Reklama

Reklama

Kumo no hitomi

Recenze (4)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Dva filmy za dva týdny s nulovým rozpočtem s víceméně totožným obsazením a podobným námětem. Čekal jsem narychlo splácané experimenty bez hlavy a paty a ono ejhle. Eyes of the Spider je oproti The Serpent's Path brán trochu víc s nadhledem a místo tradiční revenge story nabídne spíš (ne)tradiční yakuzárnu ala Kitano. Humor, často vyloženě absurdního střihu, do filmu elegantně pasuje a působí jako skvělý kontrast s poměrně ostrou vážnější stránkou filmu. Navíc se objeví i "typicky Kurosawovská" mrazivost. Vzhledem k většímu mixování žánrů a ještě menšímu držení za divákovu ručičku se Eyes of the Spider na první pohled jeví jako slabší bratr tohoto dvojprojektu, ale ve skutečně jde o dvojče kapku silnější. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Eyes má dva způsoby nahlížení - ne, vlastně tři: psychologický, zábavný a snad i technický. Technický? Pche, natočeno během pár dní prakticky bez rozpočtu (spolu se snímkem Serpent's path}. Psychologický, ano, ten tady jistě je, ale pro mě je hlavní rozměr zábavy. Nehodlám hledat střípky psychologie při nesmyslném vraždění. Když chci někoho zastřelit, neběžím za ním poklusem a neházím po něm kamením tak dlouho, dokud se netrefím, nezeptám se "jsi v pořádku" (vážně) a pak ho nezastřelím; díky podobným scénám je tenhle pafilm pro mě nekoukatelný. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Nízkonáklsdový experiment. Muž objevuje svou temnou stránku, když provádí pomstu na vrahu své dcery....Yakuzácké (Kitanovské) pronásledování a zabíjení. Atmosférický, temný, nihilistický film s bizarním smyslem pro humor. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ked uz artovy velikan, tak jednoznacne Kiyoshi Kurosawa. Martin741 tu ma slabost pre japonske filmy - vsetko , com a vznik v Nippon Koku ma u mna automaticky plus. 77 % ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama