Reklama

Reklama

První, poslední

(festivalový název)
  • Francie Les Premiers, les derniers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Esther a Willy jsou mladí, mentálně handicapovaní, zamilovaní a na útěku. Gilou a Cochise jsou dva zarostlí chlapíci v křivácích, kteří se ve své dodávce a na žádost zákazníka vydali najít zcizený mobilní telefon. V pusté vylidněné krajině plné elektrických sloupů se ještě potuluje muž, který si říká Ježíš a který má stigmata na ruce, banda snažící se zjistit, kdo znásilnil manželku jejich šéfa, a osamělá žena či starý muž pěstující orchideje. Všichni se dříve či později potkávají a jejich zdánlivě nahodilá setkání je navždy ovlivní. Režisér Bouli Lanners, který se rovněž zhostil jedné z hlavních rolí, si ve snímku odkazujícím k žánru westernu pohrává nejen s charakteristikou postav, ale i s divákem. Ten si nemůže být jistý dalším záběrem či vývojem příběhu. Místo toho je mu umožněno ponořit se do melancholické atmosféry filmu, který nachází lidskost a spravedlnost tam, kde bychom ji nečekali. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (6)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl anotaci k filmu "První, poslední", byl jsem si jistý, že to je něco, co by mě mohlo zaujmout. Jak se ale nakonec ukázalo, téma vypadá lépe na papíře, než provedené ve filmové podobě. Čekal jsem mírně ujetý, nepředvídatelný film, ale tohle mi přišlo spíše jen pomalé a trochu drsnější. ()

jiradvo 

všechny recenze uživatele

Byl to jediný film, co jsem viděl na letošním festivalu v Karlových Varech a tak byl i pro mě První, poslední a musím říci, že mě nezklamal. Zajímavý film Tarantinovského střihu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nasnímané je to hezky a nenajde se tu jediná nezajímavá postava, což souvisí i s výbornými herci, ale mě to celkové pojetí zase tak úplně nesedlo. Dáno je to i tím, že jsem se dlouhou dobu neměl čeho chytit, takže místy jsem netušil, na co se vlastně dívám. Je sice pravda, že jsem si tím pádem nebyl "jistý dalším záběrem či vývojem příběhu", ale to mi tady přišlo poněkud kontraproduktivní. Nemůžu říct, že bych se vyloženě nudil, ale podobné duchovní filmy nejspíš nejsou pro mě. 55% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama