Reklama

Reklama

Jigoku no keibiin

  • Japonsko 地獄の警備員 (více)

Obsahy(1)

Žena začne pracovat ve stejné firmě jako člen ochranky, o němž se domnívá, že by mohl být bývalým sériovým vrahem. (JasonCZ)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cakal som klaustrofobicky film z nemocnicneho prostredia - uzke chodby, neprijemne sestricky, zastarale stroje a zariadenia a nic. Ono sa to odohrava v  jednej firme. lenze klaustrofobia sa nekona, nic nesuvisi  s nicim,, Kiyoshi Kurosawa je tuna len za rutinera  : 45 % ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

The Guard from Underground je nízkorozpočtový thriller s prvky slasheru, který v sobě už nese jisté prvky rukopisu tohoto talentovaného režiséra. Tím nejzásadnějším je vzhledem k prostředí kde se film odehrává (firemní budova) překvapivě velmi tísnivá atmosféra. Chodby, sklepení ale i kanceláře nejvíce připomínají klaustrofobickou atmosféru nemocničních katakomb Rigetu od Larse von Triera. Poměr zábavnosti/rozpočtu je velmi příznivý a filmu lze jen těžko něco vytknout. Hlavním kladem filmu je skvělé herecké obsazení a byť nejde o kdovíjaké superhvězdy tak Hatsunori Hasegawa v roli vyrovnaného ultracool pohodáře Hyody by strčil do kapsy lecjakého představitele klasických film-noir snímků. Neméně kvalitní práci odvádějí Tarô Suwa a Ren Ohsugi. I přesto, že Kiyoshi Kurosawa své pozdější filmy odrežíroval ještě o třídu líp, tak si tento jeho raný snímek taktéž zaslouží plný počet. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama