Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V chladných zdech zámecké budovy Ústavu šlechtičen žijí pod vševědoucím dohledem Madam a Šafáře mladé dívky. Přísná výchova z nich, alespoň na první pohled, vytváří dokonalé zmenšené kopie dospělých. Pouze o samotě, hlavně v rozlehlém parku, co obklopuje Ústav, mizí nucená přetvářka a děti nabývají své charaktery. Tři schovanky Ústavu - hraběnka Beatrix, Mylady Lan-Anh, jejíž otec je čínským velvyslancem, a křehká Infantka Eleanor - vítají nově příchozí, princeznu Viktorii. Ta přináší do společenství dívek další dimenzi - lásku, co chová k vévodovi Kristiánovi a kvůli které je svými královskými rodiči zde, daleko od domova, ukryta... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Manarit

všechny recenze uživatele

Nevím, jak bych bodově hodnotila, tak přidám jen komentář. Jde o poměrně netradiční pohádku, kostýmy a prostředí jsou pěkné, hlavním herečkám bych také uvěřila, že jsou šlechtičny, ale je taková ošklivě ponurá, alespoň pro mě. Nechtěla bych vidět znovu, už jen ta pohřební hudba mi přináší špatnou náladu :D ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nenene, já se omlouvám, ale tohle nejde. A tento paskvil si říká pohádka? Úplně čistý odpad! ve všech ohledech. * dávám tak trochu ze soucitu a za výkon zde nejmenované herečky, která zvárnila hraběnku Beatrix. Jinak katastrofa. Jak příběhově, tak herecky! Hlavní hrdinka byla obzvláště špatná. Dyť to němělo skoro děj a ten závěr byla solidní katastrofa. Vtipná Lábusův dabing sice zafungoval, ale film ho totálně udupal. Připadlo mi to jako úplná amatéřina ze školního klubu. Omlouvám se, ale tohle nemá s pohádkou nic společného! ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh se zvláštní atmosférou a koloritem 19. století, v němž na začátku vystupuje docela strašidelná věštkyně. Uzavřená dívčí společnost se nachází na zámku v ústavu pro výchovu šlechtičen, princezen a infantek. Ke šťastné lásce 11 leté princezny pomůže bizarní skřítek, který je jakýmsi legračně nemotorným předchůdcem počítačově dokonalého Gluma v Pánovi prstenů. Zámeckého šafáře hraje Jan Kraus, neméně ošklivý než skřítek, ale na rozdíl od něho je postavou zápornou. Celkové hodnocení: nekonformní pojetí nedělní pohádky, které má své půvaby a na menší děti určitě silně zapůsobí. Tři a půl. ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

Bohužel, neproměněná šance. Nápad s partou odvážných mladých aristokratek je skvělý, stejně tak úžasné kostýmy a výprava obecně. Nohy tomu podráží ke konci plytký scénář a skutečně nepřesvědčivé výkony dětských představitelek, hlavně té,co hraje princeznu Viktorii. Skřítek štěstí je docela roztomilý a báječně nadabovaný panem Lábusem, ale jako postava je tam úplně nadbytečný. Je to škoda, tahle pohádka mohla být výborná. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pro malé holčičky mám docela slabost. Nehledejte v tom nic, co v tom není. Mám tři malé neteře. Tohle je ale moc. Ten potenciál humoru v tom dívčím penzionátu je, Jitka Asterová se snaží přímo nadlidsky a ta čarodějka je hypnoticky fascinující. Bílý králík, který trousí amulety to pozdvihuje, ale na to, aby to byla dobrá pohádka, tohle všechno nestačí. Hlavně ty strojené dialogy recitované jak na školní besídce a afektované chichotání. Tohle děti fakt nedělají. A vůbec nejhorší je ten skřítek, tohle mi vrávorat na parapetu, tak do něj žďuchnu, aby měl tu strašnou nejistotu konečně za sebou. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Pohádka se natáčela v exteriérech (nádvoří, zahrada) i interiérech (reprezentační sál, velká jídelna, chodba v 1. patře) zámku Krásný Dvůr na Lounsku. (HonzaBez)
  • Ve vedlejší roli vévody Kristiána se objevuje Jan Maxián, jehož postava za celou dobu nesesedne z koně a nepromluví. Navzdory tomu byl později Jan Maxián známý převážně jako dabér. (JUK_JANA)

Reklama

Reklama