. Není to totiž žádná ssssračka, jak to může podle názvu, námětu a subžánru "hadí horor" vypadat. Nejedná se o žádný brak typu Noc králíka, nebo Žáby, ale naopak příjemné komorní drama/dokument. Uvidíme spousty zajímavavých hadů, dočkáme se spousty zajímavých informací a scén a mezitím sledujeme studenta Davida, který pomáhá moudrému vědci s hady a sbližuje se s jeho dcerou. Až ke konci se film mění v horor, kde se dočkáme i nějakých hadích vražd. Celý mě to připomělo tak trochu SPOILER film Moucha, lehce říznutý trochou toho dr. Frankensteina KONEC SPOILERU. Vytknout se dá hlavně až příliš pomalé tempo a hlavně neskutečně dementní konec s proměnou a fretkou, který to totálně pohřbil. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

A tímto můžu poděkovat filmům Saw a Curse od the puppet master, že si vypůjčili scénáře scén z tohoto filmu!!! A hlavně chci poděkovat Curse od the puppet master! Je to kopie! Akorát, že místo hadech tam jsou vražedné loutky!!! Děj je skoro úplně stejný! Verze Sssssss: mladý student je štěstím bez sebe, že se stane asistentem doktora Stonera, který se vyzná v hadech. Ten měl dřívěji asistenta, nyní ho hledají dva policajti. Chlap vleze dívce do okna, had na něj skočí, a on hada rozšlape, a Stoner dá jiného hada do kufru. Verze Curse of the puppet master: Mladý hoch je štěstím bez sebe, že se stane asistentem doktora Magrewa, který se vyzná v loutkářství. Ten měl dřívěji asistenta, nyní ho hledají dva policajti. Chlap vleze dívce do okna, loutka na něj skočí, a on loutku rozšlape, a Magrew dá jiné loutky do kufru. Mohl bych pokračovat do nekonečna. Co vše tam najdete stejného. A co děj filmu? Ten je samozřejmě inspirací jiného existujícího filmu. A to Willard z roku 1971, ale aspoň narozdíl od Curse of the puppet master tady není okopírovaný děj. Pouze inspirace. Samozřejmě vám řeknu, že Willard (spíše bych to nazval Thrillerem s nádechem hororu) byl lepší. Samozřejmě Sssssss není mistrovské dílo, ale baví mě to. Herci jsou super. Jediné mínus je to, že konečné scéně chybělo velké napětí, což tento film měl. Nyní si uvědomuji, že od hororů: Willard, Sssssss, Texaský masakr, se rozvinulo spoustu jiných hororů, a originalita těm jiným hororům chybí. 4*. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kobry a užovky? Pche! Kobry, krajty, hroznýši... Hady vůbec nemusím, ale tohle sedmdesátkové sci-fi dílko ano. Pozvolna se posouvající příběh plyne k jedinému možnému (a od začátku jasně odhadnutelnému) závěru a pro nás, milovníky klasických béček - je to dobrá volba. Po letech jsem film opět viděl (jsem cvok, koupil jsem i DVD) a musím zvýšit hodnocení. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku filmu, ešte pred úvodnými titulkami, ma jeho tvorcovia uistili, že všetky hady v tomto snímku sú živé, žiadne gumové atrapy. To ma potešilo a navnadilo. No prišlo sklamanie. Hadi síci boli reálni, čo je určite zaujímavejšie ako nejaké digitálne karikatúry. Ale inak to bolo celé o ničom. Tento film ma vôbec nebavil. Ako horror je to velice slabé. Nevidel som nič desivé. Nanajvýš tak mierne nechutné, ale i to len preto, že sú mi hady protivné. Bola to ssstraššššná sssprossssstossssť. "Sssssss". * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pod stylovým názvem se skrývá celkem slušný ekohoror, který uskopojí všechny plazofily (není to odborný název ale určitě je dost výstižný). Avšak nejedná se o klasický horor kde skupina hadů utočí na nebohé civilisty a popravdě se ani moc nejedná o horor jelikož nápínavých scén je zde minimum. Film pojednává o vědci, který zkouší přeměnit člověka v plaza a čas od času se pomuchluje s nějakým tím jedovatým plazem např. kobrou královskou což je mimochodem nejlepší scéna z filmu i když dělá docela zvláštní zvuky. Takže horor to bude jen pro ty kdo mají panický strach z plazů jelikož těch je ve fimu nepřeberné množství. Kdo má rád hady bude z filmu jak v sedmém nebi a kdo se jich bojí tak se na film nepodívá. Prosssssssté ale já se docela bavil. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Všichni jedovatí hadi ve filmu jsou skuteční a herci s nimi museli pracovat. Pouze v záběru, kde doktor Stoner (Strother Martin) chytne hlavu kobry, byl použit umělý had. (ČSFD)
  • Krajta použitá ve filmu byla přivezena ze Singapuru. (ČSFD)
  • Ve Španělsku byl film pojmenován Ssssilbido de muerte, což znamená "syčení smrti". (ČSFD)

Reklama

Reklama