Reklama

Reklama

Dříve, než byla podle modelu Spojených národů vytvořena ohromná vesmírná stanice nazvaná Babylon 5, stal se vesmír svědkem nelítostné meziplanetární války. Kataklyzmatické války pozemšťanů proti obyvatelům planety Minbari, boje, který vytvářel mezihvězdné dějiny a dláždil cestu pro vznik vesmírného přístaviště. Totální válka. První setkání posádek z planet Země a Minbari doprovázejí chyby a nedorozumění, které vyústí v tragický konflikt, šířící se po celé galaxii. Je neuvěřitelné, jak něco tak drobného může vyvolat něco tak ohromného. Ještě větším překvapením je poznání úžasné pravdy, která přináší nečekaný, avšak všemi vítaný mír... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (23)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film opravdu opousti latku nastolenou jinymi B5 filmy a to tim ze sam o sobe vypravi trochu vic nez jen pouha epizoda serialu. Clovek se dozvi o veskerem pozadi a nahledneme i do budoucnosti. Je az neuveritelne jak se tvurcum podarilo proplest vsechny osudy vsemi seriemi serialu a dokonce i filmy a neudelat z toho zmatek. Prozatim asi nejlepsi B5 film. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že to je "len" rozprávanie a nie normálny príbeh, na veľmi malej ploche ukazuje prečo je aj celý seriál skvelý - lebo má úžasné pozadie, ktoré sa ťahá všetkými časťami. Skvelá intrigáčina, ktorá vás dokonale vtiahne do univerza B5. Odporúčam pozrieť po druhej sérii seriálu - výsledok bude o to pôsobivejší, keďže sa tu stretávajú Sinclair so Sheridanom... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Akýsi prequel celého seriálu, aspoň z pohľadu pozemskej rasy. Divím sa, že s námetom pozemsko-mimbarskej vojny neprišli tvorcovia už skôr, pretože sa to celkom žiadalo. Síce sa na to podujali až po konci seriálu, ale podstatné je, že predsa. Film dopľňa dej a aj niektoré scény, ktoré sa odohrali behom seriálu a aj preto je podstatné, aby divák poznal aspoń 1. a 4. sériu seriálu. Zbytočne sú vo filme obsadené postavy mladého Londa, G'Kara a Franklina, sú tam iba nasilu, aby neboli opomenuté hlavné postavy seriálu, ale pre film nemajú takmer žiadny význam. Zápletka je atraktívna a príbeh prerozprávaný starým (a zmúdreným) Londom vyzerá ako kúúlová dobrodružná rozprávka z budúcnosti, ktorá zaujme nielen centaurské deti. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dosud nejlepší film z prostředí Babylonu 5. Co vedlo k naší válce s Minbary a k zahájení projektu Babylon, to vše tento film uspokojivě vysvětlil. Triky se zlepšili, uvidíme slavnou Bitvu o linii a spoustu dalšího... Povedla se jako vždy i hudba. Ze všeho nejvíc se mi líbily scény z budoucnosti se stárnoucím Londem Mollarim, mým oblíbencem. Opravdu fakt povedená sci-fi, bravurní začátek. Mě se to opravdu líbilo. Za mě 100%. Úchvatná sci-fi. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem si to nakonec, ale dalo by se tím začít, ale pár scén je spoiler (už jen tím a v jaké pozici to Mollari vypraví) a je lepší vědět, kde je kdo. Nebo se to dá sledovat po 4. sérii, kdy dostanete i odpověď na závěr filmu resp. jej už budete vědět. Mnoho bylo řečeno v Babylonu 5, tady je to vizuálně a plně zpracováno a jsou tu téměř všechny hlavní postavy. Velmi dobrý film. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama