Reklama

Reklama

16/67: 20. September

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Rakousko, 1967, 6 min

Režie:

Kurt Kren

Recenze (24)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

"Kurte, zase sis neumyl ruce po kakání? A nespláchnul si! A nedívej se pořád do tý mísy, je to nevkusné!!"......No, zkrátka si myslím, že některé lidské činnosti by měly být skryty pod rouškou naprostého soukromí.... ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Art v nejkrystaličtější podobě, výstřední úlet a nebo autorova černohumorná past na diváka? Možná od každého trochu, jelikož zachycení základní lidské potřeby počátku a konce trávícího cyklu jitý význam má, ale v rychlém prostřihu pěti statických záběrů jaksi myšlenka snímku běžnému divákovi unikne a celý tento kraťas se tak stane pouze odvážně namířenou pózou vůči standardním mezím vkusu a zvyklostí filmového obrazu. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože co je tohle za film? ne to neni ani film to je prostě totální ubohost. Jestli to má být nějaká abstrakce tak já jsem víla amálka protože tohle má do cokoliv co snad kdo natočil daleko. Nějakou myšlenku to má, ale pro mě takřka nulová odezva. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bylo mi špatně a k trochu toho zamyšlení nad konzumním stylem života mě to taky přivedlo. Není to natočeno úplně nejhůř a práce s montáží také nesvědčí o úplném Krenově diletantismu. Kren nám asi něco říci chce. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Autor na příkladu jedné osoby zachycuje jedny ze základních potřeb člověka - totiž přijímání potravy a vylučování - a nutno dodat, že detailně nejsou zobrazeny pouze úkony spojené s první zmíněnou potřebou. Avantgardní undergroundový experiment, který má co říct, ovšem měl být možná trochu kratší (nebo aspoň o něco "experimentálnější") - takhle se počáteční pohoršení ze sledování detailu řitního otvoru a toho, co z něj vychází, brzy změní v rutinu - ovšem i při ní se nějaké ty myšlenky související s konzumním stylem života dají celkem s úspěchem přetřásat. Rozhodně zhlédnutíhodné - neboť tohle se prostě jen tak nevidí (pakliže nechodíte na záchod se zrcátkem). ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

...POCHCAT NASRAT... Existencianální, neuvěřitelně diletantská a nudná pseudoumělecká pitomost jednoho artisty... Zbytečno dále věnovat tomu více slov. A to mně opravdu ani až tak moc nevadí ten OBSAH... ;-) ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem nepochopil jaký je účel tohohle snímku, i když to se mi stává častěji. Zároveň jsem byl však šokován odvážností záběrů, 16/67: 20. September jen něco nevídaného, ale hodnotit originalitu v tomto případě opravdu nebudu. Je sice fajn, že tvůrce se nám snaží ukázat změny názorů mezi příchodem jídla do těla a jeho odchodem, ale podrobným záběrům na ten proces se mohl vyvarovat, i když je pravda, že záběr na práci análního otvoru může mít na někoho jiné účinky, o penisu ani nemluvím. 5% ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby to trvalo tak 30 vteřin...tak se to dá považovat za "něco jiného než totální shit"...ale když se čumíte na 5 záběrů neustále dokola po dobu 6 minut (navíc kdyby to hovno nebylo zrovna tak odporně "trhané"), tak na normálního člověka jdou mdloby. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nasnímané a zrýchlene prestrihané zábery prijatia a rozlúčky s jedlom a pitím, ktoré sa na chvíľu stane našou súčasťou. Neustále opakované zábery na prežúvajúce ústa, vypadávajúce kúsky sardelovej pasty a neutíchajúci prúd pripomínajú skôr čudesné perpetuum mobile. Nevšedný, aj keď trochu zdĺhavý, experiment o vylučovaní. V každom prípade povinnosť pre milovníkov cik-artu a shit-artu ! ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Ak je toto autorov tvorivý vrchol, tak si neviem predstaviť, aké sú jeho ostatné "diela". --- Už som nejaké ďalšie videla a sú takisto hrozné. Ale toto je asi naozaj najhoršie! Kurt Kren je vadný úchylák, ktorý mal o sebe príliš vysokú mienku. Egocentrický megaloman. Bohužiaľ, to, že ho prednášajú na VŠ (ako som sa dozvedela z profilu machrovica) dokazuje, že svetu definitívne preskočilo. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

V hodnocení tohoto snímku procházím strmým vývojem. Od počátečního znechucení/divení se postupně dopracovávám k přijetí myšlenky: člověk je jen mašina, která recykluje potravu. Nesouhlasím, ale nenapadá mě, jak to vzletně vyvrátit. ()

Lhurgoyf odpad!

všechny recenze uživatele

6 minút extrémnych záberov na to, ako niekto chcí a serie. Vo veľkom detaile. Je to undergroundový experiment? Nie. Je to sračka. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Člověk jako biologická mašina par excellence; debužírování a defekace, pití a peeing – to vše jedno jest, Günter Brus ve své „životní“ roli a nejkontroverznější film Kurta Krena. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Tak tohle má být ten "existencionální" film? Zachycení základních lidských potřeb do detailních záběrů, označit to za filmovou avantgardu a krmit tímhle lidi? Nevím, jestli se pohybuju po zemi, ale kdo v tomhle vidí umění je buďto: magor, šílenec nebo režisér tohoto výlevu...nebo spíš úlevy? ()

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

No ty ...... .Hodně ale hodně nechutný.Co to jako mělo bejt.Šest minut koukat na tohle , bylo strašný.Prostě hrůza.Ale má to myšlenku lidského koloběhu....FUJ!!!!! ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Močení, kálení a pití - co mají tyto činnosti společné??? Film 16/67: 20. September a úchyláka s kamerou který to natočil. No a jestli se někdo diví, proč jsem tomuto "filmu" dal 2*, tak to proto, aby lépe vynikly všechny moje odpadové filmy - prostě že nestojej ani za to hovno :) ()

Reklama

Reklama