Reklama

Reklama

Dopperugengā

  • Japonsko ドッペルゲンガー (více)

Obsahy(1)

Pokud vůbec existuje nějaký jednotící prvek pro moderní japonskou kinematografii, byla by jím zajisté schopnost obsáhnout v jednom filmu široké spektrum různých žánrových postupů. Doslova esencí a vrcholem daného schématu je Dvojník Kijošiho Kurosawy. Během necelých dvou hodin provede diváka tak širokým spektrem neustále se měnících emocí, až je s podivem, že ve výsledku tvoří soudržný a jednotný celek. Snímek bezpochyby představuje vrchol tvorby režiséra, jehož filmografie je stejně kvantitativně obsáhlá jako žánrově rozmanitá. Ve filmu najdeme prvky hororu, kterým si autor získal uznání, ale zároveň je dozráním jeho myšlenek i vizuálních prostředků, na nichž vystavěl optimistické drama Jasná budoucnost (Akarui Mirai). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

VanTom 

všechny recenze uživatele

U upracovaného, nedostatkem inspirace ztrápeného vědce se zničehonic objeví jeho "duševní dvojník", který začne věci jednoduše, bez skrupulí řešit, nezatížený morálkou či etikou. Takový dr. Jekyll a pan Hyde koexistující vedle sebe. Nějak mi ale nebylo jasné, o čem vlastně celé vyprávění má být, a naprosto potrhlá, do komediálna hozená finální cesta tomu nasadila korunu (ale skvěle bavila, i když už jsem nechápal vůbec nic). ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Mrazivý úvod, který jakoby vypadl z Cure či Kaira od náznaku hororové atmosféry okamžitě ustoupí a postupně přes thriller a drama plynule přejde v takřka plnohodnotnou komedii. A to vše paradoxně v dobrém slova smyslu. Skvělé výkony všech zúčastněných s tím, že Kôji Yakusho vše samozřejmě spolehlivě táhne. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Pan režisér dokázal, že točí vlastně stále ten stejný film - podobnost se staršími Kairo a Kyua je víc než zřejmá, ale po chladných a bezvýchodných příbězích nově zakomponoval do Doppelgangera notně bizarní humor. Některé scény se opravdu vážně brát nedají a hlavní hrdina, japonský dr. Jekyll a mr. Hyde je v osobě toho „zlého“ docela veselý společník. A oceňuji řešení scén s dvojníkem - rozdělení obrazu na tři okénka je neotřelé a vůbec ne špatné. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi nevyvážený snímek první polovina je nemastná neslaná ,dělení obrazu nemá nějaký výrazný vliv na výslednou atmosféru takže mě to přišlo jako zbytečnost. Zlé dvojče bohužel nedostalo tolik prostoru kolik by zasluhovalo což je opravdu velká škoda proto také nemůžu jít s hodnocením víš i když bych opravdu chtěl.Co se týče druhé poloviny filmu to už je jiné kafe a závěrečná přetahovaná o doktorův vynález (vytuněnou kryplkáru s mechanickýma chapadlama) je vskutku prča s množstvím potrhlých situací,které pobaví.Tak ve výsledku bych teda dal do každého okénka jednu hvězdu aby tam to dělení obrazu aspoň k něčemu bylo. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Zajimavy napad, ale nemuzu se ubranit pocitu, ze reziser Kiyoshi Kurosawa dostatecne nevyuziva sveho talentu. Pritom nektere momenty a zaver filmu obsahuji notnou osvezujici davku invence. Drhne to tedy pekne, ale Koji Yakusho je opet vyborny. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama