Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komtesa Adélka (K. Kovaříková) trpí záhadnou nemocí. V tu dobu se vrací z cest ke svému strýci zahradníkovi mladý Adam (F. Blažek) a rozhodne se Adélku, se kterou se zná už od dětství, za každou cenu vyléčit. Odchází na tajemnou Duhovou horu, aby tu pro ni našel lék. Díky pomoci Paní Duhy (V. Kubánková) se mu podaří, aby Pán mračen (E. Cupák) sejmul z Adélky prokletí… (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nudná, ukecaná, natahovaná, laciná, kulisová pohádka. Kromě pomanivého hlasu (jinak v podstatě jen stojí) Eduarda Cupáka a tehdejšího idolu dívek a žen Filipa Blažka v hlavní roli, s menší rolí Sabiny Laurinové, není na této pohádce nic zajímavého. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Filip Blažek byl tenkrát ještě idolem pubertálních dívenek a .......... a to je asi tak všechno. Edit 15. 8. 2015: Viděno po čase znovu a doplňuji zásadní poznatek. Všechny zahrady v pohádce vypadají jako morový hřbitov. Deprese komtesy v takovém prostředí je snadno uvěřitelná. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Nejsympatictejsi byla Martina Delisova jako komorna. Zbytek hereckeho ansambl byl podivnej a nezajimavej (nepocitam Cupaka). Kulisy stroze studiove. Ale musim uznat, ze nametem me to docela zaujalo. V presile stale stejnych pohadkovych sablon tohle mile vybocovalo. Skoda, ze toho tvurci nevyuzili a udelali z toho pretazenou, spatne stravitelnou polivku... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V 90. letech bych i od studiové pohádky čekal něco jiného než za všemi kulisami černé hrobové pozadí a papundeklové dekorace. V tomto kontextu působí docela zvláště žádost princezny, aby jí Adam nestínil, přičemž scéna nebyla ani patřičně osvětlená. Ale vůbec je to zvláštní pohádka. Dosud nevím, zda té Adélce něco bylo nebo ne. Z počátku je to prezentováno jako nějaká kletba po zvláštní bouřce, která kdysi přišla, v závěru se zase princezna Adélka omlouvá svému zachránci, že byla hloupá, když se zbytečně trápila pro nic. Na mrak bylo vymalováno písmenko, ale jak Adélka přišla na to, že její milý se poté domů nevrátí a potřebuje pomoct? ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama