Reklama

Reklama

Šumné České Budějovice

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2002, 23 min

Obsahy(1)

Tentokrát proplujeme na prámu malebnou jihočeskou metropolí. Žasnoucí architekt David Vávra se setká s agilním podnikatelem Zátkou a plachým básníkem Juliem Zeyerem. Objevíme skrytou krásu tří budějovických bankovních domů. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mne, jak povrchně a letmo byla ukázána moderní architektura Budějovic (např. zcela opominut kostel sv. Vojtěcha, který patří k nejmladším sakrálním stavbám v celých jižních Čechách). Z největších nesmyslů bylo konstatování, že výzdoba tzv. Růženeckého kostela byla ovlivněna martinismem. To by se zakladatel kostela P. Klement Václav Petr (hlavní postava, jež nebyla zmíněna) musel obracet v hrobě.Je to informace, kterou uvedl v Encyklopedii Českých Budějovic Juraj Thoma v souvislosti se Zeyerovou Zahradou mariánskou a teď je nekriticky opakována. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

Reklama

Reklama