Reklama

Reklama

Infekce

Trailer 1

Obsahy(1)

V nemocnici při ošetřování pacienta s popáleninami, se personál dopustí velké chyby, na jejíž následky pacient zemře. Doktor přesvědčí ostatní ošetřující zfalšovat zprávu, aby zachránili svou kariéru. Mezitím sanitka přiveze pacienta se smrtelnou infekcí a nemocnice mají najednou mnohem závažnější starost… smrt je totiž jen jeden dech odtud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (43)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Kansen je v rámci subžánru nový vítr a snaží se nestavět na zaběhnutých schématech. Ne, zde skutečně neuvidíte dlouhovlasé duchy mrtvých ženských, tady uvidíte lidi nakažené infekcí, která mění jejich části těl na sliz. Prostředí nemocnice je navíc docela nosné pro budování strachu a tak jsem se místy skoro i bála. Co však vnímám jako negativum je relativní nedostatek akce a zbytečně protahované scény bez obsahu. Na druhou stranu beru v úvahu, že tohle už zkrátka u japonských hororů můžu očekávat... Co říci závěrem? Jsem sice ráda, že se Japončíci po dlouhé době pokusili vyjít s něčím, co se vymyká jejich obvyklé tvorbě, ale výsledek není takový, aby mě vyloženě nadchl. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

nehorázná daltonická břečka balancující těsně nad košem! tuhle infuckci zachránilo asi jen docela originální rozuzlení, které však bylo neméně pitomé jako zbytek filmu... coby námět na nemocniční drama s propracovanějším scénářem by to nemuselo dopadnout tak zle... ale jako "průměrný horor" tenhle skvost opravdu označit nejde. 20% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nedostatok personálu, zdravotníckeho materiálu a nervov, priveľa pacientov a výplata mešká už tretím dňom... to by dorazilo aj Japonca! INFEKCIA je niečo medzi halucináciou a nikdy sa nekončiacou nočnou morou. Atmosféra je úžasne čudná i na tvorcov japonského šoku a postavy akoby vypadli z KRÁĽOVSTVA Larsa von Triera. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Předně doufám, že japonské nemocnice a jejich personál nevypadají tak jako ve filmu. Pokud ano tak lituji japonské pacienty... Děj se odehrává v ponuré nemocnici, což podle hodně zvedá atmosféru... Nemocnice mají prostě dost "strašidelný" potenciál. No... film se ze začátku ubírá dosti pozvolným tempem, ale musím říct, že právě pomalejší intenzita vyprávění děje nepůsobila vůbec nudně... naopak docela zneklidňující dojmem - v tom, pro horor, pozitivním slova smyslu. Poměrně zábavné bylo i sledování vztahů mezi personálem... charaktery doktorů a sester byly podle mě perfektně vykresleny a za tak krátký časový úsek, jaký filmy nabízí se autorům povedlo zobrazit opravdu... zajímavou "nemocniční sebranku" :) Film a jeho závěr je poměrně dost matoucí a přiznávám, že úplně jasno nemám... Nemyslím, že to filmu ubírá na kvalitě (opět mě mrzí, jak je film neuvěřitelně podhodnocen, jako každý japonský horor na těchto stránkách... proč se lidé divájí na žánr, který jim nesedí? Taky se nekoukám na rodinné komedie a neházím na ně pak špínu, jak jsou tupé, blbě natočené atd atd...) ... Ok teď jsem se nechal trochu unést a odběhl od tématu. Takže: Zároveň ani filmu nepřidávám na hodnocení díky tomu, že jsem jej úplně nepobral. Film se mi prostě líbil takový jaký je... Mimochodem... Věděli jste, že "Akai" znamená v japonštině "červená"? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor z japonskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o personáli jednej nemocnice, ktorý kvôli prepracovanosti urobí chybu, čo má za následok smrť pacienta a tak sa to snažia zatajiť, aby nebol nikto obvinený, ale do nemocnice je privezený aj pacient s infekciou, ktorá sa rýchlo prenáša a nikto si už nemôže byť sebou istý. Spracovanie nie je úplne zlé, ale ani ma až tak moc nezaujalo, na film sa síce dá bez problémov pozerať a nejaké výrazne nudné miesto sa tu nenájde, ale celé to pôsobí až príliš zvláštne, divák si nemôže byť istý vôbec ničím, dokonca ani tým, na aký subžáner hororu sa vlastne pozerá. A toto považujem za pomerne veľký zápor, film je dosť nepredvídateľný, čo môže potešiť, ale nie týmto spôsobom. Veľmi ma sklamali hlavne všetky hororové prvky, pretože tu všetko pôsobí príliš nepriridzene, napätie vôbec nefunguje, atmosféra tu síce je a celkom slušná, ale tiež z nej po stránke dosadenia do celkového diania nie som moc spokojný a samotné hororové scény pôsobia nanajvýš samoúčelne a navyše ani nie sú moc výrazné, takže určite sklamú. Herecké obsadenie ma zaujalo len minimálne, jedine ženské postavy moc nesklamú, zvyšok je len prinajlepšom priemerný a ani ich výkony za moc nestoja. Réžia je na tom pomerne zle, síce sa režisér viditeľne snažil, aby to všetko udržal pokope, čo sa mu ale podarilo len čiastočne a aj technická stránka je len priemerná. Infekcia je horor, o ktorom ani neviem, čo si mám vôbec myslieť a preto necítim sklamanie, strata času to určite nebola, ale znovu si ho už nepozriem a patrí medzi tie najslabšie japonské horory, s akými som zatiaľ stretol. 55% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama