Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Pohádek pro pamětníky jsme dnes zařadili jednu, která vypráví o tom, že i „nápad“ může být nad zlato. Vašek (J. Šmíd) se chce ucházet o ruku princezny (D. Morávková). Proto se vydává za Dědem Vševědem (L. Kostelka), aby mu dal něco neobyčejného jako dárek. Děd mu dá neexistující zázračnou mouchu. O ruku princezny se uchází též Kvido a Jáchym. Nakonec Vašek za pomoci svého nápadu nad oběma uchazeči vyhraje. Díky zázračné mouše se ale přesvědčí o tom, že ani princezna nemusí být tím pravým štěstím, a tak se vrací k prosté dívce Vendulce (H. Ševčíková). (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Podobně humorným způsobem přišel Jaroslav Šmíd na moudro o ženách a výběru té správné partnerky i ve filmu Doktor od jezera hrochů. Zázračná moucha a Děd Vševěd pracující na principu ordinace u psychiatra společně s Danou Morávkovou jako pyšnou princeznou mě zase tak moc nepřesvědčili. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Moucha prej nejčastěji sedá na hovno, ale to tady nezaznělo. Jinak ale vcelku humorná pohádka, hlavně tedy co se hašteření Vaška a dvojice dalších nápadníků týče. Člověk se u toho pobavil, bylo to svým způsobem i poučné, Dana Morávková coby princezna vzhledově pěkná, povahově tak na pár ran přes prdel, „Maruška“ Hana Igonda Ševčíková taky nebyla k zahození a děda Vševěd byl stejně nejlepší – taky bych si k němu hned skočil pro nějakou tu radu. Průměrná záležitost, která neurazí… ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama