Reklama

Reklama

9/64: O Tannenbaum

všechny plakáty
Krátkometrážní
Rakousko, 1964, 3 min

Režie:

Kurt Kren

Hrají:

Otto Mühl

Recenze (9)

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

V kritice společnosti nadbytku Kren pokračuje i v tomto díle. Na mušku si tentokrát vzal svátek, který již dávno pozbyl svého křesťanského významu a stal se oslavou konzumu. O Vánocích se všichni chtějí akorát nažrat jako prasata a souložit jako králící. Ne nadarmo je většina jídla, které Kren používá, vepřové a králičí maso. "Lidé, probuďte se!" volá Kren, ale je si vědom, že ho "lidé" neslyší. Když na ně Kren symbolicky stříká krev pracujícího vykořisťovaného lidu z třetího světa, oni ji cynicky smyjí ve sprše. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Název slavné německé písně zde posloužil Kurtu Krenovi k vytvoření velmi zajímavé - a hlavně originální - koláže, spolu se snímkem Sinus beta považuji tohle dílo za jedno z Krenových nejpovedenějších. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Ve Vánočním stromečku se objevuje stříkání těl na různobarevno, pinďour zakápnutý žloutkem a oblíbený trademark píchání přes žlutý balón, bravo Herr Kren. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Dát Kurtu Krenovi do rukou kameru, byl neodpustitelný zločin na filmu. Z šíleného střihu mne bolí hlava a zvedá se mi žaludek, rádobyšokantní obrazy jsou neuvěřitelně nudné..jediné positivum je krátké trvání tohoto neštěstí. Použitelné leda coby první stupeň mučení válečných zajatců. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Vánoce nabité tělesností a erotickou atmosférou. Mužské a ženské tělo jako výtvarný objekt – zneužíváný pro koláže z potravin a tekutin, stejně jako pro sprejování barevným lakem. Celek těla pars pro toto nahrazen genitáliemi, které nesou většinu obrazové infromace tohoto filmu. Mužské a ženské pohlavní orgány na štědrovečerní tabuli, koitus pod stromečkem jako vánoční dárek. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tady v rámci těch rakouských krátkometrážních experimentů klidně ty 4 (s náběhem na 5) dát můžu, protože tohle už je aktivní a dotažená umělecká tvorba... Nejde jen o statický záznam nějákého (prvoplánového) nápadu, ale o střihově dynamickou a imaginativně velmi pestrou tříminutovku která mě zaujala, pobavila a těšil jsem se kam to další záběr posune.... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Myšlenku chápu, ale je zabitá úchylnostmi vídeňských akcionstů. Vizuálně to mají zajímavé, ale proč by se mi to mělo líbit fakt nevím... 2* ()

Reklama

Reklama